Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Δραχμη Μενανδρου Α' Σωτηρος
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Καλησπερα σας,

Εχω παθος με την ιστορια των Ελληνων της ανατολης απο τα χρονια των διαδοχων του Αλεξανδρου. Βρισκομαι στο εξωτερικο αυτο το διαστημα και εχω δει οτι υπαρχουν σε αφθονια στα νομισματικα μαγαζια αρχαια νομισματα απο τα Ελληνικα Βασιλεια της Ινδο-Βακτριανης σε χαμηλες τιμες. Συγκεκριμενα θα ηθελα να παρω δραχμη του Μενανδρου Α' που εχει στην πισω οψη επιγραφη στα αρχαια Ινδικα. 

Εχω διαβασει την σχετικη νομοθεσια για δηλωση αρχαιων νομισματων, αλλα εχω δυο αποριες:

Α) Χρεαζεται να δηλωθει τετοιο νομισμα αφου εχει κοπει και κυκλοφορησει στην Ινδια που απεχει αρκετες χιλιαδες χιλιομετρα απο τον Ελλαδικο χωρο?

Β) Αν η απαντηση ειναι ναι, εγω δεν προκειται να γυρισω Ελλαδα πριν το καλοκαιρι, θα εχω θεμα αν η αποδειξη αγορας ειναι π.χ απο τον Μαρτη? (ο νομος λεει οτι η δηλωση πρεπει να γινει χωρις υπαιτια καθυστερηση)

Ευχαριστω εκ τον προτερων για τις απαντησεις σας.
Το θέμα χρειάζεται άποψη ειδικού και όχι "άκουσα", "μου είπαν", "ένας γνωστός μου", κλπ.

Προσωπικά δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Από τη στιγμή που υπάρχει η ισχύουσα νομοθεσία, έχω διαγράψει από το μυαλό μου συλλεκτικά την περίοδο αυτή και δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος φίλος εδώ μέσα μπορεί να σε διαφωτίσει.
Μάλλον θα χρειασθεί να περάσεις τις διαδικασίες  που προβλέπονται από τον Νόμο "για την προστασία ..."  Όμως και εγώ όπως και οι περισσότεροι Έλληνες συλλέκτες  δεν τα έχω πλησιάσει  . Έχουμε τόσα πολλά ενδιαφέροντα νομίσματα από τον Καποδίστρια και έπειτα . Θα σου βάλω τον σύνδεσμο από το Facebook από έναν φίλο συλλέκτη  που ίσως μπορέσει να σε κατατοπίσει καλύτερα  https://www.facebook.com/groups/17260396...571890323/