Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Όταν χάνεται το μέτρο…
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2 3 4
Εγώ δεν σχολιάζω, γιατί τίποτα από όλα αυτά δεν με αφορά. Ούτε οι βαθμοί, ούτε οι πατίνες, ούτε οι τρουβιού.

Ούτε θεωρώ ότι υπάρχει 30ρι που να αξίζει 50 ευρώ.
Όταν χάνεται το μέτρο…
Το βρήκα.
Μα είναι τρελοί αυτόι οι συλλέκτες ?Επειδη γράφει αναμνηστικόν στα πλάγια πληρώνουν 7 με 8 χιλιαδες ευρώ ένα 30ρι του 1963?
Αγαπητέ μου Χρήστο, αν το καρφί σου είναι για μένα, δεν θα απαντήσω.
Φαντάζομαι ότι ο καθένας καταλαβαίνει τι εννοώ.

Πολλά φιλάκια. :-)
(05/07/21 19:41:03)E.X.N Έγραψε: [ -> ]Όταν χάνεται το μέτρο…
Το βρήκα.
Μα είναι τρελοί αυτόι οι συλλέκτες ?Επειδη γράφει αναμνηστικόν στα πλάγια πληρώνουν 7 με 8 χιλιαδες ευρώ ένα 30ρι του 1963?
Πες τα Χρηστο! Και επειδη καποιο αλλο νομισμα γραφει μια ξενη λεξη (ESSAI) να το πληρωνουν 10-15 φορες παραπανω απο το κανονικο? Απαραδεκτο!
Πράγματι γιατί νά διαφέρουν τά κανονικής κοπής από τά δοκίμια;  Cool
Βρε, καλώς τον!!! Smile
Καλως σας βρηκα Γιωργο,ελπιζω να εισαι καλα!
Να 'σαι καλά κι εσύ.

Να σου αφιιερώσω κι ένα τραγούδι
- για να διατηρήσουμε την παράδοση (των αφιερώσεων),
- για να θυμηθούμε τα νιάτα μας,
- για να τιμήσουμε τη μνήμη κάποιων ανθρώπων που δεν απασχόλησαν την επικαιρότητα με τις μ@λ@κίες τους.

Οντως πολυ καλη παρουσια,ευχαριστω και ανταποδιδω(που λεγαν και οι ραδιοπειρατες Smile).
Το αναμνηστικό απευθύνεται σε συλλεκτες δοκιμίων που είναι άλλη κατηγορία.

Αν κατάλαβα καλά δλδ, συμφωνούμε οτι το 50ρικο ξέφυγε εντελώς αλλά ότι εάν το 30αρι εκτελωνιστεί κανονικά, δεν τρέχει τίποτε κι αν πλησίασε τα €400. Ιδίως εάν ο ιδιοκτήτης με το κομματι αυτό τσιμπάει νούμερο ένα θέση στο registry. Ποιο registry? Των δυο 30ρικων, που αποτελούν κατηγορία μόνα τους, η type set του Παύλου, και σαν κοινό νόμισμα του type set, ποσο μπορεί να βοηθήσει το σετ να πάει ψηλά, όταν υπάρχουν δυσκολότερα νομίσματα στο σετ; Δεν έχω ασχοληθεί, αλλά υποθέτω ότι υπάρχει βαθμος δυσκολίας κι ότι ένα 30αρι δεν μπορεί λογικά να κάνει τέτοια διαφορα. Εκτός από τα δυο 30αρια, είναι κι αυτό ένα σετ.

Αν πάλι το πήρε κάτοικος χώρας στην οποία δεν φορολογήθηκε, είμαι σίγουρα μαζί σας. Εξαιρετικη αγορά. Βασικά καταλαβαίνω και την άποψη που λέει ας δώσουμε και €350-€400, είναι σπάνιο και σαν χρωμα και σαν βαθμος. Αλλά παραμένει πολύ κοινό για centerpiece συλλογής. Αν βέβαια φτιάχνει τον ιδιοκτήτη του, τότε δεν έχει σημασία ποσα έδωσε. Νομίζω αμέσως θα εισπράξει ανήθικες προτάσεις αν το προτείνει για πούλημα.

Όσο για το ποσο μπορεί να κάνει ένα MS 64 Χρήστο. Εξαρτάται τι 64. Όλοι μας έχουμε τριανταρια σε 4-5 εκδόσεις τουλάχιστον. Εγώ προ 15+ χρονια έτυχα σε ζευγάρι με χρωματιστές πατινες και στο 1963 αλλά και στο 1964, υπέρ γνήσιες, άλλωστε μοιάζουν τα χρώματα σε τέτοια 30αρια, ειδικά του 63, αλλά είναι MS 64 και τα δυο και βέβαια δεν μπηκα ποτε στη διαδικασία να τα ξαναστειλω αλλά σίγουρα είναι το αγαπημένο μου ζευγάρι. Θα δω το cert σε νορμαλ ώρα και θα βάλω τις Trueview για να δεις ότι τα χρώματα που το κάνουν τόσο ποθητό πέφτουν και σε λιγωτερα τέλεια , και αγορά πολύ φτηνή. Είναι να σου πέσει. Αλλά δεν σκοπεύω να τα δώσω κι η μικρή τους αξία τα προστατεύει από τέτοια μοίρα , άσε που δεν ξανά στέλνω μεταπολεμικά νομίσματα, αλλά περί ορέξεως όπως ήδη ειπώθηκε….
Σελίδες: 1 2 3 4