Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: 50 Δραχμές 1876 Χρυσο
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2 3 4
 
Γράφεις Γιώργο μου, «Ο Barron επέμενε για την γνησιότητα του όποτε δεν ξέρω δεν συνεχίζω.»
 
Εγώ που έτυχε να ξέρω κάποια γεγονότα, συνεχίζω :
 
Λίγο καιρό πριν την δημοπρασία
κάποιος «ακατανόμαστος» έγραψε στο forum ότι βλέποντας τις φωτό των 3 ανωτέρω νομισμάτων, παρατηρεί ότι διαφέρουν μεταξύ τους στα μαλλιά, (μια τούφα έχει λιγότερα μαλλιά) και οι κινέζοι έχουν βελτιωθεί, και κάνουν ωραία δουλειά.
 
Αμέσως μπήκε στο forum κάποιος άλλος «ειδήμων» ο οποίος, αφού δήλωσε ότι δεν ήξερε ότι υπάρχουν τέτοια ESSAI, δεν τα έχει δεί ποτέ, ούτε καν σε φωτογραφία, αλλά με μεγάλη άνεση έκανε γνωμάτευση  όπου συμφωνούσε και επαύξανε στα περί κινέζων λόγω της μικροδιαφοράς στην τούφα των μαλλιών των νομισμάτων.
 
Τι ήθελαν να πουν οι ποιητές ? ?   Απλά, συνειδητή δυσφήμηση
 
Πήρα λοιπόν τα δικά μου, τα οποία είχα αποκτήσει προ του 1992 (δεν είχαν έρθει ακόμη οι κινέζοι) και τα είχα συγκρίνει με τα αντίστοιχα του Μουσείου Μπενάκη. Τα συνέκρινα με τα αντίστοιχα της δημοπρασίας και ήταν ακριβώς-ακριβώς τα ίδια.
Φυσικά συνέκρινα το ESSAI των 100 δρ 1875 της δημοπρασίας με το αντίστοιχο δικό μου και το αντίστοιχο του Μπενάκη. Με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα.
 
Μπήκα στο forum και τους έγραψα τα παραπάνω και να μην συγκρίνουν μεταξύ τους διαφορετικά νομίσματα όπως το 100 δρ με το 50 δρ. Είναι διαφορετικά νομίσματα,  από διαφορετικές μήτρες και βεβαίως θα έχουν μικροδιαφορές (και γιατί όχι και μεγάλες). Και δεν μπορούν κάποιοι εμπαθείς και ανίδεοι, Γ Ν Η Σ Ι Ο Τ Α Τ Α νομίσματα να τα βγάζουν πλαστά με τέτοιες δικές τους μεθόδους
 
Και άλλα διάφορα . . .
 
Μετά από αυτές τις αθλιότητες και δυσφημήσεις στο φόρουμ, με συζητήσεις στην ΠΝΕ και στην πιάτσα, που προηγήθηκαν της δημοπρασίας, πως να μην επιμένει ο Baron για την γνησιότητά τους ? ?
 
Λίγο πιο πάνω, σε προηγούμενη ανάρτησή μου, στο ίδιο θέμα, ανέβασα και τις φωτό της δημοπρασίας (για το αρχείο σας, εάν τα κρίνετε άξια   Smile Wink )
Θα αγοράζατε εσείς τέτοια παλιο-κινέζικα νομίσματα, όπως λέγανε οι άσχετοι «ειδικοί» ? ? ?   Big Grin Big Grin Big Grin

( Τρομάάάάρα τους   Smile Big Grin Smile Big Grin Smile )
 
ορφεας
(24/05/21 11:24:08)digo Έγραψε: [ -> ]
(24/05/21 08:47:12)gkounto Έγραψε: [ -> ]Ναι φυσικά και τα θυμάμαι όλα αυτά Ορφέα μου. Δεν είπα ότι δεν θυμάμαι με ποιον ή ποιους ήμουν. Εγώ πάντως έφυγα με ανάμεικτα συναισθήματα, ένα νόμισμα πήρα και βγήκε counterfeit (ένα pattern της Σερβίας που μάλιστα είχε ξαναβγεί παλιότερα στον ίδιο το 2006), φυσικά αποζημιώθηκα.

Όταν λες «βγήκε counterfeit» ήταν κάποια γνώμη δικιά σου, κάποιου «ειδικού» η των εταιρειών πιστοποιήσεων; Εάν το τελευταίο, τότε έχουν κάνει πρόοδο, παλιά δεν ήταν επαρκής λόγος. Δεν ξέρω ποσο συχνα συμβαίνει σ’εναν οίκο με το κύρος του Barron να πωλουνται counterfeit, με την έννοια, ότι ακόμη και σε προβληματικά λοτα, που προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν επιστροφές, η μόνη εξαίρεση είναι αν αποδειχθούν πλαστα. Βγάζουν μια πολύ σίγουρη εικόνα στους πελάτες τους επ’αυτου.

Της pcgs. Ο Barron το δέχθηκε αδιαμαρτύρητα.
Προσωπικά δεν εχω δει essai 100ρικο, ωστόσο η γνώμη μου , που δεν απτεται των ανυπαρκτων νομισματικών μου γνώσεων αλλα βασίζεται πάνω στη λογική είναι η εξής :

του μπαρόν το 100ρικο ειχε όντως μικροδιαφορες που με ενα απλο ζουμ φαίνοντουσαν. Επίσης σαν δεδομένο λαμβάνουμε ότι το 100ρικο ήταν ενα υπερλαμπρο προυφ. Με βάση αυτα τα 2 δεδομενα που δεν αμφισβητουνται απο κανέναν προσωπικά δυσκολευομαι να πιστεψω ότι κάποιος είχε τις τεχνικες γνώσεις να κατασκευάσει μήτρα και ταυτόχρονα να χει και άκρες ώστε να τυπώσει τόσο καλοχτυπημενο προυφ νόμισμα και ταυτόχρονα να εχει και αυτες τις μικροδιαφορες. Αν ηταν τόσο επαγγελματίες που ειχαν τέτοια προηγμενη τεχνολογια , θα το εφτιαχαν με τα ''κανονικά μαλλιά''. Αρα, παντα κατα τη γνώμη μου, ειναι γνήσιο και απλά ίσως εκαναν καποια επαναχαραξη ή χρησιμοποιησαν αποκλειστικά αλλη μήτρα.
Πολύ ωραίο νήμα με ωραίες ιστορίες και γνώση. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι εμφανίζονται αρκετά 50δρχ. Πχ για παράδειγμα έχουν πέσει στην αντίληψη μου τουλάχιστον 5 κομμάτια τον τελευταίο χρόνο προς πώληση από συλλέκτες κι εμπόρους.
100 δρχ νομίζω μόνο ένα.
Σε σχέση με τη σπανιότητα τους δεν τα λες και λίγα. Πχ 5δρχ του 76 μπορεί να είναι αντίστοιχα σε αριθμό και αυτό επιβεβαιώνει αυτά που έλεγε ο digo παραπάνω.
Σελίδες: 1 2 3 4