Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Αλμπουμ Φωτογραφιων
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Θα ηθελα μια εκτιμηση για αλμπουμ φωτογραφιων, δεκαετιας 20. Περιλαμβανει 28 φωτογραφιες από την Κερκυρα, είναι σε καλη κατασταση.
Πρέπει να φωτογραφήσεις και το άλμπουμ, έτσι δεν γίνεται δουλειά. Πάντως για σύγκριση, ένα άλμπουμ σε εξαιρετικη κατάσταση, δεν μπορώ να ξέρω τι εποχής, μάλλον μεσοπολεμικό, με πολλές φωτογραφίες βασιλέων και βασιλισσων της Ευρώπης, με 160 φωτογραφίες κι αυτές άψογες πουλιόταν γύρω στα €500 πρόσφατα, στο περίπου 3 ευρώ η φωτογραφία, και το άλμπουμ δώρο. Η κατάσταση του άλμπουμ είναι σημαντική.
(13/01/20 21:16:28)digo Έγραψε: [ -> ]Πρέπει να φωτογραφήσεις και το άλμπουμ, έτσι δεν γίνεται δουλειά. Πάντως για σύγκριση, ένα άλμπουμ σε εξαιρετικη κατάσταση, δεν μπορώ να ξέρω τι εποχής, μάλλον μεσοπολεμικό, με πολλές φωτογραφίες βασιλέων και βασιλισσων της Ευρώπης, με 160 φωτογραφίες κι αυτές άψογες πουλιόταν γύρω στα €500 πρόσφατα, στο περίπου 3 ευρώ η φωτογραφία, και το άλμπουμ δώρο. Η κατάσταση του άλμπουμ είναι σημαντική.
+1
Η πρώτη φωτογραφία είναι το εξωφυλλο,που είναι και ταλαιπωρημένο. Το υπόλοιπο είναι σε πολύ καλή κατασταση. Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι σπανιες.
Συγνώμη θα μπορούσα να ρωτήσω τι ειναι αυτό που κάνει μια φωτογραφία σπάνια ; Όσο για το αντικείμενο δεν έχω ιδέα για να μπορέσω να εκτιμησω κάτι .
Μια φωτογραφια χαρακτηρίζεται σπανια όταν το θεμα που εχει "φωτογραφηθεί" είναι σε λιγα κομματια. Στην δευτερη φωτογραφια είναι το Θεατρο της Κερκυρας που καταστραφηκε το 1943 από βομβαρδισμο των Γερμανων. Οι γνωστες φωτογραφιες του Θεατρου είναι 6-7 τον αριθμο και ολες μακρινες! 7 φωτογραφιες για ένα τοσο σημαντικο κτιριο είναι ελάχιστες. Προστεθηκε λοιπον άλλη μια, κοντινη - με σημαντικες λεπτομερειες. Για αυτό θεωρείται σπανια φωτογραφια. Αντιστιχα το αλμπουμ εχει και άλλες τέτοιες.
Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση !
Αν δεν κάνω λάθος, και παρακαλώ διορθώστε με, στην εποχή που αναφερόμαστε η έννοια της φωτογραφίας ήταν τελείως διαφορετική από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας σήμερα και στις περισσότερες περιπτώσεις ουσιαστικά εννοούμε τις καρτ-ποστάλ.

Οι φωτογραφικές μηχανές δεν ήταν κοινό αξεσουάρ, ούτε βεβαίως υπήρχαν τα smartphones  Smile , τις φωτογραφίες τραβούσαν εν πολλοίς επαγγελματίες φωτογράφοι, η εμφάνιση των φωτογραφιών ήταν ολόκληρη διαδικασία και γενικά το σπορ ήταν αρκετά πιο δύσκολο και ακριβό. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό βεβαίως με αυτά που αναφέρει ο pipiss, αυξάνουν και διαμορφώνουν το βαθμό δυσκολίας και την τιμή μίας φωτογραφίας.