Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: 5 Δραχμές 1973 Μεγάλο Κεφάλι ( Το δυσκολότερο νόμισμα κυκλοφορίας του Κων/νου Β΄)
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8
Δεν αμφισβήτησα τις ποικιλίες στους τόνους, τα πνεύματα και τα γράμματα, είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Ανακαλύπτοντας την οξεία χτες, ανακαλύψαμε πάλι τον τροχό. Αμφισβητώ το Μεγάλο Κεφάλι σαν ποικιλία όπως αναφέρθηκε αρχικά, από τα 50 Λεπτά ως τις 5 Δρχ. Διότι οι μήτρες στα 50 Λεπτά και μέχρι τις 2 Δρχ, έχουν διαφορές που είναι διαπιστωμένες. Είτε στα μαλλιά, είτε στο αυτί, είτε στις γωνίες κλπ. Στις 5 Δρχ δεν έχουν βρεθεί διαφορές στις μήτρες που να δικαιολογούν ύπαρξη όμοιας ποικιλίας. Επίσης, αν υπάρχει τυχαίο γεγονός ή διπλοπάτημα ή σφάλμα σε ένα νόμισμα, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ποικιλία. Διότι οι μετρήσεις στο συγκεκριμένο τάλιρο, βρίσκονται στα όρια του σφάλματος και δεν μπορούν να ληφθούν 100% υπόψιν σα τεκμηρίωση.

Στη φωτό, έχω απομονώσει τις δύο κεφαλές μέσα στο ίδιο παραλληλόγραμμο και δεν βλέπω διαφορά μεγαλύτερη του σφάλματος. Βλέπω μια διαφορά στο αυτί, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί να λέμε ότι ανήκει στην ποικιλία 'Μεγάλη Κεφαλή όπως στις υπόλοιπες αξίες' και χρήζει διερεύνησης αν πρόκειται για άλλη ποικιλία ή αν κι αυτό είναι στα όρια του τυχαίου.

Σας παρακαλώ, χωρίς να αναφερθείτε σε καταλόγους ή όποια άλλα προσωπικά 'θέματα', ας μου τεκμηριώσετε την ύπαρξη της ποικιλίας Μεγάλη Κεφαλή στις 5 Δρχ 1973 όπως στις άλλες αξίες, μπας και βγάλουμε καμία άκρη. Και τεκμηρίωση σημαίνει μετρήσεις, εντοπισμός των διαφορών στη χάραξη και επιπλέον, θα πρέπει να βρεθούν κι άλλα (για να έχουμε ποικιλία και όχι τυχαίο γεγονός). Εδώ να σημειώσουμε ότι οι μετρήσεις πρέπει να γίνουν από σταθερά σημεία αναφοράς και όχι από άλλες χαράξεις επάνω στο νόμισμα, οι οποίες μπορεί να έχουν μετακίνηση ή αλλαγές.

Δεν μπορούμε να μετράμε από γράμματα, διότι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορές στις αποστάσεις. Δεν μπορούμε να μετράμε από νομισματόσημα ή άλλα κινητά μέρη επάνω στο νόμισμα. Κάντε μετρήσεις από σταθερά σημεία (π.χ. εξωτερική περίμετρος) ή μπορείτε να μετρήσετε με ορισμό σταθερού σημείου εκτός νομίσματος (τριγωνομετρικά). Επίσης θα πρέπει να έχουμε όμοιων διαστάσεων φωτογραφίες και να φαίνεται ολόκληρο το νόμισμα και όλες οι αποστάσεις (το μαύρο φόντο δεν είναι ότι καλύτερο για να δούμε μέχρι που είναι το rim).
(07/01/17 11:15:18)GKCollect Έγραψε: [ -> ]Δεν αμφισβήτησα τις ποικιλίες στους τόνους, τα πνεύματα και τα γράμματα, είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Ανακαλύπτοντας την οξεία χτες, ανακαλύψαμε πάλι τον τροχό. Αμφισβητώ το Μεγάλο Κεφάλι σαν ποικιλία όπως αναφέρθηκε αρχικά, από τα 50 Λεπτά ως τις 5 Δρχ. Διότι οι μήτρες στα 50 Λεπτά και μέχρι τις 2 Δρχ, έχουν διαφορές που είναι διαπιστωμένες. Είτε στα μαλλιά, είτε στο αυτί, είτε στις γωνίες κλπ. Στις 5 Δρχ δεν έχουν βρεθεί διαφορές στις μήτρες που να δικαιολογούν ύπαρξη όμοιας ποικιλίας. Επίσης, αν υπάρχει τυχαίο γεγονός ή διπλοπάτημα ή σφάλμα σε ένα νόμισμα, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ποικιλία. Διότι οι μετρήσεις στο συγκεκριμένο τάλιρο, βρίσκονται στα όρια του σφάλματος και δεν μπορούν να ληφθούν 100% υπόψιν σα τεκμηρίωση.

Στη φωτό, έχω απομονώσει τις δύο κεφαλές μέσα στο ίδιο παραλληλόγραμμο και δεν βλέπω διαφορά μεγαλύτερη του σφάλματος. Βλέπω μια διαφορά στο αυτί, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί να λέμε ότι ανήκει στην ποικιλία 'Μεγάλη Κεφαλή όπως στις υπόλοιπες αξίες' και χρήζει διερεύνησης αν πρόκειται για άλλη ποικιλία ή αν κι αυτό είναι στα όρια του τυχαίου.

Σας παρακαλώ, χωρίς να αναφερθείτε σε καταλόγους ή όποια άλλα προσωπικά 'θέματα', ας μου τεκμηριώσετε την ύπαρξη της ποικιλίας Μεγάλη Κεφαλή στις 5 Δρχ 1973 όπως στις άλλες αξίες, μπας και βγάλουμε καμία άκρη. Και τεκμηρίωση σημαίνει μετρήσεις, εντοπισμός των διαφορών στη χάραξη και επιπλέον, θα πρέπει να βρεθούν κι άλλα (για να έχουμε ποικιλία και όχι τυχαίο γεγονός).

Χριστιανέ μου, κοίτα τα γράμματα στον οπισθότυπο πόση διαφορά έχουν! (φωτό 5) εκτός του τονισμού και της διαφοράς στη δασεία. για σύγκριση με τα ματάκια σου (δεν χρειάζεται μεγενθύσεις)  δες το "ΕΥΣ" στο ΒΑΣΙΛΕΎΣ φωτό 3. Τα μάτια σου βλέπουν τα ίδια ;

Τέλος πάντων τι δεν καταλαβαίνεις; Είναι διαφορετική μήτρα στον εμπροσθότυπο! Το κεφάλι διαφοροποιείται στο βρεγματικό οστούν, στο λαιμό (εμπρός και πίσω). Ελάχιστα μεν αλλά έχει διαφορά, εκτός των γραμμάτων και στο τονισμό.

Ήμαρτον !

Είμαστε σε ένα forum θέτουμε στη διάθεση των συλλεκτών (μεταξύ μας) διάφορες απόψεις. Είπες τη δική σου. Τελείωσε.
Τι μανία σε έχει πιάσει με το θέμα αυτό; Εάν δεν το θεωρείς τεκμηρίωση, πήγαινε στο site σου και διάβασε τις τεκμηριώσεις που έχεις αναρτήσει εσύ, να σου φύγει ο πόνος.

Τρίτη φορά σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην ασχολείσαι μαζί μου.
Εντάξει συζήτηση κάνουμε.
Τα γράμματα όλα μπρος και πίσω ειναι διαφορετικά
(07/01/17 11:37:07)georok Έγραψε: [ -> ]Εντάξει συζήτηση κάνουμε.
Τα γράμματα όλα μπρος και πίσω ειναι διαφορετικά

Γιώργο ο τονισμός στο 10δραχμο (οξεία-βαρεία) είναι σωστός. για το λόγο αυτό (υποθέτω) ότι δεν χρειάστηκε επανατύπωση.
Τα γράμματα έχουν διαφορές όπως και οι τόνοι και τα πνεύματα... Και είναι ποικιλίες γνωστές εδώ και χρόνια.

Διαβάζω τον τίτλο του θέματος και λέει : 5 Δραχμές 1973 Μεγάλο Κεφάλι ( Το δυσκολότερο νόμισμα κυκλοφορίας του Κων/νου Β ). Δεν λέει ανάλυση των ποικιλιών στα γράμματα, τους τόνους και τα πνεύματα των νομισμάτων του Κων/νου Β.

Άσε τα Ήμαρτον, τις προσωπικές αναφορές, το μπλα-μπλα για τους καταλόγους, τους κροτάφους, τις οξείες, τα αυτιά και τα μάτια. Η ποικιλία με τη Μεγάλη Κεφαλή είναι συγκεκριμένη και τα Τάλιρα που έχεις ανεβάσει, δεν ανήκουν σ' αυτήν την ποικιλία (προς το παρόν δεν υπάρχει στα τάλιρα 1973). Δείξε μας που βλέπεις την ποικιλία αυτή... Το Μεγάλο Κεφάλι που είναι ; Πως το μετράς ; Από που ; Που βλέπεις τις διαφορές στο κεφάλι ; Σημείωσε τες από σταθερές μετρήσεις.
Κι αν σας ενδιαφέρουν οι τόνοι και τα πνεύματα, το παρακάτω ''σπανιότατο'' Τάλιρο είναι της συλλογής μου. Με συνδυασμό τελεία στο ' Η ' από το ΕΛΛΗΝΩΝ, αντί για οξεία ή βαρεία. Ως προς την Κεφαλή... δεν ξέρω.
Η ράχη της μύτης δεξια είναι ξυράφι ενω αριστερά πιο καμπυλωμένη.

 Το μάτι αριστερά ειναι πιο κλειστά απο αριστερά.
Γιώργο η οπτική γωνία λήψης είναι σταθερή , ορθών ?
Παναγιώτη και Γιώργο, ότι και να λέμε για τις γωνίες λήψης και το φως, είναι πολύ σχετικά. Τα νομίσματα πατιούνται 2 φορές και όταν τα μελετάμε σε τόσο ζουμ, υπάρχουν άπειρες μεταβολές στις αποστάσεις. Όλα τα νομίσματα, ακόμη και μόλις βγουν από το νομισματοκοπείο, είναι διαφορετικά. Όλες οι διαφορές θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες από το όριο σφάλματος της εκτύπωσης, ασχέτως το πόσο ακριβείς είναι οι μετρήσεις. Και εδώ δεν μιλάμε για τυχαία γεγονότα στην εκτύπωση και σφάλματα. Μιλάμε για την ποικιλία Μεγάλη Κεφαλή, όπως είναι στα 50 Λεπτά, 1 Δρχ και 2 Δρχ 1973. Έτσι λέει ο τίλος του θέματος, έτσι λέει στην ανάλυσή του ο ukobke.

Και να δεχθούμε ότι υπάρχουν Χ διαφορές, που μην ξεχνάμε ότι τις εντοπίζουμε σε Χ επί Ψ νομίσματα σε τέτοιες μετρήσεις, Μεγάλη Κεφαλή δεν υπάρχει προς το παρόν στις 5 Δρχ 1973. Γι αυτό εδώ και τόση ώρα ζητάω να τεκμηριωθεί η ποικιλία Μεγάλη Κεφαλή και τίποτα παραπάνω. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σχέση με την ποικιλία αυτή καθ αυτή.
(07/01/17 12:47:07)zompels Έγραψε: [ -> ]Γιώργο η οπτική γωνία λήψης είναι σταθερή , ορθών ?

οχι, με το χερι ειναι

(07/01/17 12:26:52)GKCollect Έγραψε: [ -> ]Κι αν σας ενδιαφέρουν οι τόνοι και τα πνεύματα, το παρακάτω ''σπανιότατο'' Τάλιρο είναι της συλλογής μου. Με συνδυασμό τελεία στο ' Η ' από το ΕΛΛΗΝΩΝ, αντί για οξεία ή βαρεία. Ως προς την Κεφαλή... δεν ξέρω.

 Τώρα μπερδεύτηκα. Τι διαφορά εχει ε αυτη του θέματος; Γιατι  και εγώ αυτό που βρήκα με τελεια ειναι.
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8