Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Νομίσματα του παππού
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2
Καλημέρα και χρόνια πολλά, 
 
ξεκίνησα το καλοκαίρι να μαζεύω κάποια νομίσματα που βρέθηκα στην Αυστρία και ψώνισα απο το νομισματοκοπείο.
 
Με είδε ο πατέρας μου που ασχολήθηκα και μου έδωσε τα νομίσματα που μάζευε ο ίδιος αλλά και ο παππούς μου.
 
Υπάρχουν νομίσματα από το 1800 έως και το 2000.
 
Ποιος είναι ο ασφαλής τρόπος να ξεχωρίσω αυτά που αξίζουν?
 
Πώς καταλαβαίνεις αν αξίζει να στείλεις κάποιο για αποκατάσταση ή/και πιστοποίηση?
 
Ανεβάζω και κάποιες φωτογραφίες.


Ευχαριστώ θερμά.
 
φωτογραφίες
φωτογραφίες 2
φωτογραφίες 3
φωτογραφίες 4
Καλώς όρισες pankpapa!
Από τα νομίσματα που βλέπω, εκτός από το 20λεπτο του 1831, τα υπόλοιπα είναι σε χαμηλές καταστάσεις, αλλά αυτό μη σε πτοεί, κάπως έτσι οι περισσότεροι ξεκινήσαμε τις συλλογές μας, αυτό που χρειάζεται είναι διάβασμα ώστε να καταλάβεις τις καταστάσεις και την αξία τους, εδώ θα βρεις πολύ θεματολογία που θα σε βοηθήσει.
Θα συμφωνήσω με το Θανάση. Εκτός του 20λεπτου 1831, τα υπόλοιπα είναι χαμηλής κατάστασης και αξίας, οπότε μην το σκεφτείς για πιστοποίηση.

ΥΓ. Κάτι πρέπει να έχει η Βιέννη, και εγώ εκεί ξεκίνησα τη συλλογή νομισμάτων μου Smile .
Ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας. Είδα ότι η NGC προσφέρει αποκατάσταση και πιστοποίηση, αν πάω σε έναν απο τους dealer στην Αθήνα θα με συμβουλέψει σωστά για το ποιά νομίσματα θα πρέπει να στείλω ή καλό είναι μέσω διαβάσματος και ψαξίματος να το αποφασίσω εγώ αυτό?

Έχω και μία δεύτερη ερώτηση, στη συλλογή που "κληρονόμησα" έχει και εκατοντάδες κέρματα δραχές και λεπτά της δραχμής του 1970 και 1980 τα οποία ήταν μέσα σε κουτιά χύμα, αυτά πώς να τα διαχειριστώ?
Το να ζητήσεις τη συμβουλή ενός επαγγελματία dealer της NGC ή της PCGS δεν είναι κακό, αν και όπως σου είπα δεν φαίνεται να αξίζει κανένα την πιστοποίηση. Θα σου κοστήσει, χωρίς να σου δώσει κάποιο όφελος.

Όσο για τα δραχμικά δεκαετιών '70, '80 και '90 αυτά όταν είναι χρησιμοποιημένα δεν αξίζουν τίποτα και στα μαγαζιά του κέντρου θα στα αγοράσουν με το κιλό 3, 4, 5 ευρώ το κιλό δεν θυμάμαι καν πόσο έχουν τώρα.
Συμφωνώ πως το εικοσάλεπτο ότι έχει αξία , όμως για πιστοποίηση  δεν νομίζω ότι αξίζει να το στείλεις . Το νόμισμα θα βγει details damasge  και η ποικιλία με μια πρόχειρη ματιά που έψαξα νομίζω πως είναι η 493 μια very common  δηλαδή αρκετά  εύκολη  που δεν θα προσθέσει κάποια υπεραξία στο νόμισμα
Σελίδες: 1 2