Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α' ΣΤ' ΙΟΥΝΙΟΥ ,ΑΩΞΓ'
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2
Με μεγάλη έκπληξη και χαρά έλαβα φωτό από συλλογή φίλου, δύο σπάνια μετάλλια,από την ενθρόνιση του Βασιλιά Γεωργίου Α', στις 6 Ιουνίου 1863.
Σε αυτά μετάλλια που σχεδίασε ο Χαράκτης ALBERT-DESIRE BARRE, σε αργυρό και επίχρυσο, βλέπουμε πως είναι πρόδρομος των νομισμάτων που κυκλοφόρησαν το 1868-69!!!
Ευχαριστώ πολύ τον φίλο, που τα μοιράζεται μαζί μας και να του ευχηθώ,σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!!!!!

[Εικόνα: 5UxYJQa.png]  

[Εικόνα: g8VqHWf.png]
Νέο κεφάλαιο στο Γεώργιο και όπως φαίνεται είναι και η πρώτη νομισματική σελίδα στον Γεώργιο.
Κωσταντίνε συγχαρητήρια και χίλια μπράβο.
Δεν έχω ξαναδεί τέτοια Θανάση! Να τα χαίρεται ο φίλος!!! Και όντως η κεφαλή είναι ίδια με αυτή των κερμάτων των πρώτων χρόνων της βασιλείας του Γεώργιου Α'.
(07/06/21 16:03:44)nikos11 Έγραψε: [ -> ]Δεν έχω ξαναδεί τέτοια Θανάση! Να τα χαίρεται ο φίλος!!! Και όντως η κεφαλή είναι ίδια με αυτή των κερμάτων των πρώτων χρόνων της βασιλείας του Γεώργιου Α'.

Το μοναδικό που είχα δει πριν από αυτό....
Πωλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από τον Baldwin στις 200 Λίρες Αγγλίας, lot no 2751. Αναφέρεται σαν Gilt-coper medal. Πολύ όμορφο του φίλου και το έχει σετάκι με το ασημένιο!
(07/06/21 18:58:38)PANAGIOTIS Έγραψε: [ -> ]Πωλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από τον Baldwin στις 200 Λίρες Αγγλίας, lot no 2751. Αναφέρεται σαν Gilt-coper medal. Πολύ όμορφο του φίλου και το έχει σετάκι με το ασημένιο!

'Οντως παναγιώτη πουλήθηκε απλα σαν UNDATED.....σοβαρη λεπτομέρεια που ξέχασες να αναφέρεις

και είναι λογικό όταν κάτι είναι άγνωστο σαν αντικείμενο αλλα οχι σαν γεγονός ...

Να επισημάνω λοιπον οτι ειναι η πρωτη φορα που εμφανίζεται το σχέδιο του χαράκτη ΒΑΡΡΕ της προτομής του Γεωργίου το 1863 που μετά απο 5 χρόνια είδαμε στα νομίσματα  και επίσης το στεφάνι ειναι μοναδικό και δεν επαναλήφθηκε με αυτο το σχέδιο εχοντας 26 φύλλα και 28 καρπούς . Οπως επισης η κατασταση που πουληθηκε στο Baldwin ηταν γυμνό σε αντιθεση με αυτα
που εχουν πιστοποιηθεί ως ENTHRONEMENT OF GEORGE I - Abeille

Αυτά προς ενημέρωση !!!Μακάρι οταν τα ξαναβρείς 200 λίρες να με ενημερωσεις
μπας και τα πάρω και εγώ να τα εχω !!! Heart
Υπάρχουν πανέμορφα μετάλλια του Γεωργίου Α, να και ένα άλλο με το βασιλικό ζεύγος 5 χρόνια αργότερα με την ευκαιρία της γέννησης του Κωνσταντίνου, πάλι από τον Barre......Σε χάλκινο πουλήθηκε από δημοπρασία του Καραμήτσου το 2020, υπάρχει και σε ασημένιο.....δείτε διαφορές στα μαλλιά του Γεωργίου.
Τα μετάλλια αυτά ενώ έπρεπε να τα ανεβάσω στην κατηγορία των μεταλλίων βλέποντας το μέγεθος   και την κεφαλή του Γεωργίου Α' είναι πρόδρομος των νομισμάτων,γιαυτό τα ανέβασα εδώ.
Το μετάλλιο της γέννησης του Κων/νου βγήκε το 1868, που κυκλοφόρησαν και τα πρώτα αργυρά νομίσματα.
Παρακάτω φωτό για σύγκριση με τα slab τους.
το επίχρυσο.
το αργυρό
Πολύ ωραίο ντουέτο. Τη συσκευασία με το plexiglass και τα δυο μετάλλια  , επειδή βλέπω και ξυλεπενδυση από πίσω, την έβαλε στο γραφείο του;

ΥΓ: υπέρμαχος και της δημοτικής, κύριε sac η λέξη ενθρόνιση δεν έχει γιώτα κι όχι ητα μετά το νι;
Σελίδες: 1 2