Το συλλεκτικο τοπιο στην Ελλαδα του 2018.
14/06/18 19:32:21
(14/06/18 13:50:57)nikos11 Έγραψε: [ένα θέμα που θα ήθελα να βρεθεί μία λύση κάποια στιγμή, είναι η εκκαθάριση των population reports από τις διπλές, τριπλές, πολλαπλές αξιολογήσεις των ιδίων νομισμάτων.Νικο,
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Υποτιθεται οτι οι εταιρειες πιστοποιησης στελνουν τα καρτελακια στις αλλες εταιρειες οταν κανουν crossgrade και αυτες τα αφαιρουν απο τα population reports (υποτιθεται και παλι). Αυτο που ειναι αδυνατον να ληφθει υποψη ειναι οταν οι συλλεκτες σπανε το κουτακι και τα στελνουν οι ιδιοι. Εχω ακουσει περιπτωσεις που αυτο εχει γινει 3-4 φορες στο ιδιο νομισμα!
Σωτηρης
14/06/18 20:12:56
Για αυτο θα έπρεπε το cross grade να είναι μισή τιμή εξ αρχής. Μεγάλο λάθος, μπάχαλο εχει γίνει.
14/06/18 20:22:18
(14/06/18 20:12:56)georok Έγραψε: Για αυτο θα έπρεπε το cross grade να είναι μισή τιμή εξ αρχής. Μεγάλο λάθος, μπάχαλο εχει γίνει.
Ο λογος που εχει την ιδια και οχι την μιση τιμη το cross grade ειναι γιατι (υποτιθεται) το νομισμα αξιολογειται απο την αρχη. Εχει επισης πιο πολλη "φασαρια" αν ειναι στο κουτακι και εχεις δωσει κατωτατο βαθμο που αν δεν παρει δεν το σπασουν κλπ. Αυτο τους βγαζει απο την κανονικη ρουτινα απιστοποιητων νομισματων που ειναι παρα παρα πολλα καθε ημερα.
14/06/18 20:24:38
Oταν θα μπορούμε να καταγγέλουμε τύπους λαμόγια αντί να λέμε «το φιλαράκι θα τα κονομησει» (δείτε το post της narrow shield) και όταν η ΠΝΕ θα σταματήσει να πουλάει κοπιες ·ακόμα και όταν τις περιγράφει έτσι) και κυριως όταν ο καταγγελων δεν θα στιγματίζεται ως ρουφιάνος αλλά ως ένας υγιης υποστηρικτής τοτε ισως εχουμε αλλαγή.
Έτσι υποστηρίζουμε το χόμπι μας και έτσι άνθρωποι σαν τον Ζαχαρια θα ξαναγυρίσουν.
Θυμειθετε τα αυτά όταν έρχεστε και λέτε η αγορά δεν πάει καλά.
Έτσι υποστηρίζουμε το χόμπι μας και έτσι άνθρωποι σαν τον Ζαχαρια θα ξαναγυρίσουν.
14/06/18 20:41:36
Oταν θα μπορούμε να καταγγέλουμε τύπους λαμόγια .........και κυριως όταν ο καταγγελων δεν θα στιγματίζεται ως ρουφιάνος αλλά ως ένας υγιης υποστηρικτής τοτε ισως εχουμε αλλαγή......
Θυμειθετε τα αυτά όταν έρχεστε και λέτε η ΕΛΛΑΔΑ δεν πάει καλά.
Θυμειθετε τα αυτά όταν έρχεστε και λέτε η ΕΛΛΑΔΑ δεν πάει καλά.
15/06/18 06:07:48
(14/06/18 20:24:38)gkounto Έγραψε: Oταν θα μπορούμε να καταγγέλουμε τύπους λαμόγια αντί να λέμε «το φιλαράκι θα τα κονομησει» (δείτε το post της narrow shield) και όταν η ΠΝΕ θα σταματήσει να πουλάει κοπιες ·ακόμα και όταν τις περιγράφει έτσι) και κυριως όταν ο καταγγελων δεν θα στιγματίζεται ως ρουφιάνος αλλά ως ένας υγιης υποστηρικτής τοτε ισως εχουμε αλλαγή.Γιωργο, εχω χασει μου φαινεται επεισοδια. Ανεφερε λεπτομερειες. Και ο Ορφεας εχει φυγει απο την ΠΝΕ και εγω πριν απο αυτον αλλα οχι γιατι η ΠΝΕ "πουλαγε κοπιες" (το οποιο δεν το βλεπω μεμπτο αν οπως λες τις περιγραφει ετσι - ειναι και αυτο ενα μερος της νομισματικης).
Σωτηρης
15/06/18 08:33:06
Καλημέρα Σωτήρη, δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να αναφέρω. Είναι άλλωστε γνωστή η άποψη μου από καιρό και την έχω πει και στην ΠΝΕ αλλά και σε άλλους ότι πουλώντας κόπιες πυροβολούν το πόδι τους. Δεν μπορεί στον βωμό του γρήγορου, εύκολου και κυρίως αφορολόγητου κέρδους να υπονομεύουμε το μέλλον του χόμπυ μας αλλά και των επιχειρήσεων μας. Ιδιαίτερα ο "ναός" της Νομισματικής η δική μας ΠΝΕ ο θεματοφύλακας του συλλεκτισμού θα περίμενε κανείς να δείχνει άλλη στάση. Στο παρελθόν είχα προτείνει επίσης να μην δέχονται λότα με ό,τι reserve του κατέβει του καθενός αφενός γιατί δημιουργείται μια εντύπωση μια πεποίθηση στον κόσμο για τιμές το λιγότερο πλασματικές αφετέρου γιατί οι ανθρωποι της ΠΝΕ κάνουν μια δουλειά από τον περισευούμενο χρόνο τους εντελώς τσάμπα για λότα που μένουν απούλητα εξαιτίας του υψηλού reserve. Eίχα φθάσει στο σημείο να τους προτείνω προκειμένου να αποθαρύνεται ο κόσμος από το να κάνει ό,τι γουστάρει εις βάρος του χρόνου και της ασχολίας τους να τα δέχονται μεν αλλά αν μένουν απούλητα να χρεώνουν τον καταθέτη ένα ποσό ανάλογο του reseve. Δεν πέρασε, η Λέσχη λέει δεν λειτουργεί σαν επιχείρηση. Κρίμα θα έπρεπε γιατί τώρα λειτουργεί σαν club prive.
Το καταλαβαίνω ότι οι απόψεις μου δεν έχουν μεγάλη απήχηση και φυσικά καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί όλοι να συμφωνούν. Σε ό,τι αφορά τις κόπιες όμως Σωτήρη, διάβασες τι είπε ο Ζαχαρίας? Τα παράτησε (ίσως όχι από κόπιες αλλά από δάγκωμα όπως είπε αλλά για φαντάσου να είχε φάει και κόπια δεν θα ξαναγύριζε ποτέ)!.
Τελειώνω όπως τελείωσα πολλά παρόμοια άρθρα μου στο παρελθόν. Κάντε ό,τι θέλετε. Αλλά μην παραπονιέστε μετα για λαμόγια, για κόπιες στο ebay, για δαγκώματα κολλητών κλπ κλπ.
Και πάλι την καλημέρα μου σε όλους.
ΥΓ. Προφανώς ο Ορφέας και εσύ είχατε τους λόγους σας. Η δική μου στάση είναι ότι από μέσα μπορώ και έχω το δικαίωμα να ασκώ κριτική καλύτερα από έξω.
Το καταλαβαίνω ότι οι απόψεις μου δεν έχουν μεγάλη απήχηση και φυσικά καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί όλοι να συμφωνούν. Σε ό,τι αφορά τις κόπιες όμως Σωτήρη, διάβασες τι είπε ο Ζαχαρίας? Τα παράτησε (ίσως όχι από κόπιες αλλά από δάγκωμα όπως είπε αλλά για φαντάσου να είχε φάει και κόπια δεν θα ξαναγύριζε ποτέ)!.
Τελειώνω όπως τελείωσα πολλά παρόμοια άρθρα μου στο παρελθόν. Κάντε ό,τι θέλετε. Αλλά μην παραπονιέστε μετα για λαμόγια, για κόπιες στο ebay, για δαγκώματα κολλητών κλπ κλπ.
Και πάλι την καλημέρα μου σε όλους.
ΥΓ. Προφανώς ο Ορφέας και εσύ είχατε τους λόγους σας. Η δική μου στάση είναι ότι από μέσα μπορώ και έχω το δικαίωμα να ασκώ κριτική καλύτερα από έξω.
15/06/18 10:10:04
(14/06/18 20:24:38)gkounto Έγραψε: Oταν θα μπορούμε να καταγγέλουμε τύπους λαμόγια αντί να λέμε «το φιλαράκι θα τα κονομησει» (δείτε το post της narrow shield) και όταν η ΠΝΕ θα σταματήσει να πουλάει κοπιες ·ακόμα και όταν τις περιγράφει έτσι) και κυριως όταν ο καταγγελων δεν θα στιγματίζεται ως ρουφιάνος αλλά ως ένας υγιης υποστηρικτής τοτε ισως εχουμε αλλαγή.
Επειδή αναφέρεσαι σε μένα, το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό, και θεωρώντας ότι μάλλον γνωρίζω ελάχιστα περί των νομισμάτων (ειδικά για την χρυσή αγγλική λίρα γνωρίζω ότι δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει κάτι τέτοιο, όπως και έγινε) καθώς επίσης και η πορεία μου στα τόσα χρόνια ως συλλέκτη και ως μέλος της διαδικτυακής συλλεκτικής κοινότητας που ουδέποτε έδωσα το δικαίωμα για λαμογιές, κουκουλώματα και συγκαλύψεις. Θα σε παρακαλούσα πολύ για τα ανωτέρω να ανακαλέσεις το σχόλιο σου.
15/06/18 10:37:38
(15/06/18 10:10:04)chris_1972 Έγραψε:(14/06/18 20:24:38)gkounto Έγραψε: Oταν θα μπορούμε να καταγγέλουμε τύπους λαμόγια αντί να λέμε «το φιλαράκι θα τα κονομησει» (δείτε το post της narrow shield) και όταν η ΠΝΕ θα σταματήσει να πουλάει κοπιες ·ακόμα και όταν τις περιγράφει έτσι) και κυριως όταν ο καταγγελων δεν θα στιγματίζεται ως ρουφιάνος αλλά ως ένας υγιης υποστηρικτής τοτε ισως εχουμε αλλαγή.
Επειδή αναφέρεσαι σε μένα, το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό, και θεωρώντας ότι μάλλον γνωρίζω ελάχιστα περί των νομισμάτων (ειδικά για την χρυσή αγγλική λίρα γνωρίζω ότι δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει κάτι τέτοιο, όπως και έγινε) καθώς επίσης και η πορεία μου στα τόσα χρόνια ως συλλέκτη και ως μέλος της διαδικτυακής συλλεκτικής κοινότητας που ουδέποτε έδωσα το δικαίωμα για λαμογιές, κουκουλώματα και συγκαλύψεις. Θα σε παρακαλούσα πολύ για τα ανωτέρω να ανακαλέσεις το σχόλιο σου.
To ήξερα θα παρεξηγηθούμε στο τελος. Το λαμογια δεν πήγαινε σε εσένα αλλά σε αυτόν που είχε ανεβάσει την narrow shield στο ebay επομένως δεν έχω κάτι να ανακαλέσω σε σχέση με εσένα Χρήστο. Ελπίζω να σε ικανοποιεί η απάντηση μου άλλωστε νομίζω αυτό ήταν σαφές.
15/06/18 10:42:22
Για τις κοπιες ειναι και εμενα παγια θεση μου οτι δεν θα πρεπει να πωλουνται, ουτε ως τετοιες.
Και καλα, να πει κανεις για κατι cult οπως πχ τα Κουλουριωτικα η απο διαφορετικο μεταλλο οπως μολυβι κλπ που δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να ξεγελασουν κανενα, να πω ο.κ., ειναι και μερος της νομισματικης ιστοριας (και σε καποιες περιπτωσεις πιο ακριβες απο τα γνησια σε χρεπεξ..)
Αλλα κοπιες που ευκολα ξεγελουν καποιον που δεν ειναι καλος γνωστης, οπως πχ αυτη του 20αρικου του Οθωνα, δεν θα επρεπε να πωλουνται, γιατι ο επομενος μπορει να προσπαθησει να την πουλησει ως γνησιο.
Και καλα, να πει κανεις για κατι cult οπως πχ τα Κουλουριωτικα η απο διαφορετικο μεταλλο οπως μολυβι κλπ που δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να ξεγελασουν κανενα, να πω ο.κ., ειναι και μερος της νομισματικης ιστοριας (και σε καποιες περιπτωσεις πιο ακριβες απο τα γνησια σε χρεπεξ..)
Αλλα κοπιες που ευκολα ξεγελουν καποιον που δεν ειναι καλος γνωστης, οπως πχ αυτη του 20αρικου του Οθωνα, δεν θα επρεπε να πωλουνται, γιατι ο επομενος μπορει να προσπαθησει να την πουλησει ως γνησιο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 4 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis