Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Δημοπρασία στην Ιταλία
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η ζωντανή νομισματική δημοπρασία  προσφέροντας πάνω από 1200 μοναδικές και πολλαπλές παρτίδες ελληνικά και ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και σύγχρονα νομίσματα, καθώς και μια επιλογή κυρίως παπικά μετάλλια
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρτίδες μπορείτε να γράψετε στο [email protected] .
Ξεκινάμε με μια συναρπαστική quadruncia από το Theate από το 225-200 π.Χ. (τιμή εκκίνησης 100 ευρώ) με το κεφάλι του Ηρακλή να φοράει δέρμα λιονταριού στον εμπροσθότυπο και, στην πίσω πλευρά, το λιοντάρι της Νεμέας και το ρόπαλο με το οποίο ο ήρωας. προσπάθησε να σκοτώσει το ζώο.
Στη συνέχεια υπάρχει ένα σπάνιο και καλοδιατηρημένο τετράδραχμο Entella που χρονολογείται από το δεύτερο μισό του 3ου αιώνα π.Χ.: η βάση για αυτό το νόμισμα με ένα εκλεπτυσμένο πορτρέτο της Περσεφόνης και στην πίσω πλευρά τα κλασικά σύμβολα του ολόσωμου αλόγου και ο φοίνικας.
 
Προχωρώντας στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην παρτίδα 199 υπάρχει ένα πολύ ωραίο τετράδραχμο από το 150-140 π.Χ. που κόπηκε στη Θάσο: ένας πανέμορφος Διόνυσος στον εμπροσθότυπο συνδυάζεται με έναν συρτό Ηρακλή σε ηρωικό γυμνό με επιγραφές στον οπισθότυπο. Σετ βάσης στα 400 ευρώ.
Ανάμεσα στα νομίσματα της Σικρακούσας ξεχωρίζουμε ένα ευχάριστο νόμισμα σε ήλεκτρο από το 310-300 π.Χ., που πουλήθηκε την περίοδο του Αγαθοκλή στους τύπους της κεφαλής του Απόλλωνα και της λύρας , του οργάνου που ευνοούσε ο θεός. των τεχνών. Η βάση είναι 400 ευρώ.
Υπάρχουν και αρκετά νομίσματα με παράσταση τους Διόσκουρους, καθώς και βυζαντινά (έναν σόλιδο του Ονώριου).