Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: ΤτΕ Κουπονια συσσιτιου
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Θα ηθελα μια εκτιμηση για τα κουπόνια συσσιτίου του 1944(φεβρουαριος). Ηταν εβδομαδιαια,για 6 ημερες. Εχουν χρησιμοποιηθεί τα 3.
Ωραίο εύρημα, 8 μήνες πριν την απελευθέρωση !
Για αξία δεν μπορεί να προσδιοριστεί, παρά μόνο να μπει σε δημοπρασία, με μια μικρή εκκίνηση και όπου το φτάσει η αγορά.
Η πικρη αληθεια είναι ότι ηταν του παππου μου. Σε μια από τις δυο φωτογραφιες φαινεται το ΧΑΜΟΥΔ... Το εχω καλυψει. Λιγο ψωμι και οσπρια και καποιες φορες σουπα. Οι δυσκολες χρονιες ηταν οι χειμωνες του 41-42.
Αρκετες δημοσιες υπηρεσιες ειχαν συσσιτιο στην κατοχη για τους υπαλληλους τους. Ιδιως το 1944 οπου ο πληθωρισμος εκτοξευθηκε, το συσσιτιο και καποια ρουχα που επαιρναν απο τις υπηρεσιες ηταν στην ουσια η μονη πλνρωμη τους. Τα κουπονια αυτα κρατησε τα. Μαρτυρουν πολλα για την ιστορια του παππου σου και ολων των ελληνων εκεινα τα δυσκολα χρονια. Σε ποιο καταστημα της ΤτΕ δουλευε ο παππους σου;
Στο κεντρικο αλλα θα δω για να πω με σιγουρια μιας και ειμαι στην δουλεια. Μιλαμε για Αθηνα.
Δεν ξέρω αν περνάς ζόρια και γιαυτό σκέφτεσαι να τα δώσεις άλλα αν μπορείς κράτα τα . Είναι οικογενειακά κειμήλια που είναι ανεκτίμητης αξίας.
(25/04/19 20:43:10)sroussos Έγραψε: [ -> ]Δεν ξέρω αν περνάς ζόρια και γιαυτό σκέφτεσαι να τα δώσεις άλλα αν μπορείς κράτα τα . Είναι οικογενειακά κειμήλια που είναι ανεκτίμητης αξίας.
+1000
Eιναι αρκετα μεγαλος ο ογκος αλλα που θα παει θα βρω την συμβαση προσληψης στην ΤΤΕ. Εκει αν θυμαμαι καλα φαινεται  σε ποιο κτιριο εργαζονταν. Αναρτησα τα κουπονια για να μαθω την σπανιοτητα τους και περιπου την τιμη τους. Δεν προκειται να τα δωσω και ο λογος εκτος τον οσο σωστα αναφερατε για την σπουδαιοτητα τους,δεν νομιζω οτι μπορει να πιασουν μια αξιοπρεπη τιμη. 
  Αν θυμαμαι καλα,προτεραιοτητα ειχαν τα παιδια (οχι των υπαλληλων αλλα της Αθηνας) και ενα υποτυπωδες γευμα για τους υπαλληλους,μαζι με καποια ρουχα. Εδιναν και ενα γλυκο που το ελεγαν "πεταχτη", που ηταν ενα στρογγυλο ψωμακι με λιγη λιωμενη ζαχαρη στο κεντρο.
Φιλε ανεκτιμητα κειμηλια και ενδιαφερουσες  οι πληροφοριες σου,ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Καλη Ανασταση σε ολους.