Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Καθαρισμος χρυσων λιρων.
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Καλημερα σε ολους τους φιλους.
Πριν χρονια ειχα βαλει χρυσες λιρες σε θηκες συρραπτικου. Μετα τις εβγαλα για να τις βαλω σε πλαστικες τετραγωνες θηκες γνωστης μαρκας και ειδα πως ειχαν μια θαμπαδα (του συρραπτικου επισης γνωστης μαρκας ισως και της ιδιας). Τις καθαρισα με λιγο απιονισμενο νερο και σαπουνι χωρις σχεδον να τις τριψω καθολου. Τις αφησα να στεγνωσουν σε βαμβακι. Καθαρισαν σε σημεια πχ στο κεντρο ενω στις ακρες οχι επειδη δεν ηθελα να τις παιδεψω πολυ.
Να παρω ειδικο καθαριστικο για χρυσο ή να τις αφησω ετσι; Οι λιρες ειναι του 2012 και μερικες πιο παλιες 1900 εποχης περιπου.
Γενικά θα σε συμβούλευα να μην τις καθαρίζεις γιατί μόνο φθορά μπορεί να δημιουργηθεί. Και για τις μεν του 2012 θα σου γίνει πιο δύσκολη η πώληση όταν θελήσεις ή θα τους αφαιρέσει την όποια υπεραξία ως one year type, για τις δε παλαιότερες, ο κινδυνος είναι μεγαλύτερος αν ανάμεσα σε αυτες είναι και κάποια σπάνια. Αν παλι δεν υπάρχει κάποια σπανιότερη, το καθάρισμα δεν τους προσφέρει κάτι.
Θα σου πρότεινα κατι που κανω χρόνια στις bullion λιρες,
 Να τις βαλεις  για 15 λεπτά σε πολύ ζεστό νερό αφου εχεις διαλύσει μεσα ενα κουταλάκι  πάστα Hagerty . Δεν τις τρίβεις μόνο τις ξεπλένεις με άφθονο ζεστό νερό και τις βάζεις επάνω σε ενα χαρτι κουζίνας και με το πιστολάκι τις στεγνώνεις αμέσως.
Προσοχή, μόνο για bullion νομίσματα και οχι συλλεκτικά.
Κάνε ενα πείραμα με μια απλή λιρα και δες αν σου αρέσει το αποτέλεσμα.
Σας ευχαριστω παιδια. Οχι δεν ειναι σπανιες. Κι εγω λεω να τις αφησω ετσι εαν και τις περασαν ενα νερακι με απιονισμενο νερο, την εκαναν την βουτια τους Smile
Ισως δοκιμασω σε μια να δω αποτελεσμα. Αυτη η παστα ειναι καθαριστικο για χρυσο;
Η hagerty καθαρίζει το ασήμι αλλά εχει και μιά απαλή επίδραση στον χρυσό εκτός και αν την τρίψεις με τα δάκτυλα σου και τότε θα δεις να φεύγει η μαυρίλα και να γίνετε το μέταλλο όπως ήταν οταν βγήκε απο την παραγωγή , δηλ λαμπερό κιτρινο
Πρόσεξε  όμως Hagerty silver FOAM (αφρός) και οχι κάποια μάρκα foamil που ειναι χοντρόκοκκη και υποδεέστερη.

https://www.chryssot.gr/products/perisso...ta-hagerty

Εχει και ο Σκλαβενίτης στα μεγάλα μαγαζιά του
Αφησαν θαμπαδα στις καινουριες στις παλιες δεν ειδα καποια διαφορα απο τις ζελατινες θηκες συρραπτικου. Εαν μπορεσω θα ανεβασω βιντεο. Σας ευχαριστω για τις πληροφοριες. Εχει και καθαριστικα για χρυσο ιδιας εταιριας με τις καψουλες που εχω.