Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Λίρα 1829 σφάλμα
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σήμερα το πρωί φωτογράφιζα ένα πολύ σπάνιο σφάλμα σε χρυσό νόμισμα από το Royal mint. Mια λίρα του 1829 του Γεωργίου Δ'. Lamination error που οπως διαβάζω προκαλείται συνήθως από ξένες προσμίξεις στο κράμα (contamination). Προκαλούν ξεφλούδισμα και μπορεί να συμβει πριν ή μετά το χτύπημα.
Η σπανιότητα του σφάλματος είναι γιατί βρίσκεται μόνο στο πεδίο; 
Απ'όσα θυμάμαι που έχω δει, είναι σε και σε γράμματα ή παράσταση.
Βασικά στα χρυσά είναι εξαιρετικά σπάνιο. Κάνουν γενικά καλή δουλειά προσεκτική και δύσκολα συμβαίνει κάτι τέτοιο. Προσωπικά δεν θυμάμαι παρά μόνο ένα ακόμη και αυτό με υποψία.
Έχω άλλο ένα λατινικής Αμερικής όταν το βρω θα το ανεβάσω.
Όπως το λες είναι Γιώργο, για όλα τα χρυσά, προφανώς λόγω αξίας, και πολύ περισσότερο το Royal Mint, είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο σφάλμα.
Κράμα δλδ που όταν χτυπήθηκε ο δίσκος από μήτρα ξεφλούδισε ? Ωραίο σφάλμα.
Ένα χρυσό scudo 1853 Βολιβία με εμφανή σημάδια lamination και στις δύο πλευρές. Το συγκεκριμένο είναι πιστοποιημένο ms61 ngc ενδεικτικό του ότι το σφάλμα σε μικρή σχετικά έκταση παίρνει βαθμό. Νομίζω ότι είναι ένα όχι δημοφιλές σφάλμα κυρίως λόγω της δυσμορφίας που προκαλεί και φυσικά ασχημαίνει. Αξιοσημείωτο φυσικά και οπωσδήποτε συγκαταλέγεται στα σφάλματα Νομισματοκοπείου.