Gorny & Mosch Munich March 2018
09/03/18 08:44:50
Στο 10λεπτο απλά το τερμάτισαν. Ούτε στο δίφραγκο, ούτε στην πεντάρα '39 λες ότι έπεσαν κοντά. Δεν έχω κοιτάξει και τα υπόλοιπα λόττα πλην ελληνικών.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ στο μέγιστο βαθμό με την ανάρτηση του Νίκου (ukobke).
09/03/18 09:04:28
(09/03/18 08:39:06)gkounto Έγραψε: Αν ο μεγαλύτερος συλλέκτης του Γεωργίου σας λέει δεν έχει ξαναδεί παρόμοιο.....
Ποιος να ξέρει την τιμή του και ποιος να ξέρει estimate.... δεν νομιζω ο gorny να ασχολήθηκε ιδιαίτερα πέραν μιας γρηγορης ματιας ίσως σε παλαιότερα αποτελέσματα και για τον ίδιο πρέπει να ήταν έκπληξη και όχι marketing.
Μόλις δημιούργησες έναν εχθρό
09/03/18 10:34:16
(09/03/18 08:44:50)nikos11 Έγραψε: Στο 10λεπτο απλά το τερμάτισαν. Ούτε στο δίφραγκο, ούτε στην πεντάρα '39 λες ότι έπεσαν κοντά. Δεν έχω κοιτάξει και τα υπόλοιπα λόττα πλην ελληνικών.
Σε raw νομίσματα οι περισσοτεροι οίκοι πουλάνε εκτος απο το νόμισμα, ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ και ΕΛΠΙΔΑ. Αν σου πει est 10000 to διγραγκο σου κόβει τα πόδια....
Θυμάμαι στο τάλιρο Κρήτης Μσ64 ή στο 5λεβα1894πρ67 (σε ενα απο τα δύο) εχει πάει στο δωμάτιο 25000 και ο δημοπρατης αντι να πει ...25000 one , 25000 two ... no regrets..... αρχίζει στο μπλα μπλα τον μειοδότητη εκεινη τη στιγμή λέγοντας του κατι once in a lifetime opportunity και άλλα καλούδια και του λεει ο μειοδότης cut bid? OF COURSE , τσουπ στα 27500 το πήρε τελικά.
Το πλεονέκτημα του οίκου αυτό ειναι σε σχέση με τον απλό dealer . Αν σε βρει καβλωμένο, ειδικά 2, θα σου πάρει και την ψυχή. Είτε αξίζει είτε δεν αξίζει.
π.ς. το θεμα δεν ειναι οτι στο διγραγκο δεν επεσαν σωστα στην εκτίμηση του πόσο κανει αλλα το ότι επεσαν έξω στη περιγραφή. Δεν το περιεγραψαν ακυκλοφόρητο.
09/03/18 14:08:22
(09/03/18 08:39:06)gkounto Έγραψε: Αν ο μεγαλύτερος συλλέκτης του Γεωργίου σας λέει δεν έχει ξαναδεί παρόμοιο.....
Ποιος να ξέρει την τιμή του και ποιος να ξέρει estimate.... δεν νομιζω ο gorny να ασχολήθηκε ιδιαίτερα πέραν μιας γρηγορης ματιας ίσως σε παλαιότερα αποτελέσματα και για τον ίδιο πρέπει να ήταν έκπληξη και όχι marketing.
(09/03/18 10:34:16)solferino Έγραψε: Σε raw νομίσματα οι περισσοτεροι οίκοι πουλάνε εκτος απο το νόμισμα, ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ και ΕΛΠΙΔΑ. Αν σου πει est 10000 to διγραγκο σου κόβει τα πόδια....Με συγχωρείτε φίλοι μου, αλλά αν δεν ξέρουν να εκτιμούν, ρίχνουν μόνο γρήγορες ματιές και πέφτουν έξω στις περιγραφές και δίπλα σε αυτά βάλετε και ότι από φωτογραφίες είναι άστα να πάνε, ε τότε ας αλλάξουν επάγγελμα... Η χαρά των αγοραστών ...
Θυμάμαι στο τάλιρο Κρήτης Μσ64 ή στο 5λεβα1894πρ67 (σε ενα απο τα δύο) εχει πάει στο δωμάτιο 25000 και ο δημοπρατης αντι να πει ...25000 one , 25000 two ... no regrets..... αρχίζει στο μπλα μπλα τον μειοδότητη εκεινη τη στιγμή λέγοντας του κατι once in a lifetime opportunity και άλλα καλούδια και του λεει ο μειοδότης cut bid? OF COURSE , τσουπ στα 27500 το πήρε τελικά.
Το πλεονέκτημα του οίκου αυτό ειναι σε σχέση με τον απλό dealer . Αν σε βρει καβλωμένο, ειδικά 2, θα σου πάρει και την ψυχή. Είτε αξίζει είτε δεν αξίζει.
π.ς. το θεμα δεν ειναι οτι στο διγραγκο δεν επεσαν σωστα στην εκτίμηση του πόσο κανει αλλα το ότι επεσαν έξω στη περιγραφή. Δεν το περιεγραψαν ακυκλοφόρητο.
09/03/18 15:27:44
(09/03/18 09:04:28)ukobke Έγραψε:(09/03/18 08:39:06)gkounto Έγραψε: Αν ο μεγαλύτερος συλλέκτης του Γεωργίου σας λέει δεν έχει ξαναδεί παρόμοιο.....
Μόλις δημιούργησες έναν εχθρό
09/03/18 18:33:40
O gorny & mosch είναι σοβαροί. Ξέρουν τη δουλειά τους.
Για εμενα έκαναν άριστα να το εκτιμήσουν όπως το εκτίμησαν. Δεν είναι μάντεις ούτε προφήτες εκτίμηση αγοράς έκαναν όχι προφητεία.Τώρα να τους κρίνουμε εκ των υστέρων και γνωριζοντας εκ του ασφαλούς το αποτέλεσμα δεν ξέρω....
Εσείς βλέπετε λάθος την εκτίμηση αλλά εγώ βλέπω «λάθος» το κλείσιμο!
Για εμενα έκαναν άριστα να το εκτιμήσουν όπως το εκτίμησαν. Δεν είναι μάντεις ούτε προφήτες εκτίμηση αγοράς έκαναν όχι προφητεία.Τώρα να τους κρίνουμε εκ των υστέρων και γνωριζοντας εκ του ασφαλούς το αποτέλεσμα δεν ξέρω....
Εσείς βλέπετε λάθος την εκτίμηση αλλά εγώ βλέπω «λάθος» το κλείσιμο!
09/03/18 21:19:27
10/03/18 08:20:54
Δηλαδή Γιώργο πήγες Γερμανία, για να αγοράσεις 10λεπτο με χρυσή πατίνα 200€, 2φραγκο 1868 ας πούμε AU €2.000, 5άρα του 1839 κόκκινη €600 κ.ο.κ.
10/03/18 08:44:12
Νίκο μου σε προτρέπω να ξαναδιαβασεις την περιγραφή που εκανα για το δεκάλεπτο ειδικά εκεί που λέω ότι για εμενα που το είδα από κοντά η τιμή δεν ήταν έκπληξη άλλωστε στο τελευταίο ποστ μου έβαλα σε εισαγωγικά την λέξη λάθος στο κλείσιμο προφανώς υπονοώντας το αδύνατο της πρόβλεψης.
Σε προτρέπω επίσης να ξαναδείς εκεί που λέω «κανεις δεν ξέρει την αξία ενός πραγματικά όμορφου νομίσματος».
Δηλαδή τώρα να καταλάβω ρε παιδιά την Αμερική ανακαλύπτετε; Πρώτη φορά βλέπετε συντηρητικές έστω ακραία συντηρητικές εκτιμήσεις; Μετά όταν μπουν σε σλαμπ και πάνε heritage με εκτίμηση 3-4 φορές πάνω φωνάζουμε.
Τέλος πάντων Νίκο αφού κάπου είπες ότι οσονουπω θα το δεις «ίδιοις ομμασι» πες μας την αποψη σου γιατί αυτή είναι η ουσία το όμορφο νομισμα και όχι πως το είδε ο gorny η εγώ.
Σε προτρέπω επίσης να ξαναδείς εκεί που λέω «κανεις δεν ξέρει την αξία ενός πραγματικά όμορφου νομίσματος».
Δηλαδή τώρα να καταλάβω ρε παιδιά την Αμερική ανακαλύπτετε; Πρώτη φορά βλέπετε συντηρητικές έστω ακραία συντηρητικές εκτιμήσεις; Μετά όταν μπουν σε σλαμπ και πάνε heritage με εκτίμηση 3-4 φορές πάνω φωνάζουμε.
Τέλος πάντων Νίκο αφού κάπου είπες ότι οσονουπω θα το δεις «ίδιοις ομμασι» πες μας την αποψη σου γιατί αυτή είναι η ουσία το όμορφο νομισμα και όχι πως το είδε ο gorny η εγώ.
10/03/18 16:09:27
Το νόμισμα οτι και να πούμε είναι ένα πάρα πολύ όμορφο νόμισμα. Το estimate πολύ χαμηλό, μα πόσοι είναι οι συλλέκτες που κοιτούν το estimate για να χτυπήσουν ένα νόμισμα , και τέλος το κλείσιμο υπερβολικό. Δεκάρα του 1869 είναι δεν είναι πεντάρα του 1836, ποίος εγγυάται πως μετά από ένα δυο μήνα δεν θα ξαναδούμε μια ίδια ;
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 4 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis