Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Διεθνείς δημοπρασίες
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Στις 14 Οκτωβρίου ανοίγει ο κατάλογος  δημοπρασιών του οίκου Gadoury.
Ενα τετράδραχμο Λεοντινοί του οποίου οι μήτρες κατασκευάστηκαν από τον «Διδάσκαλο του Δεμαρετείου»: με τετράγωνα και κεφάλι Απόλλωνα που περιβάλλεται από φύλλα δάφνης και ένα λιοντάρι, έχει βάση 45.000 ευρώ. 
Αντίθετα, 30.000 ευρώ είναι η βάση ενός άλλου νομισματικού αριστουργήματος από τον αρχαίο κόσμο, τα δεκάδραμα των Συρακουσών του τύπου της τετράδας με τη Νίκη και το πρόσωπο της Αρέθουσας.
Ολα δείγματα του νομισματοκοπείου της Σικελίας.
Κόβει την ανάσα (όχι μόνο για την τιμή εκκίνησης των 80.000 ευρώ, αλλά για την ομορφιά και τη σπανιότητα) ένας στατήρας της Λάμψακoς περίπου του 350 π.Χ. με το κεφάλι του Δία (ή του Πάνα) στον εμπροσθότυπο και την προτομή ενός αλόγου. στην πίσω όψη φτερωτό: ένα νόμισμα με κύρος γενεαλογίας που πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το 1921, σε πώληση από τον γαλλικό οίκο δημοπρασιών Feuardent-Leman. 
Ένας άλλος στατήρας, τύπου Panticapeum, του 340-325 π.Χ. προτείνεται και η κεφαλή του Πάνα στον εμπροσθότυπο συνδυάζει, στον πίσω μέρος, μια αυθεντική «ποίηση σε εικόνες»: γρύπας με μακριά κέρατα, με δόρυ στο στόμα και κάτω από τα πόδια του ένα στάχυ. Βάση, 90.000 ευρώ.
Στην παρτίδα 451 , η Ελλάδα «απαντάει» συμβολικά με ένα άλλο εξαιρετικό νόμισμα, των 100 δραχμων του 1876 που κόπηκαν στο Παρίσι για τον βασιλιά Γεώργιο Α΄ σε μόλις 76 υποδείγματα: εξαιρετικά σπάνιο, ξεκινώντας από βάση 70.000 ευρώ.
Η δημοπρασία Gadoury 2023, που όπως αναγράφεται, θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου στο Πριγκιπάτο του Μονακό και η ηλεκτρονική υποβολή προσφορών για τον πολύ πλούσιο κατάλογο είναι ήδη ανοιχτή στο www.sixbid.com και στο www.numismbids.com, ανακοινώθηκε με την παρακάτω εικόνα: