Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: ΕΠΙΣΗΜΑΣΜΕΝΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6
(24/06/18 22:03:37)haros Έγραψε: [ -> ]Σωτηρη, θα μου επιτρεψεις να πω οτι εχει σημασια το ποτε και απο ποιον εγιναν οι επισημανσεις.

Εαν εγιναν απο καποια αρχη (διοικητης μιας πολιορκημενης πολης, τοπικος αρχοντας κλπ κλπ) εχουν ιστορικη και συλλεκτικη αξια.
Εχουμε αρκετα παραδειγματα διεθνως επισημασμενων νομισματων που θεωρουνται ακρως συλλεκτικα και πολυτιμα.

 Αν απο την αλλη, ειναι προιον καποιου τεχνιτη(κατα παραγγελια η οχι) η καποιου φανατικου, η οποιουδηποτε που για οποιον λογο πατησε μερικα νομισματα με καποιο συμβολο, τοτε προφανως ειναι απλως κακοποιημενα νομισματα.

Συμφωνω απολυτα και ειπα να το γραψω αλλα μετα το εσβησα. Ηθελα να γραψω οτι "Αλλο αν μια αρχη η υπηρεσια πηρε νομισματα και τα επισημανε για να τα διαθεσει π.χ. για να πληρωσει κατι, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν υπαρχει καποιο ιστορικο ντοκουμεντο που να το λεει αυτο. Ακομα και αν υπηρχε, πως μπορουμε να διαχωρισουμε αν εγινε τοτε που αναφερεται η αργοτερα απο αλλους που απλως το μιμηθηκαν?"
Kαλησπερα ,ιδιαιτερα σημαντικη η ανακαλυψη του κ.Ορφεα. 


Ποιος ομως  ειναι ο <γνωστος συλλεκτης > που αποφασισε να μην αφησει το στομα του κλειστο:
Διαβαζοντας και ποιο παλια το συγκεκριμενο θεμα και γνωριζοντας επιδερμικα τα του Καποδιστρια  εχω να επισημανω οτι μιλαμε για ενα τρομερο ντοκουμεντο που δειχνη και λεει πολλα,ακομα και να δεχτουμε την θεωρια των κατασκευασμενων επισημανσεων μιλαμε για πολλα χρονια πριν τοτε που ακομα ΔΕΝ υπηρχε η υποψια δολου με σκοπο το ''ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ''κερδος.
Συγχαρητηρια για το ευρημα κ.Ορφεα αλλα και για μια ακομη φορα ανιδιοτελη σας προσφορα στο συλλεγειν με το να μοιραστειτε μαζι μας αυτη την τοσο σημαντικη πληροφορια
(24/06/18 21:16:47)johnmak1976 Έγραψε: [ -> ]Κύριε Ορφέα, έχω την άδειά σας να πάρω αντίγραφο των φωτογραφιών που μας δείξατε;

Οτι ανεβάζω στο forum, είναι ελεύθερος οποιοσδήποτε να το αντιγράψει και να το χρησιμοποιήσει όπως και όπου θέλει. (ακόμη και εναντίον μου  Smile Wink  Smile )

Ζήτησα από τον Δημήτρη Ποδάρα και ξεκλείδωσε στο forum του (και τον ευχαριστώ γιαυτό), το αντίστοιχο θέμα που εσύ είχες ανοίξει. Ετσι μπορούν κάποιοι να μάθουν κάτι περισότερο (παρά το ότι άλλοι, προσπάθησαν να στο χαλάσουν)

Να σας θυμίσω ότι :
Η δημοπρασία του Spink no 5 τον Μάϊο του 1979 ήταν η καλύτερη που έγινε ποτέ για Ελληνικά νομίσματα. Με απίστευτες σπανιότητες και πολλά μοναδικά κομμάτια που ίσως δεν τα ξαναδούμε ποτέ.
Η δημοπρασία αυτή ήταν ένα μέρος της συλλογής του Δημ. Λουλακάκη.

Και ένα ερώτημα για σκέψη :
Aυτός ο άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και τέτοια συλλογή το 1979, ενάμισυ χρόνο μετά τον θάνατό του, άξιζε να φάει την λάσπη ότι "ήταν ο κατασκευαστής των 3 κομματιών για πλάκα και να κονομήσει ?" 
Σημειωτέον ότι τα 3 κομμάτια πουλήθηκαν (210 + 270 + 200=) 680 λίρες. Η δημοπρασία έφτασε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες λίρες.

Την ανάρτηση αυτή την αφιερώνω στην μνήμη του Aνθρώπου, Φίλου και Συλλέκτη Δημήτρη Λουλακάκη.

ορφεας
(24/06/18 22:58:19)coll Έγραψε: [ -> ]Kαλησπερα ,ιδιαιτερα σημαντικη η ανακαλυψη του κ.Ορφεα. 


Ποιος ομως  ειναι ο <γνωστος συλλεκτης > που αποφασισε να μην αφησει το στομα του κλειστο:


Ισως με νομιζετε περιεργο ανευ λογου,αλλα δεν ειναι ετσι.
Τα αποτελεσματα οποιων νομισματικων αποριων βασιζονται στην γνωση.
 Αυτη ομως συχνα ειναι προνομιο ολιγων.
Διαφορετιακα ποιο το νοημα της οποιας  συζητησης?

Και προχωρω παρακατω.
Απορειτε κυριε Ορφεα αν αξιζε.....

Και εχω τρεις ερωτησεις, χωρις φυσικα να απευθυνομαι σε καποιο συγκεκριμενο αναγνωστη, και οποιος θελει βοηθα.
Η πρωτη (καθοτι οι γνωσεις μου πανω στο θεμα  ειναι μηδενικες )ειναι η εξης.
Ειναι απολυτως δεδομενο το οτι ο κ Λουλακακης <υπεγραψε> τρια νομισματα?
Και προχωρω στην δευτερη.
Υπαρχει περιπτωση ο κ Λουλακακης να γνωριζε την προυπαρξη τετοιων κομματιων: Διοτι θα ελεγα οτι κανεις δεν <υπογραφει> κατι αν δεν ΠΡΟυπαρχουν σπανια δειγματα .
Και τελευταια  ερωτηση .
Γνωριζει κανεις ποσα περιπου  κομματια ειναι γνωστα ?
Ευχαριστω
Το ένα από τα τρία νομίσματα που πωλήθηκαν στον spink είναι στην κατοχή μου, σαφώς όταν το αγόραζα γνώριζα την προιστορία του καθώς και τις όποιες επιφυλάξεις υπήρχαν, άλλα δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό, στην τελική έχω δώσει τόσα χρήματα σε νομίσματα που αυτά τα επιπλέον δεν κάνουν καμία διαφορά. Άλλωστε όταν σήκωσα το θέμα δεν είχα ζητήσει να επιβεβαιωθεί η γνησιότητα των νομισμάτων αυτών καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, άλλα έψαχνα φωτογραφίες των υπολοίπων νομισμάτων ώστε να κάνω μία δική μου μικρή έρευνα, πως κατέληξε το θέμα στον αποβιώσαν και σε όλο αυτό το μπάχαλο, ποτέ δεν κατάλαβα και στην συνέχεια απλά το άφησα.
Στην πρωτη ερωτηση σου, απολυτως δεδομενο σε αυτη την ζωη ειναι μονο ο θανατος και οι φοροι.


Στην δευτερη, οπως καταλαβαινεις, κανεις δεν μπορει να δωσει απαντηση.

Στην τριτη, μεχρι στιγμης, νομιζω οτι αναφερομαστε σε μονοψηφιο αριθμο.

Στο θεμα που παρεπεμψε ο Ορφεας, γνωστος συλλεκτης ( για την αληθεια των λογων του οποιου δεν εχει κανεις λογο να αμφιβαλλει), ειπε οτι ειχε παρει και αυτος ενα πριν απο αρκετα χρονια, ως πλαστο, για ενα μικρο ποσο.

Περα απο το "πικαντικο"  σουπα-μουπες-μουπε που ειχε γινει για αυτα τα νομισματα, για το οποιο δεν εκφερω γνωμη, θα πω οτι ειχαν αναπτυχθει , σε μια αλλη κουβεντα, και αξιολογα επιχειρηματα (αν θυμαμαι καλα απο τον GKcollect) για την (μη) πιθανοτητα υπαρξης γνησιων επισημανσεων στα συγκεκριμενα νομισματα, την συγκεκριμενη εποχη και με το συγκεκριμενο συμβολο.

Στην νομισματικη, πολλα πραγματα ειναι ρευστα.
Μπορει, για τον α η β λογο καποια εταιρεια να πειστει να πιστοποιησει καποιο απο αυτα και μετα να εμφανιστουν 200, ποιος ξερει?

Στα ταληρα του 51 τα χτυπημενα πανω σε διστηλα, θυμαστε πως ειχε ξεκινησει (απο ενα ταληρο που εμφανιστηκε πριν απο λιγα χρονια) και πως κατεληξε?

Για την δευτερη μητρα των χρυσων κατοσταρικων της χουντας? (πιστοποιηθηκε καποια στιγμη ενα και μετα ολα γνησια..)

Προσωπικα κρατω ανοιχτο μυαλο για τα παντα, αλλα βιαστικα συμπερασματα δεν εχω λογο να βγαλω. Cool
Καλησπέρα Σωτήρη, πως πάει; καιρό έχουμε να τα πούμε
Για την υπογραφή του κ Λουλακάκη σαφώς και δεν είναι σίγουρο ότι έγινε κάτι τέτοιο, και κατά τη γνώμη μου μάλλον κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αν κρίνω από την ιστορία του συγκεκριμένου ανθρώπου,
όσο αφορά την υπαρξή τους και πριν την δημοπρασία του 1979, υπήρχαν αναφορές και μάλλον ο αποβιώσαν τις γνώριζε καθώς υπήρχαν στοιχεία για την επισήμανση αυτή σε έργο του Μακένζι, σχετικά με τις επισημάνσεις σε οθωμανικά νομίσματα.
Τέλος για τον αριθμό τους, αν και δεν είμαι σίγουρος μιλάμε μάλλον για μονοψήφιο αριθμό. Μετά την δημοπρασία του Spink, και μάλλον και με αφορμή αυτήν και την τιμή που έκλεισε το λοτ, πωλήθηκε άλλο ένα επισημασμένο, μία 10 1830 στο ebay και έπιασε αρκετά καλό ποσό, αν θυμάμαι καλά γύρω στα 2000 δολλάρια και ενίοτε τίποτα. Το λογικό θα ήταν αν κάποιος είχε κάτι παρεμφερές εκείνη τη στιγμή να το έβγαζε για πώληση μια και το μομέντουμ ήταν ευνοικό, άλλα ποτέ δεν ξέρεις σίγουρα όπως ανέφερθηκε και παραπάνω.
Τέλος πάντων πολύς ντόρος για το τίποτα... άντε να έρθεις κατά εδώ να στο δείξω από κοντά να μου πεις την γνώμη σου Big Grin Big Grin
Και κάτι ακόμα και σας αφήνω, όλος αυτός ο ντόρος για ένα μη ιδιαίτερα ακριβό νόμισμα, σε σχέση με τις τιμές που αγγίζουν άλλα νομίσματα, πραγματικά ποτέ δεν το κατάλαβα τον λόγο...
το "μη ιδιαιτερα ακριβο", ειναι σχετικο, αναλογα με τις περιστασεις.
Πρωτα απ ολα το θεμα εχει εξαιρετικο νομισματικο ενδιαφερον.
Και ,κατα δευτερον, οι προηγουμενες τιμες δεν προδικαζουν τις μελλοντικες (ειτε πανω, ειτε κατω.)
Αυτη που βγηκε στο ebay, μετα απο την περιβοητη δημοπρασια του spink, επιασε κανα διχιλιαρο, σου φαινεται αμελητεο ποσο?
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6