Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: 50 λεπτα 1973 Β σφαλμα
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σημερα σας παρουσιαζω ενα ομορφο σφαλμα της συλλογης μου σε πενηνταλεπτο του 1973 Β.
Στην ημερομηνια αναμεσα απο 7 και το 3 υπαρχει επιπλεον μεταλλο το οποιο φαινεται ως τελεια και η τελικη εμφανιση να ειναι ως 197.3
Δεν γνωριζω αν εχει παρατηρηθει ξανα τετοιο σφαλμα στη συγκεκριμμενη ημερομηνια,το θεωρω ομως ως πολυ σπανιο και ομορφο,αν και το νομισμα δεν ειναι σε ακυκλοφορητη κατασταση.
Πειτε μου τις γνωμες σας για το σφαλμα και αν αξιζει να σταλει για πιστοποιηση σφαλματος.
Κωστας
(17/12/25 14:57:06)KOSTAS17 Έγραψε: [ -> ]Σημερα σας παρουσιαζω ενα ομορφο σφαλμα της συλλογης μου σε πενηνταλεπτο του 1973 Β.
Στην ημερομηνια αναμεσα απο 7 και το 3 υπαρχει επιπλεον μεταλλο το οποιο φαινεται ως τελεια και η τελικη εμφανιση να ειναι ως 197.3
Δεν γνωριζω αν εχει παρατηρηθει ξανα τετοιο σφαλμα στη συγκεκριμμενη ημερομηνια,το θεωρω ομως ως πολυ σπανιο και ομορφο,αν και το νομισμα δεν ειναι σε ακυκλοφορητη κατασταση.
Πειτε μου τις γνωμες σας για το σφαλμα και αν αξιζει να σταλει για πιστοποιηση σφαλματος.
Κωστας
Καλημερα.
Καποιος που να εχει αποψη για το συγκεκριμμενο νομισμα?
Θα εκτιμουσα πολυ τις απαντησεις σας.
Κωστας
Όπως υπάρχει ποικιλία με βούλα, στο έτος 1982 ή ποικιλία με οξεία μεταξύ  του 1 και του 9 του 1984.
Από το My coins: https://www.mycoins.gr/ 
Το βλέπω για ποικιλία, θέλει έρευνα αν έχουν εμφανιστεί και άλλα;
Θαναση για τα 1982 και 1984 τα γνωριζω.
Για το δικο μου του 1973 δεν εχω βρει αλλο οσο εχω ψαξει.
Μπορει να ειναι και κατα παραγγελισ σφαλμα σαν εκεινα,οπου συγκεκριμενοι υπαληλοι του νομισματοκοποιου εκοβαν με το αζημιωτο,τους ξεφυγε και εφτασε στα χερια μου απο ρεστα πριν 50 χρονια.
Για να ονομασθει ποικιλια θα πρεπει να βρεθουν και αλλα,πραγμα που συνεπαγεται η φθορα της μητρας,η νεα μητρα με προβλημα το οποιο το εντοπισαν και το διορθωσαν.
Οποιος θελει να το ελεγξει και να το μελετησει πιο επισταμενα ας μου στειλει μηνυμα.
Εως τοτε παραμενει σαν σφαλμα στη συλλογη μου.