Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Σειρά νιόβια Αυστρίας.
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2 3 4 5
2012: Θέμα ΒΙΟΝΙΚΗ

Αυτό το κέρμα μαγικά προσελκύει την προσοχή: το λαμπρό και δυνατό του ροζ το καθιστά ένα εξαιρετικά εξαιρετικό δείγμα της πρωτοποριακής σειράς αργύρου νιοβίου.
Υπάρχουν συνολικά 65.000 κομμάτια του δέκατου κομματιού της δημοφιλούς σειράς. Όλα σχηματίζονται από 9 γραμμάρια αργύρου στον εξωτερικό δακτύλιο και πάνω από 7 γραμμάρια νιοβίου στον πυρήνα.
Ημερομηνία Έκδοσης 22 Φεβρουαρίου 2012
Ονομαστική αξία 25 ευρώ
Χαράκτες Thomas Pesendorfer , Herbert Wähner
2013: Θέμα ΣΗΡΑΓΓΑ

Ως χώρα των Άλπεων με πολυάριθμα βουνά, η Αυστρία διαδραμάτισε πάντα καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή των σηράγγων. Το μπλε του πάγου νόμισμα αργύρου-νιοβίου του 2013 είναι αφιερωμένο στην κατασκευή της σήραγγας στην Αυστρία. 
Το νόμισμα δείχνει στον παγωμένο πυρήνα του ένα σύγχρονο τρυπάνι των οποίων οι περιστροφές υποδεικνύονται με τρία βέλη. Η άλλη πλευρά δείχνει μία από τις πολυάριθμες αυστριακές σήραγγες, ενώ στον εξωτερικό δακτύλιο ένας εργαζόμενος επιθεωρεί το βράχο. Ακόμα και η λέξη "Tunnelbau" μπορεί να διαβαστεί στο ασημένιο δαχτυλίδι.
Το ενδέκατο νόμισμα της δημοφιλούς σειράς αργύρου νιοβίου εμφανίζεται σε μια έκδοση 65.000 τεμαχίων. 
Ημερομηνία Έκδοσης 23 Ιανουαρίου 2013
Ονομαστική αξία 25 ευρώ
Χαράκτης Herbert Wähner
2014: Θέμα ΕΞΕΛΙΞΗ 

Δεν υπάρχει σχεδόν ένας μελετητής που έχει αλλάξει την άποψή μας για τον κόσμο όσο ο Charles Darwin με τη θεωρία της εξέλιξης. Ένα άλλο ορόσημο: η αποκρυπτογράφηση του δεοξυριβονουκλεϊκού οξέος - το DNA για συντομία. Η τεχνολογία ανάγλυφης εκτύπωσης της σειράς των δύο χρωμάτων αργύρου-νιοβίου, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Αυστριακό Νομισματοκοπείο, έλαβε διεθνές βραβείο.
Το αυστηρά περιορισμένο διμεταλλικό νόμισμα "Evolution" θέτει νέα πρότυπα στον κόσμο των κερμάτων. Αποτελείται από έναν ασημένιο δακτύλιο και έναν πυρήνα νιοβίου, ο οποίος για πρώτη φορά λάμπει σε δύο χρώματα: Ένας αρμονικός συνδυασμός μπλε και πράσινου θέτει ένα ορόσημο σε αυτή τη μοναδική σειρά νομισμάτων.
Η πλευρά αξίας του κέρματος απεικονίζει τα σύμβολα της εξελικτικής ιατρικής με απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια.
Από την άλλη πλευρά, το κύριο θέμα είναι η ιστορία ανάπτυξης του ανθρώπου και η ποικιλία της ζωής που έχει δημιουργήσει η εξέλιξη.
Ημερομηνία Έκδοσης 22 Ιανουαρίου 2014
Ονομαστική αξία 25 ευρώ
Χαράκτης Helmut Andexlinger
2015: Θέμα ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ

Το μεταλλικό νιόβιο που συνθέτει το νόμισμα "Κοσμολογία" στον πυρήνα, λάμπει τα μεσάνυχτα μπλε και αστέρι κίτρινο! Από την πλευράς της αξίας φαίνεται το σύμπαν με αστέρια, τον Κρόνο και άλλους πλανήτες, καθώς και τον επιτυχημένο διαστημικό σταθμό Rosetta. Η άλλη πλευρά παρουσιάζει πλανήτες με τις τροχιές και τα αστέρια τους στο κέντρο. Ο ασημένιος δακτύλιος απεικονίζει όρους όπως το ηλιακό σύστημα, ο γαλαξίας και το σύμπαν.
Είναι το δεύτερο δίχρωμο νόμισμα της σειράς.
Ημερομηνία Έκδοσης 21 Ιανουαρίου 2015
Ονομαστική αξία 25 ευρώ
Χαράκτης Helmut Andexlinger
2016: Θέμα Η ΩΡΑ

Στην γρήγορη εποχή μας: ένα νόμισμα της διαχρονικής αξίας στο θέμα του χρόνου. Η πλευρά της αξίας δείχνει στο δίχρωμο τμήμα νιοβίου το φύλλο ενός ρολογιού με λατινικούς αριθμούς. Από την άλλη πλευρά,  τα γρανάζια που απεικονίζονται στο νιοβίο. Στην αριστερή άκρη υπάρχει ένας ήλιος και στο δεξί άκρο  μια κλεψύδρα. 
Ημερομηνία Έκδοσης 9 Μαρτίου 2016
Ονομαστική αξία 25 ευρώ
χαράκτης Helmut Andexlinger
2017: Θέμα Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ

Η πλευρά της αξίας δείχνει μια πεταλούδα με τεντωμένα φτερά σε κόκκινο βατόμουρο και πράσινο νιόβιο. Πάνω από αυτό είναι ένα ατομικό σύμβολο. Από την άλλη πλευρά, το θραύσμα ενός κυττάρου.
Ημερομηνία Έκδοσης 7 Ιουνίου 2017
Ονομαστική αξία 25 ευρώ
Χαράκτες  Helmut AndexlingerHerbert Wähner
2018: Θέμα ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΟ

Το νόμισμα απεικονίζει τις δραστηριότητες του σύγχρονου ανθρώπου που έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο γήινο σύστημα. Το αποτύπωμα μας στη γη έχει γίνει μεγάλο και βαθύ. Δεν βρισκόμαστε πλέον στο Holocene, την πιο πρόσφατη εποχή της ιστορίας της γης. Ο ασημένιος δακτύλιος στην πλευρά της αξίας παρουσιάζει πλάσματα από διαφορετικές γεωλογικές εποχές: ένα απολιθωμένο αμμωνίτη (Triassic), μέλος της οικογένειας Tarsophlebiidae (Jura). ένα Triceratops μια οδοντωτή γάτα σπαθί (τριτογενής); ένα μαμούθ και έναν άνθρωπο καθώς και τη λέξη Anthropocene. Το εσωτερικό του νιοβίου παρουσιάζει πατημασιές στον κόσμο (Ευρώπη και μέρη της Ασίας και της Αφρικής). συμβολίζουν τα ίχνη που έχουμε ήδη αφήσει στον πλανήτη μας.
Από την άλλη πλευρά, στο εσωτερικό του νιοβίου, η εστίαση είναι στον άνθρωπο. Αυτό πλαισιώνεται από δύο φυλλοβόλα δέντρα. Στο βάθος ο πλανήτης (Αμερική).
Ημερομηνία Έκδοσης 6 Ιουνίου 2018
Ονομαστική αξία 25 ευρώ
Χαράκτες  Helmut AndexlingerHerbert Wähner
2019: Θέμα ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Είναι ο σούπερ εγκέφαλος. Ένα σύνθετο νέο είδος. Η πλευρά της αξίας δείχνει στο εσωτερικό τμήμα του νιοβίου, το κεφάλι ενός ανθρωποειδούς ρομπότ και ενός επεξεργαστή, από το οποίο οι αγωγοί στο ασημένιο δαχτυλίδι κυμαίνονται. Από την άλλη πλευρά, οι εξελίξεις στο δαχτυλίδι τεχνητής νοημοσύνης αντιπροσωπεύονται συμβολικά. Από πάνω αριστερά προς τα κάτω δεξιά: ηλεκτρονική υγεία, έξυπνες μηχανές, ανάπτυξη επεξεργαστών, ψηφιοποίηση, ανάλυση δεδομένων και τεχνητά νευρωνικά δίκτυα.
Ημερομηνία Έκδοσης 12 Ιουνίου 2019
Ονομαστική αξία 25 ευρώ
Χαράκτες  Helmut AndexlingerHerbert Wähner
Πολύ ωραία παρουσίαση Θανάση των αυστριακών 25 ευρώ!!!
Οι Αυστριακοί ξέφυγαν από την πρακτική, παίρνω ένα αναμνηστικό γεγονός, κόβω ένα proof νόμισμα, συν ο συνδυασμός νιόβιου με ασήμι, κάνει την διαφορά!
(17/07/19 12:25:37)rubirosa Έγραψε: [ -> ]Πολύ ωραία παρουσίαση Θανάση των αυστριακών 25 ευρώ!!!
Οι Αυστριακοί ξέφυγαν από την πρακτική, παίρνω ένα αναμνηστικό γεγονός, κόβω ένα proof νόμισμα, συν ο συνδυασμός νιόβιου με ασήμι, κάνει την διαφορά!
Η αλήθεια είναι αυτή. Και συνεχίζουν να πειραματίζονται. Εκαναν διχρωμία νιοβίου, ανάγλυφο και συνεχίζουν. 
Εδώ να σημειώσω ότι στο νιόβιο έχουν την αποκλειστικότητα. Δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό νομισματοκοπείο να εκδώσει νόμισμα με νιόβιο. Ολες οι παραγγελίες στο αυστριακό νομισματοκοπείο (βλέπε Λουξεμβούργο και παλαιότερα Λετονία).
Το ίδιο ισχύει στην Αμερική για τον Καναδά.
Σελίδες: 1 2 3 4 5