1 δρχ 1970
24/12/24 13:15:14
Ως γνωστό, οι δραχμές 1970 (κι γενικά η σειρά 1970) είναι κακής ποιότητας. Μέχρι στιγμής, η NGC έχει 4 MS66 και 1 MS 67 ενώ η PCGS έχει 20 MS66, 1 MS66+ και 1 MS67.
Το νόμισμα αυτό μου κίνησε την περιέργεια στην τελευταία δημοπρασία του Καραμήτσου, γιατί από φωτό δεν φαινόταν καθαρά (τουλάχιστον σε εμένα) αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο κάτω μέρος του δίσκου. Αποφάσισα να το χτυπήσω μέσα σε λογικά πλαίσια και το παρέλαβα πριν 3 ημέρες. Δεν είχα χρόνο να το δω προσεκτικά εκτός από σήμερα. Σας ανεβάζω φωτό, νομίζω βλέπετε το πρόβλημα στο δίσκο/περίγυρο. Έχει αρκετό λούστρο, έχει ενδιαφέρον σαν νόμισμα και μου αρέσει ιδιαίτερα, οπότε χαίρομαι που το πρόσθεσα στην συλλογή μου με τις δραχμές.
Το νόμισμα αυτό μου κίνησε την περιέργεια στην τελευταία δημοπρασία του Καραμήτσου, γιατί από φωτό δεν φαινόταν καθαρά (τουλάχιστον σε εμένα) αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο κάτω μέρος του δίσκου. Αποφάσισα να το χτυπήσω μέσα σε λογικά πλαίσια και το παρέλαβα πριν 3 ημέρες. Δεν είχα χρόνο να το δω προσεκτικά εκτός από σήμερα. Σας ανεβάζω φωτό, νομίζω βλέπετε το πρόβλημα στο δίσκο/περίγυρο. Έχει αρκετό λούστρο, έχει ενδιαφέρον σαν νόμισμα και μου αρέσει ιδιαίτερα, οπότε χαίρομαι που το πρόσθεσα στην συλλογή μου με τις δραχμές.
I scream, you scream, we all scream, for ice cream.
24/12/24 16:55:33
Δύσκολη η σειρά του 1970, όπως τα λες Φάνη, λόγω κακής ποιότητας. Θυμίζω είχαν χτυπηθεί στη Βομβάη και νομίζω είναι τα μόνα που χτυπήθηκαν εκεί. Για αρκετά χρόνια δεν έβρισκες πάνω από 64άρια, μέχρι που έσπασαν κάποια μασούρια (από τον Μασουράκια ) και βγήκαν 66άρια.
Η δικιά σου έχει ένα όμορφο σφαλματάκι όπως επισημαίνεις, αλλά από κατάσταση φαίνεται εξαιρετική.
Η δικιά σου έχει ένα όμορφο σφαλματάκι όπως επισημαίνεις, αλλά από κατάσταση φαίνεται εξαιρετική.
24/12/24 18:01:07
(24/12/24 16:55:33)nikos11 Έγραψε: Δύσκολη η σειρά του 1970, όπως τα λες Φάνη, λόγω κακής ποιότητας. Θυμίζω είχαν χτυπηθεί στη Βομβάη και νομίζω είναι τα μόνα που χτυπήθηκαν εκεί. Για αρκετά χρόνια δεν έβρισκες πάνω από 64άρια, μέχρι που έσπασαν κάποια μασούρια (από τον Μασουράκια ) και βγήκαν 66άρια.
Αχ αυτά τα μασουράκια! Καλά που υπάρχουν και αυτά και βολευόμαστε καμιά φορά ?
Ναι Νίκο, όμορφο σφαλματάκι και γενικά όμορφο νόμισμα πιστεύω. Κάποια στιγμή, ίσως προσθέσω ακόμη ένα, χωρίς σφάλμα, στην συλλογή μου να του κάνει παρέα!
24/12/24 20:18:36
Πολύ ωραίο εύρημα Φάνη!!!
Μας είχε δείξει και ο D.Dimitriς μία raw από την συλλογή του.
https://syllektiko-steki.gr/thread-3126.html
Μας είχε δείξει και ο D.Dimitriς μία raw από την συλλογή του.
https://syllektiko-steki.gr/thread-3126.html
24/12/24 21:36:35
Εξαιρετικό νόμισμα και με σφάλμα!
Μπράβο βρε Θανάση! Εσύ το θυμήθηκες πιο γρήγορα από εμένα.
Μπράβο βρε Θανάση! Εσύ το θυμήθηκες πιο γρήγορα από εμένα.
24/12/24 21:49:15
Θανάση, Δημήτρη, σας ευχαριστώ.
Εντυπωσιακό το σφάλμα στην δραχμή του Δημήτρη και με διπλοχτύπημα στον οπισθότυπο!
Αν κάποιος άλλος εδώ στην παρέα έχει και αυτός στην συλλογή του ανάλογα τέτοια σφάλματα στην σειρά του 1970 ας τα ανεβάσει να τα δούμε.
Εντυπωσιακό το σφάλμα στην δραχμή του Δημήτρη και με διπλοχτύπημα στον οπισθότυπο!
Αν κάποιος άλλος εδώ στην παρέα έχει και αυτός στην συλλογή του ανάλογα τέτοια σφάλματα στην σειρά του 1970 ας τα ανεβάσει να τα δούμε.
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας
Απαντήσεις
Θεάσεις
Τελευταία ανάρτηση
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 26 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis