1 Δραχμή 1847
21/09/24 19:45:46
21/09/24 21:23:26
Πολύ καλή! Για να δούμε πού θα πάει .
22/09/24 20:24:19
(21/09/24 19:45:46)PANAGIOTIS Έγραψε: https://www.numisbids.com/n.php?p=lot&sid=8449&lot=1121+1.!!!!!
Πανέμορφο και σπάνιο....
23/09/24 06:15:55
Οτι πείτε εσείς. !!! Συμφωνώ
Ορφεας
Ορφεας
13/10/24 19:50:11
Σε λίγες μέρες είναι η δημοπρασία για τη δραχμή του 1847, που προανέφερα....αυτό που φίλος σήμερα με ρώτησε είναι πως γίνεται δραχμη του Όθωνα, κυκλοφορημένη να ζυγίζει 5 gr....έπρεπε να είναι γύρω στα 4,4-4,5....βέβαια με τόσα που ακούμε κάθε μέρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί! Εκτός κι αν κάνουν λάθος στην αναγραφή του βάρους....ποιές είναι οι δικές σας σκέψεις;
13/10/24 21:56:03
Εξαιρετικά προβληματικό . Αν είναι λάθος, τι να πούμε... τραγικοί. Πάντως χτύπημα δεν έχει πάρει ακόμα.
17/10/24 19:30:02
Στα 13000 ήδη η δραχμή.
18/10/24 03:47:31
Αν παρατηρησετε, η δραχμη εχει πολυ αδυναμο πατημα (weak strike) στον οπισθοτυπο, συν καποια ιχνη μικρης κυκλοφοριας ενω ο εμπροσθοτυπος δειχνει καλυτερος.
Δεν συμφωνω με τον Παναγιωτη οτι ενα XF νομισμα (βλεπε AU σε Αμερικανικο grading) οφειλει να εχει χασει το 10% του βαρους του. Αν ηταν ετσι, θα ηταν very good-about fine.
Χωρις βεβαια να το εχω δει απο κοντα ουτε με τη φωτο αυτης του Ορφεα διπλα.
Παρεπιπτοντως Ορφεα, ειχα τοτε εναν agent πρωην γκρεηντερ που ειχε δει ολα τα Ελληνικα λοτα στο χερι αλλα και ολη την δημοπρασια Μορτον και Ηντεν του 2008, και μαλιστα μου ειχε δωσει ραβασακι με ολους τους βαθμους που θα επαιρναν αν πιστοποιουνταν τα νομισματα. Επεσε σε ολα μεσα, πχ το ταλληρακι το χρυσο MS63 και τη δικη σου δρχ ενα 65αρι. Αν ποτε την εστελνες.
Δεν συμφωνω με τον Παναγιωτη οτι ενα XF νομισμα (βλεπε AU σε Αμερικανικο grading) οφειλει να εχει χασει το 10% του βαρους του. Αν ηταν ετσι, θα ηταν very good-about fine.
Χωρις βεβαια να το εχω δει απο κοντα ουτε με τη φωτο αυτης του Ορφεα διπλα.
Παρεπιπτοντως Ορφεα, ειχα τοτε εναν agent πρωην γκρεηντερ που ειχε δει ολα τα Ελληνικα λοτα στο χερι αλλα και ολη την δημοπρασια Μορτον και Ηντεν του 2008, και μαλιστα μου ειχε δωσει ραβασακι με ολους τους βαθμους που θα επαιρναν αν πιστοποιουνταν τα νομισματα. Επεσε σε ολα μεσα, πχ το ταλληρακι το χρυσο MS63 και τη δικη σου δρχ ενα 65αρι. Αν ποτε την εστελνες.
18/10/24 04:30:29
Ειναι αστειο να κανουμε αυτη την κουβεντα βασισμενοι σε αυτη τη φωτογραφια. Η περιγραφη αναφερει οτι ειναι συντηρημενη και φερει gairlines. Στη φωτογραφια δειχνει αλουστρη.
Αν ειχαμε ενα μικρο βιντεο , θα βγαζαμε καλυτερο συμπερασμα. Σαν πιθανος αγοραστης, αν δεν μπορουσε να παει ο ατζεντης μου, ισως να μην πηγαινα ουτε εγω. Κρινοντας απο την φωτο, μπορει να μην παρει καθαρο βαθμο, κατι που περιοριζει το ποσο ποθητη μου εναι.
Απο εδω δειχνει πιθανη AU details, cleaned.
Αν ειχαμε ενα μικρο βιντεο , θα βγαζαμε καλυτερο συμπερασμα. Σαν πιθανος αγοραστης, αν δεν μπορουσε να παει ο ατζεντης μου, ισως να μην πηγαινα ουτε εγω. Κρινοντας απο την φωτο, μπορει να μην παρει καθαρο βαθμο, κατι που περιοριζει το ποσο ποθητη μου εναι.
Απο εδω δειχνει πιθανη AU details, cleaned.
18/10/24 05:33:40
Aγαπητοί μου Παναγιώτη, Νικο 11, rubirosa και digo
Οπως κάνω συχνά, μερικές λεπτομέρειες :
Με το Διάταγμα 8/20 Φεβ 1833, το βάρος των νομισμάτων 1 Δρ καθορίστηκε σε 4,029 γρ άργυρος + 0,448 γρ χαλκός = 4,477 γρ
Για το ζύγισμα ενός αντικειμένου, με ακρίβεια πάνω από 3-4 δεκαδικά, μέχρι και την 10 ετία του 1960, χρησιμοποιούσαμε μηχανικές- χειροκίνητες και πανάκριβες εργαστηριακές ζυγαριές. Το κάθε ζύγισμα μας έπαιρνε μισή με μία ώρα.
Μετά το 1970 με τις ηλεκτρονικές ζυγαριες, το ζύγισμα έγινε πανεύκολο και δεν παίρνει πάνω από 1-2 λεπτά.
Ομως ηλεκτρονικές υπάρχουν οι κοινές ζυγαριές των 5-50 ΕUR (αμφιβόλου ακριβείας) και οι εργαστηριακές που ξεκινούν από 3.000 ΕUR και πάνω, πολύ αξιόπιστες.
Για τα 5 γραμμάρια (αντί των 4,477 γραμ) που αναφέρονται στην δημοπρασία, νομίζω ότι πρόκειται για επιπολαιότητα ή . . . ? ? .
Ισως οι ενδιαφερόμενοι να πρέπει να ζητήσουν διευκρίνηση από τον δημοπράτη
Ορφεας-Παναγ Αρκομάνης
Οπως κάνω συχνά, μερικές λεπτομέρειες :
Με το Διάταγμα 8/20 Φεβ 1833, το βάρος των νομισμάτων 1 Δρ καθορίστηκε σε 4,029 γρ άργυρος + 0,448 γρ χαλκός = 4,477 γρ
Για το ζύγισμα ενός αντικειμένου, με ακρίβεια πάνω από 3-4 δεκαδικά, μέχρι και την 10 ετία του 1960, χρησιμοποιούσαμε μηχανικές- χειροκίνητες και πανάκριβες εργαστηριακές ζυγαριές. Το κάθε ζύγισμα μας έπαιρνε μισή με μία ώρα.
Μετά το 1970 με τις ηλεκτρονικές ζυγαριες, το ζύγισμα έγινε πανεύκολο και δεν παίρνει πάνω από 1-2 λεπτά.
Ομως ηλεκτρονικές υπάρχουν οι κοινές ζυγαριές των 5-50 ΕUR (αμφιβόλου ακριβείας) και οι εργαστηριακές που ξεκινούν από 3.000 ΕUR και πάνω, πολύ αξιόπιστες.
Για τα 5 γραμμάρια (αντί των 4,477 γραμ) που αναφέρονται στην δημοπρασία, νομίζω ότι πρόκειται για επιπολαιότητα ή . . . ? ? .
Ισως οι ενδιαφερόμενοι να πρέπει να ζητήσουν διευκρίνηση από τον δημοπράτη
Ορφεας-Παναγ Αρκομάνης
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας
Απαντήσεις
Θεάσεις
Τελευταία ανάρτηση
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 5 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis