Συλλεκτικό Στέκι
10λ 1912 - Εκτυπώσιμη έκδοση

+- Συλλεκτικό Στέκι (https://syllektiko-steki.gr)
+-- Φόρουμ: Ελληνικά Νομίσματα (https://syllektiko-steki.gr/forum-8.html)
+--- Φόρουμ: Γεώργιος Α' (1863-1913) (https://syllektiko-steki.gr/forum-12.html)
+--- Νήμα: 10λ 1912 (/thread-5724.html)

10λ 1912 - wavelet - 20/03/25 20:09:28

Πρόσφατα αγόρασα ένα 10λ 1912 PCGS MS65, που έχει cartwheel luster. Αυτό που κυρίως με παρακίνησε να αγοράσω το συγκεκριμένο ήταν τα προβλήματα που φαίνονταν στην φωτό της PCGS να έχει ο δίσκος στον εμπροσθότυπο γύρω από τα φύλλα και τους καρπούς  (και όχι μόνο). Έχει κανείς κάποια γνώμη για το πως να προέκυψαν αυτά τα προβλήματα;

ΥΣ. Γενικά, όταν δω ωραία νομίσματα με ιδιαιτερότητες στον δίσκο, τα οποία δεν είναι ακριβά, τα συλλέγω και τα τοποθετώ σε ξεχωριστή κατηγορία.

RE: 10λ 1912 - E.X.N - 21/03/25 17:46:44

Καλορίζικο Φάνη,το έστειλα στον Μίμη να μας πει μιας και έχει μεγαλύτερη εμπειρία.

RE: 10λ 1912 - Diinekis - 21/03/25 17:48:41

Πολύ όμορφο!! καλορίζικο!!!

RE: 10λ 1912 - exmim - 21/03/25 20:10:21

[attachment=18557]Καλησπέρα παιδιά. Πιθανόν δεν το ξέρετε, ο Φανης το αγόρασε απο εμένα προ ημερών.....  Απο οταν το αγόρασα πριν πολυ καιρο, και το είχα δει φυσικά,  το ειχα συζήτηση και με τον εμπορο του καταστήματος, είχαμε καταλήξει οτι πρόκειται για λαδι, ξεραμένο, πιθανόν απο την παραγωγή. Πιστεύω οτι στην τρου βιου φαίνεται καλύτερα.. Δεν το λες πρόβλημα, αλλά ουτε και πατινα..... Και θυμάμαι μαλιστα καλα, οτι ηταν δυο, στον ιδιο βαθμο, και ειχα προτιμήσει αυτο, μονο και μονο, για το ξεραμένο λαδι. Το ελαβα ως απόδειξη ακυκλοφόρητου νομίσματος.

RE: 10λ 1912 - wavelet - 21/03/25 21:19:43

Ευχαριστώ παιδιά. Μίμη, τα είπα προβλήματα γιατί δεν είχα καταλάβει τι είναι και πως έχουν προκύψει (θα έπρεπε να σε είχα ρωτήσει στην τελευταία μας επικοινωνία αλλά εκείνη την στιγμή ήμουν φευγάτος να πάρω την κόρη μου από την προπόνηση της!)  Ευχαριστώ για τις πληροφορίες με το λάδι. Δεν το αντιλήφθηκα ακόμη και μετά από αρκετά λεπτά που το επεξεργαζόμουν όταν το παρέλαβα. Ούτως ή άλλως, εμένα αυτές οι «ιδιαιτεροτητες» στον δίσκο με παρακίνησαν να το αγοράσω. Πράγματι είναι πολύ όμορφο, λουστράτο το και….ιδαίτερο! Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ να έχουμε.

RE: 10λ 1912 - exmim - 21/03/25 21:39:43

(21/03/25 21:19:43)wavelet Έγραψε:  Ευχαριστώ παιδιά. Μίμη, τα είπα προβλήματα γιατί δεν είχα καταλάβει τι είναι και πως έχουν προκύψει (θα έπρεπε να σε είχα ρωτήσει στην τελευταία μας επικοινωνία αλλά εκείνη την στιγμή ήμουν φευγάτος να πάρω την κόρη μου από την προπόνηση της!)  Ευχαριστώ για τις πληροφορίες με το λάδι. Δεν το αντιλήφθηκα ακόμη και μετά από αρκετά λεπτά που το επεξεργαζόμουν όταν το παρέλαβα. Ούτως ή άλλως, εμένα αυτές οι «ιδιαιτεροτητες» στον δίσκο με παρακίνησαν να το αγοράσω. Πράγματι είναι πολύ όμορφο, λουστράτο το και….ιδαίτερο! Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ να έχουμε.

Το είχα αρκετά χρονια στην συλλογή μου, το εδωσα μονο αφου το αναβάθμισα, με μια αλλη δεκαρα που έτυχε και βρήκα row, και πιστοποίησα. (Βλέπεις είναι αυτη η χαζαμαρα που με εχει πιάσει τελευταία με τους βαθμούς Big Grin .), δυστυχώς δεν μπορώ να κρατάω διπλά νομισματα.... οσο και να το θελω. Καλορίζικη να ειναι, και να την χαίρεσαι, μαζι με την υπόλοιπη συλλογή σου!!

RE: 10λ 1912 - wavelet - 21/03/25 21:46:26

(21/03/25 21:39:43)exmim Έγραψε:  
(21/03/25 21:19:43)wavelet Έγραψε:  Ευχαριστώ παιδιά. Μίμη, τα είπα προβλήματα γιατί δεν είχα καταλάβει τι είναι και πως έχουν προκύψει (θα έπρεπε να σε είχα ρωτήσει στην τελευταία μας επικοινωνία αλλά εκείνη την στιγμή ήμουν φευγάτος να πάρω την κόρη μου από την προπόνηση της!)  Ευχαριστώ για τις πληροφορίες με το λάδι. Δεν το αντιλήφθηκα ακόμη και μετά από αρκετά λεπτά που το επεξεργαζόμουν όταν το παρέλαβα. Ούτως ή άλλως, εμένα αυτές οι «ιδιαιτεροτητες» στον δίσκο με παρακίνησαν να το αγοράσω. Πράγματι είναι πολύ όμορφο, λουστράτο το και….ιδαίτερο! Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ να έχουμε.

Το είχα αρκετά χρονια στην συλλογή μου, το εδωσα μονο αφου το αναβάθμισα, με μια αλλη δεκαρα που έτυχε και βρήκα row, και πιστοποίησα. (Βλέπεις είναι αυτη η χαζαμαρα που με εχει πιάσει τελευταία με τους βαθμούς Big Grin .), δυστυχώς δεν μπορώ να κρατάω διπλά νομισματα.... οσο και να το θελω. Καλορίζικη να ειναι, και να την χαίρεσαι, μαζι με την υπόλοιπη συλλογή σου!!
Ευχαριστώ πολύ Μίμη. Και εσύ την δική σου, με υγεία!

RE: 10λ 1912 - rubirosa - 21/03/25 22:18:52

Ωραιότατο καI GEM!!!

RE: 10λ 1912 - wavelet - 22/03/25 11:20:20

(21/03/25 22:18:52)rubirosa Έγραψε:  Ωραιότατο καI GEM!!!
Ευχαριστώ πολύ Θανάση. Καλημέρα.