Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Sovereign 1863 - Οι πανσπάνιες 827
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
1863 και ξεκινά η αναγραφή των αριθμών των μητρών στον οπισθότυπο των λιρών, μία κίνηση που αποσκοπούσε στην καλύτερη παραγωγή αλλά και στον καλύτερο ποιοτικό έλεγχο των νομισμάτων, μια πρακτική που συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια.

Την ίδια χρονιά, τον Νοέμβριο, το Royal Mint έλαβε ένα φορτίο με ράβδους χρυσού από την Τράπεζα της Αγγλίας, αυτός ο χρυσός όπως αποδείχθηκε δεν μπορούσε να δουλευτεί σε αυτήν την μορφή από το νομισματοκοπείο και στάλθηκε για επεξεργασία. Λέγεται, ότι μία ράβδος, αυτή με τον αριθμό 827 που γύρισε από την επεξεργασία χρησιμοποιήθηκε για πειραματική τύπωση ορισμένων λιρών. Και όπως λέγεται, έτσι προέκυψαν δύο ακόμα ποικιλίες της χρονολογίας 1863,

[Εικόνα: 1863die22sovereign827closeup400.jpg]


αυτή με το 827 χωρίς die number στον οπισθότυπο, χαρακτηρισμένης ως R6 από τον Μarsh

[Εικόνα: 2702960l.jpg]






και αυτής με το 827 με die number 22 στον οπισθότυπο, R5 σύμφωνα με τον Μarsh.  [Εικόνα: 1188839l.jpg]

Πανσπάνια κομμάτια και οι δύο ποικιλίες, στολίδια στην συλλογή κάποιου που μαζεύει sovereigns.
Ωραίο θέμα Μιχάλη. Γνωρίζουμε πόσες κόπηκαν ή είναι γνωστές;
Από τιμές;
Rolleyes Blush
Τάσο αναφέρονται έξι γνωστά κομμάτια και στις δύο ποικιλίες το 2010 αλλά νομίζω πως έχουν γίνει μέχρι σήμερα περίπου δέκα, με λιγότερα κομμάτια να είναι η ποικιλία χωρίς die number στον οπισθότυπο.
Από τιμές τώρα, ένα VF35 NGC no die, έκλεισε πριν ένα μήνα χωρίς προμήθειες $5.875, αυτό είναι στη 1η φωτογραφία του θέματος.
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη.
Μου γέννησες άλλο προβληματισμό. Αφού κόπηκαν πειραματικά πως κυκλοφορήσαν για να υπάρχει VF στον βαθμό.
Παρακαλώ Τάσο και καλημέρα, πιθανολογώ ότι κάποιες τους ξέφυγαν και έπεσαν μέσα στο τσουβαλάκι με τις υπόλοιπες, 1863 ήταν τότε.
Η φήμη ότι το έκαναν αυτό με σκοπό να βάλουν τους κυνηγούς λιρών να ψάχνουν δύο πανσπάνιες ποικιλίες παραπάνω δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί Cool
Danke Μιχάλη.
:rolleyes: ;)