Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: george kassim
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2 3
Λιγο περιεργη συλλογη,(για τα νομισματα μιλω), βλεπω και δυσκολα κοματια, αλλα βλεπω και καποια σχετικα ευκολα που συνηθως οι συστηματικοι συλλεκτες τα εχουν σε καλυτερες καταστασεις.
Εκτος εαν η οικογενεια κρατησε καποια ψηλων καταστασεων για ενθυμιο και εβγαλε σε δημοπρασια τα δευτερα τους.

 Τες πα, αυτη ειναι η μοιρα ολων των συλλογων, μαζευεις - μαζευεις για χρονια και καποια στιγμη πουφ-αερας.
 Ματαιοτης ματαιοτητων, τα παντα ματαιοτης...
Ηταν Δυνατος συλλεκτης ο Γιωργος !!!Με εξεπληξαν τα χαρτονομισματα του ...δεν γνωριζα οτι εχει τετοια συλλογαρα!!!
  Πανδυσκολα χαρτια Εθνικης ,Ηπειροθεσσαλιας,Ιονικης,Φοινικες(!!!) ,Casa Mediterranea, υπεροχα Specimem ,απιστευτα!!!
Πολυ μερακλιδικη συλλογη,κριμα να μην υπαρχει ενας συνεχιστης στην οικογενεια
Marko, αυτη ειναι η συνηθης πορεια των πραγματων, ο συλλεκτισμος ειναι ενα χομπυ πολυ απαιτητικο ως προς το χρονο και το χρημα μου διαθετει καποιος και στο 90% των περιπτωσεων το οικογενειακο περιβαλλον δεν "κολλαει" με αυτο, συνηθως απλως το ανεχονται η το ψιλοαντιπαθουν, για τους παραπανω λογους.

 Ετσι οταν ο συλλεκτης εκλειψει, ειναι λογικο οι κληρονομοι του να μην τρεφουν ιδιαιτερη αγαπη για το αντικειμενο και να τα ξεφορτωνονται καποια στιγμη.

 Και καλα να το κανουν μεσω δημοπρασιων μεγαλων οικων, σε αλλες περιπτωσεις παλαιοτερα επεφταν σε καλοθελητες συλλεκτες που τα επαιρναν μπιρ -παρα, ποσες και ποσες συλλογες εχουν γινει μεζες επιτηδειων σαγονιων..

 Βεβαια σε καποιες λιγες περιπτωσεις βρισκεται καποιος απογονος που εχει κολλησει το μικροβιο και την συνεχιζει την συλλογη, αλλα αυτη ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα.

 Να διευκρινησω οτι δεν τους γνωριζω τους συγκεκριμενους ανθρωπους, γενικα μιλω για αυτες τις περιπτωσεις.

 Γιαυτο σας λεω, οτι φαμε, οτι πιουμε και οτι ακυκλοφορητο μαζεψουμε οσο ειμαστε στα ντουζενια μας, μετα τα νομισματακια μας θα τα χαρουν αλλοι..... Big Grin
Ο Τζώρτζ ήταν πρωτίστως συλλέκτης χαρτονομιςματων με παρα πολλές γνώσεις και μεράκι. Αυτο φαίνεται και στις δραστηριότητες που ανέπτυξε στην Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα σε μια έκθεση, οπου σχεδον ολα τα χαρτονομιςματα που παρουσιάστηκαν πρέπει να ήταν δικα του.

Και σαν χαρακτήρας και σαν συλλέκτης ήταν ο αφρός του αφρού. Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή που τον γνώρισα κι απο κοντα.
Κύριε χαρε, καλο ειναι να τιμούμε τις παραδόσεις. Βάζω λοιπόν απο τώρα υποψηφιότητα, να ειναι τα δικα μου σαγόνια αυτα που θα κατασπαράξουν την δικη σου συλλογή όταν σε καλέσουν στο πάρτυ εκεί ψηλα.  Big Grin
Παντως εγω βλεπω τρομερα κοματια μεσα! Τα κοματια της συλλογης περιεχουν μεσα πολυ μεγαλες σπανιοτητες και που δεν βγαινουν για πωληση! Επισης οι τιμες εκκινησης θα ελεγα ειναι αρκετα χαμηλες σε καποια κοματια και σε τζιγκλανε να χτυπησεις!
Εμενα με εντυπωσιαζει ακομα η σχολαστικοτητα του μακαριτη που εχει καταγραψει ημερομηνιες και οικους δημοπρασιων που τα απεκτησε ,αυτο αποδεικνυει γιατι ειδους συλλεκτη μιλαμε
Σελίδες: 1 2 3