Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Επαναπατρίζεται σπάνιο χρυσό νόμισμα του Βρούτου
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2
Εφόσον κόπηκε στους Φιλίππους, είναι Ελληνικό.
Κάθε πόλη στην αρχαιότητα είχε το δικό της νόμισμα που το έφτιαχνε  στο δικό της νομισματοκοπείο. Τα νομίσματα όμως τις πόλης δεν κυκλοφορούσαν μόνο στην πόλη αυτή . Συναλλαγές με το νόμισμα αυτό γινόταν σε όλες τις πόλεις . Βρίσκονται νομίσματα από μια πόλη σε άλλα μέρη  που δεν είναι στην χώρα μας . Γι αυτό ένα νόμισμα που κόπηκε στην χώρα μας δεν είναι σίγουρο ότι έχει βρεθεί και στην χώρα μας . Τώρα πως τακτοποιήθηκε  οτι βρέθηκε το νόμισμα αυτό στην χώρα μας δεν το γνωρίζω.
Στεργιε εγραψα παραπάνω που κόπηκε όχι που βρέθηκε. Και καταλαβαίνω ότι με αυτό το κριτήριο θεωρείται ελληνικό και επέστρεψε στην Ελλάδα.
Τα νομίσματα αυτά κόπηκαν στους Φιλίππους για να πληρωθεί ο στρατός του Βρούτου....από εκεί η ελληνικότητα....τώρα μην περιμένουμε να υπάρχει απόδειξη και για κάθε λαθρανασκαφή. Ας έρθει να το χαζέψουμε από κοντά και μακάρι να δουλεύουν όλες οι εισαγγελίες όπως αυτή του Μανχάταν!
Ο κύριος λόγος που το νόμισμα παραδόθηκε στην Ελλάδα,είναι γιατί το 2016 η υποδιεύθυνση ασφαλείας Πατρών συνέταξε δικογραφία σχετικά με τους ανθρώπους που διακινούσαν το νόμισμα,μέσα στην οποία καταδεικνυε την ενασχόληση τους με αρχαιοκαπηλία στη χώρα μας...ένα μονοπάτι που πήρε η ανωτέρω δικογραφία (εκτός της πορείας της προς της εισαγγελικές αρχές της χώρας μας) ήταν και προς την Interpol ....από εκεί ξεκίνησε και η παρακολούθηση της υπόθεσης από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές και η οποία είχε ως αποτέλεσμα μετά από 7 χρόνια να τους συλλάβουν.
Σελίδες: 1 2