Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Ελληνικα γραμματοσημα
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2
Καλημερα.
Μηπως κανεις μπορει να βοηθησει εναν αρχαριο με καποια ηλ. σελιδα με εικονες γραμματοσημων  οπου μπορει να γινει αναγνωριση  σε σχεση με ημερομηνιες εκδοσης- κυκλοφοριας;
Ευχαριστω
(13/03/20 15:29:00)coll Έγραψε: [ -> ]Καλημερα.
Μηπως κανεις μπορει να βοηθησει εναν αρχαριο με καποια ηλ. σελιδα με εικονες γραμματοσημων  οπου μπορει να γινει αναγνωριση  σε σχεση με ημερομηνιες εκδοσης- κυκλοφοριας;
Ευχαριστω

https://colnect.com/en/stamps/years/country/84-Greece

https://www.stampworld.com/el/

Στο δεύτερο κάνεις εγγραφή για πρόσβαση στους καταλόγους. Καλό ταξίδι στον κόσμο του γραμματοσήμου.
Νομίζω είναι ότι χρειάζομαι για να αποκτήσω έστω μια επιδερμική άποψη.

Μια απορία εχω.
Όταν αναφέρει  ημερομηνίες πχ 1861,1862,και μετά 1868σημαινει ότι δεν υπάρχει έκδοση ανάμεσα;;
Είναι πλήρης δηλαδή ο κατάλογος;;

Ευχαριστώ και παλι
Και μια απορία ακόμα που πάντα είχα.
Τα όμοια του 1911και 1912 πως ξεχωρίζουν;

Thanks
(13/03/20 18:45:42)coll Έγραψε: [ -> ]Νομίζω είναι ότι χρειάζομαι για να αποκτήσω έστω μια επιδερμική άποψη.

Μια απορία εχω.
Όταν αναφέρει  ημερομηνίες πχ 1861,1862,και μετά 1868σημαινει ότι δεν υπάρχει έκδοση ανάμεσα;;
Είναι πλήρης δηλαδή ο κατάλογος;;

Ευχαριστώ και παλι
Τότε τύπωναν γραμματόσημα για ταχυδρομική χρήση, και μόνο αν έβλεπαν ότι τελειώνουν τύπωναν άλλα, και όχι όπως σήμερα.
(13/03/20 18:55:09)coll Έγραψε: [ -> ]Και μια απορία ακόμα που πάντα είχα.

Thanks

Για παράδειγμα το κόκκινο τριλεπτο Hernes & Iris είναι ίδιο με αυτό του 1912 στα δικά μου μάτια.   Είναι όμως το ίδιο;;
(13/03/20 18:55:09)coll Έγραψε: [ -> ]Και μια απορία ακόμα που πάντα είχα.

Thanks

Δηλαδή πχ το 3λεπτο το κόκκινο  Hermes & Iris του 1911 στα δικά μου μάτια είναι ίδιο με αυτό του 1912!!
Είναι όμως ίδιο;;
Αν πατήσεις σου βγάζει τις διαφορές που υπάρχουν( π.χ χαλκογραφική εκτύπωση, λιθογραφική εκτύπωση, διάφορες επισημάνσεις, διαφορετικά χαρτιά κλπ)
Υποχρεος !!
Σελίδες: 1 2