Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Φωτογραφια απο ελληνοιταλικο πολεμο?
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Ανεβαζω αυτη τη φωτογραφια απο τη συλλογη μου με την τραγουδιστρια της νικης Σοφια Βεμπο! Την εχω αγορασει πριν λιγο καιρο και πρωτη φορα τη δημοσιευω! Εικαζω οτι τραβηχτηκε κατα τη διαρκεια του Ελληνοιταλικου πολεμου και δειχνει στο backround οπλιτες πθανολογω για ψυχαγωγια η σε καποια γιορτη! Αγνωστη τοποθεσια! Εχει καποιος αποψη?
Ωραίο εύρημα!

 Κάθε φορά σε τέτοιες φωτογραφίες ψάχνω τους παππούδες μου Smile
Στέλιο, οι στολές είναι θερινές βρετανικού τύπου, ενώ η επιγραφή στον τοίχο γράφει μάλλον Ταξιαρχία. Είναι επομένως τραβηγμένη το νωρίτερο στη Μέση Ανατολή μετά το τέλος του '42 ή στα τελευταία στάδια του Εμφυλίου το '49 και την αμέσως επόμενη περίοδο.
Παρατηρητικοτατος και γνωστης!  Smile Γιωργο με την αμεσοτητα σου εντυπωσιαζομαι! Νομιζεις οτι ειναι μετα το 1942 ως το 1949 λογο των στολων? Μαλλον εχεις δικιο γιατι στην κατεχομενη χωρα μας δεν συγκεντωνουμε στρατευμα κατα την περιοδο 41 ως 45 αρα πρεπει να ειναι στο εξωτερικο τραβηγμενη!
Το λέω επειδή Ταξιαρχίες δεν υπήρχαν το '40-'41. Οι στολές είναι επίσης θερινές, βρετανικού τύπου. Ταξιαρχίες συγκροτήθηκαν στη Μέση Ανατολή, στην οποία η Βέμπο βρέθηκε από τα τέλη του '42 και συνέχισαν να υπάρχουν και στον μεταπολεμικό στρατό του Εμφυλίου.

Βρετανικές στολές χρησιμοποιούσε ο ΕΣ και κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, ενώ νωρίς τη δεκαετία του '50 άρχισαν να κατασκευάζονται και να χορηγούνται τα εγχώρια αντίγραφά τους. Η Βέμπο επέστρεψε στην Ελλάδα το '49, δίνοντας κάποιες συναυλίες για τον ΕΣ απ' όσο ξέρω.

Οπότε ο συνδυασμός του σχηματισμού με τον τύπο των στολών δημιουργεί ένα χρονικό περιθώριο μεταξύ '43 και '44 στη Μέση Ανατολή θα έλεγα και από το '49 και μετά στην Ελλάδα.