Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: πιστοποιησεις νομισματων-χαρονομισματων
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Γνωριζει καποιος το κοστος πιστοποιησης νομισματων και χαρτονομισματων? ειναι σταθερο ή εξαρταται απο την αξια του νομισματος?    Δηλαδη η πιστοποιηση ενος 5ευρου ή ενος 10 ευρου κοστιζει το ιδιο με ενος αλλου νομισματος πολυ μεγαλυτερης αξιας?
Στα νομίσματα υπάρχει διαφορά στην τιμή, αν είναι του 1955 και προγενέστερα και χαμηλότερη από 1955 και εντεύθεν.
Συν το 1% τις αξίας του, κάτι ανάλογο θα είναι και στα χαρτονομίσματα,αλλά καλύτερα να απευθυνθείς σε καταστήματα που αναλαμβάνουν τις πιστοποιήσεις...
Ευχαριστω πολυ. Απλως μου ειχε κανει εντυπωση ,που νομισματα χαμηλης αξιας τα βλεπω πιστοποιημενα. Ποιο και ποσο μπορει να ειναι το κερδος αν προσθεσεις και το κοστος πιστοποιησης. Και παλι σε ευχαριστω
Θα στο πω με ένα παραδειγμα στέλνω ένα μασούρι 2 δρχ 1982 έχει μέσα 50 δίφραγκα από 15 η πιστοποίηση =750 ευρώ αν βγάλει 2 ms 67 και 1 ms 68, τότε ζητάω 2χ 200 και 300 ευρώ=700 και τα υπόλοιπα 47 από  20 ευρώ, μιλάμε για τρελό κέρδος,'ή έστω και τα μισά να πουλήσω.
Αυτό που πρέπει να σκέφτεσαι είναι: Αν πάρω π.χ.το δίφραγκο του 1982 στον ανώτατο βαθμό;
Α. από τα 64.416.000 που κόπηκαν, μου υπογράφει κανείς  ότι όλα μπήκαν στην κυκλοφορία;
Β. -//-        -//-                     -//-                -//-                 ότι όλα αναχωνεύθηκαν ή έστω πόσα;
Γ.-//-         -//-                    -//-                -//-                   ότι δεν θα ξαναβρεθούν μασούρια;
Γιατί αν πληρώσεις για να έχεις τον τοπ βαθμό και μετά βρεθούν άλλα 10 στον ίδιο βαθμό, έλα να μου πεις πόσο θα είναι η αξία του.
Πέραν των παραπάνω, κάποιοι πειραματίζονται με τα χαμηλότερης αξίας νομισματα, για να δουν αν κόβει το ματι τους ή τι μπορεί να αποδώσουν κάποιες τεχνικές πατίνας ή καθαρισματος.