Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Μια εκτιμιση παιδια!!
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2 3 4
Ο Γιώργος, που τα ξέρει καλά αυτά, μπορεί να το επιβεβαιώσει. 
Το 2002, πρώτη χρονιά με ευρώ, το νομισματοκοπείο μας δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στην κοπή του απαιτούμενου αριθμού κερμάτων.
Ετσι η Φινλανδία (suomen Rahapaja) ανέλαβε να κόψει 70.000.000 δίευρα και 50.000.000 μονόευρα, τα οποία "μάρκαρε" με το γράμμα S.
Η Γαλλία (monnaie de Paris)  ανέλαβε να κόψει 50.000.000 μισόευρα 15.000.000 μονόλεπτα, 18.000.000 δίλεπτα, 90.000.000 πεντάλεπτα και 100.000.000 δεκάλεπτα, τα οποία μάρκαρε με το γράμμα F και
Η Ισπανία (Fabrica Nacional de Moneda y Tiempre) 120.000.000 εικοσάλεπτα, τα οποία μάρκαρε με το γράμμα E.
Δεν βλέπετε ποδόσφαιρο, ορέ;;; Μπαρτσελόνα - Μπάγιερν 1-4 (ημίχρονο).

Ας κάνουμε μια προσπάθεια:

100δραχμα με τον Αλέξανδρο κόπηκαν πάνω από 270 εκατομμύρια κομμάτια (270.000.000).

Κάποιος όμως έκοψε (με δική του πρωτοβουλία) και 5-10 κομμάτια με μια διαφορά με τα υπόλοιπα. Το ανθέμιο (το έμβλημα του Νομισματοκοπείου) το έβαλε πάνω από την χρονολογία. Κανονικά είναι αριστερά από τη χρονολογία.

Αυτά τα 5-10 κομμάτια πουλήθηκαν για τετραψήφιο αριθμό ευρώ. (Ίσως και πενταψήφιο.)

Από εκεί και πέρα λειτούργησε η λογική: "Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι." Δηλαδή, αφού ένα (συγκεκριμένο) εκατοντάδραχμο με τον Αλέξανδρο αξίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ, τότε όλα τα εκατοντάδραχμα με τον Αλέξανδρο αξίζουν κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Κάτι ανάλογο έγινε και με τα δίευρα με S και κατά πάσα πιθανότητα με τα μονόλιρα του 1983.

-------------------

Η ουσία είναι ότι αποκλείεται να βρει κάποιος στην τσέπη του νόμισμα που να έχει σοβαρή αξία. Τα νομίσματα που έχουν τριψήφια και τετραψήφια αξία βγαίνουν από την "πίσω πόρτα" των νομισματοκοπείων και προωθούνται χέρι-χέρι.
Μπαρτσελόνα - Μπάγιερν 2-8 τελικό.
Ξαναφέρτε πίσω τον Ερνέστο κι αφήστε τις αηδίες.
(14/08/20 20:54:14)STEL2 Έγραψε: [ -> ]Τα δίευρα με S, πιάνουν τίποτα ?

Βρε Στέλιο. τι ερώτηση είναι αυτή; Τα μισά ελληνικά δίευρα (χοντρικά) έχουν S.

Το γεγονός είναι ότι τα συγκεκριμένα δίευρα είναι πολύ προβληματικά, με αποτέλεσμα να έχουν πολλές ποικιλίες. Είναι συλλεκτικός τομέας από μόνα τους.

Εκτός από τα συνηθισμένα μικροπροβληματάκια, εμφανίστηκαν και δυο-τρία σφάλματα (από την πίσω πόρτα) και έγινε ο σχετικός ντόρος. Δηλαδή, "το Χ δίευρο με S πουλήθηκε ξερω-γω-πόσο, άρα όλα τα δίευρα με S αξίζουν κάποια χιλιάρικα."
(14/08/20 22:04:19)sac Έγραψε: [ -> ]Δεν βλέπετε ποδόσφαιρο, ορέ;;; Μπαρτσελόνα - Μπάγιερν 1-4 (ημίχρονο).

Ας κάνουμε μια προσπάθεια:

100δραχμα με τον Αλέξανδρο κόπηκαν πάνω από 270 εκατομμύρια κομμάτια (270.000.000).

Κάποιος όμως έκοψε (με δική του πρωτοβουλία) και 5-10 κομμάτια με μια διαφορά με τα υπόλοιπα. Το ανθέμιο (το έμβλημα του Νομισματοκοπείου) το έβαλε πάνω από την χρονολογία. Κανονικά είναι αριστερά από τη χρονολογία.

Αυτά τα 5-10 κομμάτια πουλήθηκαν για τετραψήφιο αριθμό ευρώ. (Ίσως και πενταψήφιο.)



-------------------

Aυτά, πιθανόν ειναι δοκίμια....,οπως δοκίμια ειναι μάλλον , και τα 20άρικα τοτ 1973Α, με την ημερομηνία, αριστερά της ουράς του αλόγου
Έτσι κι αλλιώς, προϊόν λαθρεμπορίου είναι. Ας είναι και φυλαχτό με τίμιο ξύλο.

Εδώ με βάζεις στον πειρασμό να σε ρωτήσω: Πώς και θεωρείς σημαντικά τα προϊόντα κλοπής / λαθρεμπορίου / απάτης και ασχολείσαι μαζί τους, ενώ συγχρόνως υποτιμάς τα ευρώ; (Όχι ότι και στα ευρώ δεν έχουμε λαθρεμπόριο.)
Τα  θεωρείς προιόν λαθρεμπορίου. Εχεις αποδείξεις γι' αυτό ?
Βρε Στέλιο, τι να σου απαντήσω σ' αυτή την ερώτηση...

Όλα αυτά τα δοκίμια / σφάλματα / τον-πτσο-μου-κλαίγανε-και-το-μνι-γυρεύανε από την "πίσω πόρτα" βγαίνουν και στα μουλωχτά προωθούνται στους συλλέκτες. Δεν είναι παράνομα;
Με δεδομένο ότι υπάρχει και κάποιος έλεγχος στην έξοδο των νομισματοκοπείων, δεν είναι απίθανο να τα βάζουν στον πισινό τους για να τα βγάλουν...

Και μάλιστα, εμφανίζονται πολλά χρόνια μετά, όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν πάρει σύνταξη και δεν κινδυνεύουν από πειθαρχικό έλεγχο.

Ρίξε μια ματιά κι εδώ: https://syllektiko-steki.gr/thread-411.html

ΥΓ Με όλη μου την αγάπη και την εκτίμηση που σου έχω...
Γιώργο, κι εγώ με ολη την αγάπη και εκτίμηση που σου εχω, σου απαντώ....,δηλ. ολα τα στραβά γίνανε στο Ελλ. νομισ/πείο ? Γιατί δεν εχουμε ακούσει για άλλα νομ/πεία, οτι μπορεί να εχει συμβεί κάτι ?
Κάποια σφάλματα φθιιαχτά, μπορεί να βγήκανε, αλλά δεν μπορεί να τα ισοπεδώνουμε ολα. Τότε ν' ακυρώσουμε και τ' αλουμινένια δοκίμια 82-86, αν γινότανε τόσες ατασταλίες
Περίμενε να οργανωθούμε:

Παντού γίνονται αυτά. Δεν ξεχώρισα το Ελληνικό Νομισματοκοπείο. (Ειδικά εκεί στο Αμέρικα πρέπει να γίνονται πράματα και θάματα.)

Από τη στιγμή που δεν διατέθηκαν νόμιμα από τα ταμεία της τράπεζας (ή με όποια άλλη διαδικασία ακολουθεί κάθε χώρα), είναι προϊόντα λαθρεμπορίου.
Ειδικά για τα mint games, τα απίθανα σφάλματα, λέω ότι υπάρχει και απάτη.

Ναι μεν, αν πέφτανε στα χέρια μου, θα τα πούλαγα μια χαρά, για να βγάλω κάποια χιλιάρικα, αλλά δεν θα παραμύθιαζα τον εαυτό μου ότι πρόκειται για "υψηλού επιπέδου νομισματικά αντικείμενα". (Τον πελάτη ευχαρίστως θα τον παραμύθιαζα.)
Στη συνείδησή μου θα ξεκαθάριζα ότι μπλέκω σε μια παράνομη δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος. Και η μισή ντροπή αυτουνού που τά 'κλεψε από το νομισματοκοπείο και η άλλη μισή αυτουνού που τα πλήρωσε να τ΄αγοράσει.

Και όπως έγραψα κι εκεί:
(23/12/16 22:00:16)sac Έγραψε: [ -> ]Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι τα νομισματοκοπεία στην εποχή μας παράγουν ένα σωρό πράγματα που δεν έχουν συλλεκτική αξία και τα φτιάχνουν απλώς "για να μας τα τρώνε". Κάποιοι τα θεωρούν και "τιριτόμπες".
Είναι μια άποψη...

Όταν όμως αυτοί οι ίδιοι που σνομπάρουν τα συλλεκτικά κέρματα κλπ εκθειάζουν τα "σφάλματα" και συγχρόνως θεωρούν ότι... δεν είναι σωστό να μας τα τρώει η ΤτΕ, αλλά είναι σωστό να μας τα τρώνε οι υπάλληλοι της ΤτΕ... 'ντάξ'...

Και βέβαια "οι συλλεκτες των σφαλματων το αποδεχονται οτι το αντικειμενο που θα καλοπληρωσουν μπορει να ειναι αποτελεσμα της εργασιας ενος ανθρωπου που εχει σαν στοχο ακριβως αυτο...", συγχρόνως όμως συμμετέχουν σε μια παρανομία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα "σημαντικά σφάλματα" έχουν μεγάλη εμπορική αξία, επειδή είναι προϊόν παράνομης δραστηριότητας...

Σφάλματα, δοκίμια, blanks και όλα αυτά τα "παρανομισματικά"...

--------------------------

ΥΓ Σαφώς μπορεί να μου πει κάποιος ότι δεν είναι όλα παράνομα, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Σύμφωνοι. Αν τα γράψουμε όμως αναλυτικά, θα βγει ολόκληρο βιβλίο...
Σελίδες: 1 2 3 4