Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Δημοπρασία Καραμήτσου Νο708 Δεκ2022
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2 3
(11/12/22 17:57:24)nikos11 Έγραψε: [ -> ]Για ποιά λες Δημήτρη, τα παλαιότερα, τα σύγχρονα ή τα μετάλλια;

Νίκο μου με καθυστέρηση ενός μηνός , απαντώ ότι αναφερόμουνα κυρίως στα χαρτονομίσματα.Και να που ο iapwnas επιβεβαίωσε τα λεγόμενα μου με τα παραδείγματα των χαρτονομισμάτων της Ρόδου, (50 και 100 λίρες) όταν το καλύτερο τέτοιο ζευγάρι παγκοσμίως (πιστοποιημένα PMG 50 και 55) έκλεισε προ οκταμήνου γύρω στα $8700. Το ζευγάρι.  Σύμφωνα με αυτό το αποτέλεσμα, οι τιμές της εδώ δημοπρασίας ήταν πανάκριβες για κατώτερα ποιοτικά χαρτονομίσματα.

Τα δυο θέματα που με ενοχλούν στις δημοπρασίες του συγκεκριμένου οίκου είναι οι πολύ υψηλές τιμές εκκινησης (εξαιρουμένης της μεταπολίτευσης) και η πολύ υψηλη προμήθεια πωλητή που ζητάει.

Φίλη μου συλλέκτρια από την Αμερική, έβγαλε για πούλημα μια εξαιρετικά δύσκολη και ίσως  αδύνατον να επαναληφθεί, συλλογή πολύ υψηλόβαθμων και πολύ σπάνιων Αλβανικών νομισματων, από μικρες χάλκινες αξιες έως μια πληθώρα χρυσών νομισματων των 20 και 100 λει, με τον βασιλιά Zogu , σχεδιασμένα και κομμένα στην Ιταλία, όλα της εποχής του μεσοπολέμου. Χωρίς να βάλει «τρίτον» να διαπραγματευτεί εκ μέρους της, ο οίκος Stacks αναγνώρισε την εξαιρετικη πληρότητα, ποιότητα και δυσκολία της συγκεκριμένης συλλογής (των 55 τεμαχίων, τα οποία απέφεραν περίπου $115 χιλιάδες) και της πρότεινε τιμή κλεισίματος (hammer) συν 7%  την οποία και δέχτηκε φυσικά.

Κι εδώ ζητάνε 20%-25% προμήθεια πωλητή. Σκεφτείτε το αυτό, όσοι μαζεύετε Ελληνικά μόνον και βρίσκετε πραγματι τα κομμάτια που σας λειπουν γιατί μια μέρα (πιθανότατα) θα βρεθείτε κι εσείς πωλητές των συλλογων σας.

Εννοειται ότι η ποιότητα και σπανιότητα είναι αυτά που έφεραν τους συγκεκριμένους απίστευτα ευνοϊκούς όρους, κι ότι δεν αναφέρομαι σε κοινά κομμάτια, αλλά τι αντιμετώπιση θα είχε εδώ;
(03/02/23 11:02:15)digo Έγραψε: [ -> ]
(30/01/23 18:15:41)sroussos Έγραψε: [ -> ]Χθες παρακολούθησα την δημοπρασία της Stephen Album Rare Coins είχε ορισμένα ενδιαφέροντα Ελληνικά νομίσματα. Στα χτυπήματα έπαθα την πλάκα μου και λέμε στον Καραμίτσο έχουν ξεφύγει οι τιμές στα νομίσματα σ αυτή την δημοπρασία ;;;; βάζω ενδεικτικά  ένα πενήντα λεπτό του 1874 MS 62.  Τι γίνεται εδώ έχουμε μια δημοπρασία  στην Αμερική που δεν είναι μόνο Έλληνες που χτυπάνε; Έχουν ανέβει τόσο τα Ελληνικά νομίσματα ; 
https://www.numisbids.com/n.php?p=lot&sid=6393&lot=2735

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πέραν του γεγονότος ότι μου φαίνεται για πολύ αδικημένο (MS62?) είναι η προέλευση του, το pedigree δηλαδή, ότι το νόμισμα ήταν μέρος της συλλογής του Joe Sedillot (https://coinsweekly.com/joe-sedillot-col...ectations/) που συνέβαλε στην υψηλη τιμή. Οι ξενοι συλλεκτες λαμβάνουν τις προελεύσεις νομισματων από γνωστες συλλογές πολύ σοβαρά κι είναι συχνα διατεθειμένοι να δώσουν και κάτι παραπάνω για κομματια με προέλευση την συλλογή γνωστών συλλεκτών.



Σε τελική είναι ένα νόμισμα μικρομεσαίας αξίας και δεν είναι απίθανο κάποιος ενθουσιώδης πιθανότατα ξένος αγοραστής ,να έδωσε και $200 παραπάνω , μη γνωρίζοντας την τιμή «πιάτσας» του και με βασική επιθυμία να το εντάξει στην συλλογή του. Όπως μπορείτε να δείτε στο άρθρο του οποίου έβαλα το λινκ, η συγκεκριμένη μικρομεσαία κι αυτή συλλογή αλλά με κάποια προσεγμένα κομμάτια μέσα, υπερδιπλασίασε το estimate του πολύ καλού και εξυπηρετικού δημοπρατη Stephen Album.

Να και μια συζήτηση από το φορουμ της PCGS σχετικά με το θέμα:

https://forums.collectors.com/discussion...provenance
Τα 50 λεπτά τα ανέβασα για  παράδειγμα. Αν δεις και τις τιμές και  σε όλα τα άλλα Ελληνικά νομίσματα  είναι ανεβασμένες αρκετά.
Σελίδες: 1 2 3