Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: Μια εκτιμιση παιδια!!
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2 3 4
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση!!!αν μου επιτρέπετε να εκφράσω και εγώ την άποψη μου ,θα πω ότι από τη στιγμή που κάποιο νόμισμα εκδόθηκε από το νομισματοκοπείο θεωρείται νόμιμο....συμφωνώ με τον προβληματισμό για τον τρόπο εξαγωγής του και πώλησης του ,αλλά με τη πάροδο των ετών ,και όσο απομακρυνόμαστε από την εποχή της κοπής του,οι συλλέκτες αρχίζουν και αδιαφορούν για αυτές τις λεπτομέρειες
(15/08/20 16:10:03)Diinekis Έγραψε: [ -> ]αν μου επιτρέπετε να εκφράσω και εγώ την άποψη μου

Μα τι λες, αγαπητέ μου. Δεν καπάρωσε κανείς το φόρουμ...
(15/08/20 14:30:51)sac Έγραψε: [ -> ]Περίμενε να οργανωθούμε:

Παντού γίνονται αυτά. Δεν ξεχώρισα το Ελληνικό Νομισματοκοπείο. (Ειδικά εκεί στο Αμέρικα πρέπει να γίνονται πράματα και θάματα.)

Από τη στιγμή που δεν διατέθηκαν νόμιμα από τα ταμεία της τράπεζας (ή με όποια άλλη διαδικασία ακολουθεί κάθε χώρα), είναι προϊόντα λαθρεμπορίου.
Ειδικά για τα mint games, τα απίθανα σφάλματα, λέω ότι υπάρχει και απάτη.

Ναι μεν, αν πέφτανε στα χέρια μου, θα τα πούλαγα μια χαρά, για να βγάλω κάποια χιλιάρικα, αλλά δεν θα παραμύθιαζα τον εαυτό μου ότι πρόκειται για "υψηλού επιπέδου νομισματικά αντικείμενα". (Τον πελάτη ευχαρίστως θα τον παραμύθιαζα.)
Στη συνείδησή μου θα ξεκαθάριζα ότι μπλέκω σε μια παράνομη δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος. Και η μισή ντροπή αυτουνού που τά 'κλεψε από το νομισματοκοπείο και η άλλη μισή αυτουνού που τα πλήρωσε να τ΄αγοράσει.

Και όπως έγραψα κι εκεί:
(23/12/16 22:00:16)sac Έγραψε: [ -> ]Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι τα νομισματοκοπεία στην εποχή μας παράγουν ένα σωρό πράγματα που δεν έχουν συλλεκτική αξία και τα φτιάχνουν απλώς "για να μας τα τρώνε". Κάποιοι τα θεωρούν και "τιριτόμπες".
Είναι μια άποψη...

Όταν όμως αυτοί οι ίδιοι που σνομπάρουν τα συλλεκτικά κέρματα κλπ εκθειάζουν τα "σφάλματα" και συγχρόνως θεωρούν ότι... δεν είναι σωστό να μας τα τρώει η ΤτΕ, αλλά είναι σωστό να μας τα τρώνε οι υπάλληλοι της ΤτΕ... 'ντάξ'...

Και βέβαια "οι συλλεκτες των σφαλματων το αποδεχονται οτι το αντικειμενο που θα καλοπληρωσουν μπορει να ειναι αποτελεσμα της εργασιας ενος ανθρωπου που εχει σαν στοχο ακριβως αυτο...", συγχρόνως όμως συμμετέχουν σε μια παρανομία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα "σημαντικά σφάλματα" έχουν μεγάλη εμπορική αξία, επειδή είναι προϊόν παράνομης δραστηριότητας...

Σφάλματα, δοκίμια, blanks και όλα αυτά τα "παρανομισματικά"...

--------------------------

ΥΓ Σαφώς μπορεί να μου πει κάποιος ότι δεν είναι όλα παράνομα, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Σύμφωνοι. Αν τα γράψουμε όμως αναλυτικά, θα βγει ολόκληρο βιβλίο...

Φυσικά, υπάρχει και απάτη σε ολο αυτό. Αν πέφτανε στα χέρια μου- που δεν επρόκειτο- θα ελεγα στον υποψήφιο αγοραστή την άποψή μου, γιατι πράγμα επρόκειτο- αλλωστε πάντα την λέω- για οποιοδήποτε νόμισμα.

Μια φορά, πρίν πολ΄λά χρόνια, που ήμουνα στα φόρτε μου στο fleamarket, μου εστειλε κάποιος χρήστης μύνημα, οτι εχει περίργα σφάλματα και κωδικούς σε τηλεκάρτες, γιατί η δουλιά του ήτανε, να δουλεύει εκεί μέσα, και να τους ξεχωρίζει, και να τους απορρίπτει.

Ενα εξαιρετικό σφάλμα, απο ενα φιαχτό σφάλμα, αναγνωρίζεται ευκόλως
Το θέμα ειναι, ολο αυτό το παράνομο, που οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται, πόσοι ειναι διατεθιμένοι να το ακολουθήσουν ;
Αγαπητέ μου Στέλιο, με μπέρδεψες.

Ξεκινάω να σε "τσιγκλήσω":

(15/08/20 02:10:12)sac Έγραψε: [ -> ]Εδώ με βάζεις στον πειρασμό να σε ρωτήσω: Πώς και θεωρείς σημαντικά τα προϊόντα κλοπής / λαθρεμπορίου / απάτης και ασχολείσαι μαζί τους, ενώ συγχρόνως υποτιμάς τα ευρώ; (Όχι ότι και στα ευρώ δεν έχουμε λαθρεμπόριο.)

Μου απαντάς:

(15/08/20 03:05:37)STEL2 Έγραψε: [ -> ]Τα θεωρείς προιόν λαθρεμπορίου. Εχεις αποδείξεις γι' αυτό ?

Και καταλήγεις:

(15/08/20 17:20:33)STEL2 Έγραψε: [ -> ]ολο αυτό το παράνομο, που οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται

Τι μου ζητάς αποδείξεις, αφού οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται;

-----------------------------------

Από εκεί και πέρα, ο καθένας μαζεύει ό,τι του αρέσει. Και δίνει λογαριασμό μόνο στον εαυτό του. (Άντε και στη γυναίκα του.;-) ) Προφανώς, δεν θα ρωτήσει εμένα.

Καλό είναι κι εσύ από την πλευρά σου να μην υποτιμάς κάποια πράγματα που δεν σου αρέσουν, γιατί ακούγεσαι σαν γερο-γκρινιάρης... Υπάρχουν τόσα πολλά, που όλοι μπορούν να βρουν κάτι που να τους αρέσει. :-)
(Πολλά φιλιά!)
Σελίδες: 1 2 3 4