Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: 5 λεπτά 1831
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Είναι η 372 Α-b...άραγε αξίζει να μπει σε slab?
Τι βαθμό θα της δίνατε?
VF35 < XF45 δεν βλέπω το λόγο να μπει σε σλαμπ. Μοιάζει και για καθαρισμένο. Από φωτογραφίες. 
Στο χέρι μπορεί να είναι καλύτερο.
Καλημέρα!!!! Όμορφη 5αρα!!!! Στου κυβερνήτη τα νομίσματα η αξιολόγηση του βαθμού είναι δύσκολη,γιατί οι graders των εταιρειών εχουν ελλιπείς γνώσεις και μπορεί στο ίδιο νόμισμα να δεις τεράστιες αποκλίσεις στο βαθμό...εγώ θα το τοποθετούσαν στο xf40-45.....όσον αφορά την πιστοποίηση,αν θες να την κάνεις για να την πουλήσεις,δεν θα σου προσφέρει κάτι στην υπεραξία....αν θέλεις να την κάνεις για να προστατεύσεις το νόμισμα προφανώς και πρέπει να το στείλεις.Καλοριζικη σε κάθε περίπτωση!!
Ευχαριστώ και τους δύο για τα σχόλια σας.
Έχω αρκετά νομίσματα Καποδίστρια,κάποτε είχα πολύ μεράκι και όρεξη και κατάφερα να μαζέψω πολλούς.
Θα ανεβάσω μερικά από αυτά σιγά σιγά να περνάμε την ώρα μας σχολιάζοντας και ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες για τα νομίσματα και την μαγικη ιστορία τους.
Καλημερα και απο εμενα, πιστευω οτι ειναι καλυτερο απο οτι λενε τα παιδια ισως το δωσουν αυ 50, για εμενα στειλτο ακομα και στο μελλον να θελεις να το πουλησεις ειναι πιο ευκολο!
Καλησπερα! Σε ευχαριστω Iapwnas για την προτροπη σου,θα το στειλω λοιπον για να εχουμε συνεχεια στο θεμα.
Ειμαι Κρητη οποτε λεω να το στειλω στο Creta Numismatics στο Ηρακλειο,εχει κανεις συνεργαστει στο παρελθον μαζι τους?
Η πενταρα εχει weak strike η off center strike? στο δεξιο τμημα της και στις δυο πλευρες στο αντιστοιχο μερος, ισως να φαινεται στις φωτο που ανεβασα.
Post Scriptum....Θυμαμαι καποια απο τα ονοματα σας οταν γραφαμε για νομισματικα θεματα πριν πολλα χρονια σε διαφορα αλλα νομισματικα στεκια στο διαδυκτιο.....εγω ειχα το ιδιο και τοτε (Dirigo)...το ονομα μου ειναι Λευτερης και χαιρομαι που σας βρισκω και παλι!
Γεια σου Λευτερη, Στελιος εδω τα λεγαμε και τοτε  Rolleyes στο αλλο φορουμ, Ειναι κενταρισμενο απλα ο δισκος του νομισματος ηταν λιγο λεπτοτερος σε εκεινο το σημειο (που ειναι οι ακτινες) και δεν αποτυπωθηκε το σχεδιο, φυσικα δεν επηρεαζει τη βαθμολογια  Smile
Το νόμισμα είναι του Καποδίστρια  και η κατάσταση του είναι πάνω από τον μέσο όρο. Αν δεν το βγάλουν Cleaned δε το καλά (γιατί  έγινε μόδα τελευταία) στείλε το χωρίς δισταγμό.
Στελιο, χαιρομαι που ξαναβρισκομαστε εδω.
Το νομισμα θα παει για πιστοποιηση και μολις γυρισει θα επανελθω στην παρουσα αναρτηση για τα νεοτερα.
Την καλησπερα μου!