Δεν μου αρέσουν τα λόγια. Απλά το μάτι, γιατί αυτό δεν χτυπιέται....
Πολυ ομορφο και δυνατο,στην περιγραφη της δημοπρασιας βεβαια εχει ενα λαθακι το οποιο καλω τον φιλο ΝΜΣ να μας πει δυο λογια γιατι απο εκεινον εμαθα τι και πως.Δημητρη βαρατο και βγαλτο μετα για εκτιμηση εδω
Θα τους στείλω μνμ οτι κάνει τουλάχιστον 100.000 να δούμε μετά τι θα γίνει.. Πέρα απο την πλάκα πρώτη φορά το βλέπω, δεν ήξερα καν οτι υπάρχει αυτό.. Είναι επίσημο?? Τι ακριβώς είναι?
κανω ενα copy paste του τι ειχα γραψει στο στεκι παλιοτερα... δεν θυμαμαι αν ειχα και παραπανω πραγματα γιατι το μυνημα τροποποιηθηκε μετα...
Tο μεταλλιο αυτο εχει κοπει σε χρυσο, σε χαλκινο και σε ορειχαλκινο μεταλλο! το ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ μπορει στα ελληνικα να το εχουμε για θανατο, αλλα δεν ειναι ετσι στην περιπτωση αυτη! στο μεταλλιο αυτο... το εις μνημην ειναι σαν το συνηθες ZUM ANDENKEN που υπαρχει σε γερμανικα μεταλλια, και μεταφραζεται ως ΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΙΝ.
ο Οθωνας πεθανε το 1867, ενω ενα ιδιο μεταλλιο οπως περιγραφει ο Παπαρρηγοπουλος, το εριξε μαζι με αλλα νομισματα και μεταλλια, ο ιδιος ο οθωνας, στον θεμελιο λιθο του πανεπιστημιου αθηνων στις 20 ιουλιου του 1839!!! αρα το μεταλλιο ειναι σαφεστατα εκεινης της εποχης κι οχι για τον θανατο του Οθωνα!
παρολα αυτα ειναι σπανιο μεταλλιο και σε χρυσο... αστα.. χαχαχαχαχα αλλα θα πρεπει να φτιαξουν την περιγραφη...
τα στοιχεια εχουν αντληθει απο την ανατυπωση του αρθρου του Πανου Ταζεδακη ¨Ο χαρακτης Κονραντ Λανγκε, το εργο του και τα οθωνικα μεταλλια¨, που δημοσιευθηκε στο περιοδικο Νομισματικα Χρονικα, (τευχος 7) του 1988. Η ανατυπωση ειχε γινει κατοποιν αδειας του εκδοτου και ειχε διανεμηθει δωρεαν στα μελη της ΠΝΕ.