Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: 1809/8 CAPPED BUST $5 NGC MS 63
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2
Αυτά είναι νομίσματα τα βλέπεις και σου πέφτουν τα σάλια. Big Grin
(07/12/16 19:00:32)Elpidoforos Έγραψε: [ -> ]Αυτά είναι νομίσματα τα βλέπεις και σου πέφτουν τα σάλια. Big Grin
Ελεος μας τσακισες Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
Πολύ όμορφο και δύσκολο νόμισμα Δημήτρη και με ιδιαίτερη ιστορία να το συντροφεύει.
Μόνο που: "May not ship to Greece" Angry Tongue Big Grin
(07/12/16 19:19:12)Nonos Έγραψε: [ -> ]Πολύ όμορφο και δύσκολο νόμισμα Δημήτρη και με ιδιαίτερη ιστορία να το συντροφεύει.
Μόνο που: "May not ship to Greece" Angry Tongue Big Grin
Aυτό είναι το λιγότερο, άν έχεις τα λεφτά πάς και κολυμπώντας. Big Grin 
Πάντως τα άτιμα έχουν άλλη χάρη,όχι σαν την ξεμασέλωτη την γριά. Big Grin
Άσχετα από τη σπανιότητα και την ιστορία αυτού του νομίσματος, τις οποίες και δεν γνωρίζω, αν αυτό είναι MS63 Confused  , τότε το 20ρικο 1884 του Μιχάλη που μας ανέβασε προχθές πάει full για MS68...
(07/12/16 19:32:23)nikos11 Έγραψε: [ -> ]Άσχετα από τη σπανιότητα και την ιστορία αυτού του νομίσματος, τις οποίες και δεν γνωρίζω, αν αυτό είναι MS63 Confused  , τότε το 20ρικο 1884 του Μιχάλη που μας ανέβασε προχθές πάει full για MS68...

Συμφωνώ Νίκο, αλλά όπως γνωρίζεις τέτοιου βεληνεκούς νομίσματα και φυσικά παλαιότητος - τιράζ κ.λ.π. έχουν καθαρά άλλη αντιμετώπιση.
Μην ανησυχείς έχω δεί au55 20δρχ. του 1833 που δεν έβαζες στο χέρι ούτε xf40.
Εκτός των προαναφερθέντων από τον Δημήτρη θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι ιδιαιτερότητες της κάθε κοπής και της κάθε χρονολογίας ξεχωριστά. Γι μένα σύγκριση μπορεί να γίνει με ένα ίδιο, όχι με οποιοδήποτε άλλο.
Χρήστο προφανώς οι ιδιαιτερότητες κάθε νομίσματος, κοπής, χρονολογίας, κλπ πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψη, αλλά όλα αυτά τα χτυπήματα που έχει στο πεδίο στον εμπροσθότυπο δεν νομίζω ότι είναι θέμα ιδιαιτεροτήτων.
(08/12/16 00:36:37)nikos11 Έγραψε: [ -> ]Χρήστο προφανώς οι ιδιαιτερότητες κάθε νομίσματος, κοπής, χρονολογίας, κλπ πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψη, αλλά όλα αυτά τα χτυπήματα που έχει στο πεδίο στον εμπροσθότυπο δεν νομίζω ότι είναι θέμα ιδιαιτεροτήτων.

Nίκο μου σου απάντησε πολύ σωστά ο Χρήστος.
Μπές και δές το νόμισμα σε μεγένθυση μέσω της ngc θα αναθεωρήσεις λίγο.
Τώρα εάν έχει κάποια χτυπηματάκια το νόμισμα δεν λέει και τίποτε, από την στιγμή που οι λεπτομέρειες είναι άψογες.
Στην πορεία μου είδα ένα νόμισμα σε au55 το οποίο δεν είχε στον οπισθότυπο τον μισό θυρεό ήταν γαλλικό,θεώρησαν ότι ήταν σφάλμα μήτρας και του έδωσαν βαθμό,άν όμως το έβλεπες εσύ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΕΣ.
Επίσης σε άλλο θέμα που διαφωνώ με όλες τις εταιρείες που γράφουν στο ετικετάκι το πρόβλημα δλδ καθαρισμένο κ.λ.π. κακώς γίνεται αυτό έπρεπε να δίνουν κατηγορία δλδ vf,xf,au και χωρίς βαθμό.
Δεν μπορείς να καταστρέφεις καθαρά ψυχολογικά το νόμισμα τόσων αιώνων, αφού ο κύριος σκοπός σου είναι η ανίχνευση πλαστότητος κυρίως, και μετά όλα τα άλλα.
Δημήτρη καλημέρα, δεν διαφωνούμε ούτε με το Χρήστο ούτε με εσένα. Τη συζήτηση την έχουμε ξανακάνει και γίνεται για να μην αποτελεί ο βαθμός το απόλυτο και μοναδικό κριτήριο. Όλοι μας την έχουμε πατήσει σε κάποια φάση. Ή τουλάχιστον σχεδόν όλοι. Έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές και για τον διαφορετικό τρόπο βαθμολόγησης ανάλογα με τη χώρα προέλευσης αλλά και τη σύνθεση του κέρματος. Και βεβαίως δίπλα σε αυτά έρχεται και η γνώση των graders πάνω σε συγκεκριμένα κέρματα.
Σελίδες: 1 2