Θέα στην πόλη Αθήνα
24/04/25 12:06:16
Το royalmint εξέδωσε αναμνηστικά νομίσματα χρυσά και ασημένια με θέμα την Αθήνα.
https://www.royalmint.com/city-views/athens/
24/04/25 15:45:45
(24/04/25 12:06:16)athas Έγραψε: Το royalmint εξέδωσε αναμνηστικά νομίσματα χρυσά και ασημένια με θέμα την Αθήνα.
Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια "κράζαμε" κάποιες κτήσεις της Βρετανικής Κοινοπολιτείας για το πλήθος "αναμνηστικών νομισμάτων" που εξέδιδαν. Τα τελευταία χρόνια η "μαμά" Μεγ.Βρετανία τα έχει ξεπεράσει. Τί άλλο θα σκεφτούν για να πουλήσουν οι άνθρωποι...
24/04/25 22:45:13
Όντως τις "κράζαμε", που στο κάτω κάτω, κάποιες κτίσεις προσπαθούν από εκδόσεις να βελτιώσουν τα οικονομικά τους, το ρμ συνέχεια κάνει κοπές, ενώ έχει ένα τέτοιο Brand τις sovereign .
25/04/25 08:24:17
Καλημέρα σε όλους, αυτά πια δεν νομίζω πως μπορούν να χαρακτηριστούν καν "αναμνηστικά νομίσματα".....κυκλοφορούν "κομμάτια" ασημένια και χρυσά της μιας ή και των 2 ουγγιών που απλώς σφραγίζονται με όμορφες παραστάσεις....στη συγκεκριμένη περίπτωαη έβγαλαν και για Ρώμη, Λονδίνο και Παρίσι. Κυκλοφορούν από ιπτάμενα αυτοκίνητα του Harry Potter μέχρι μουσικά συγκροτήματα και όλα με μεγάλο premium σχετικά με τις τιμές μετάλλου. Γέμισαν οι έμποροι τα μαγαζιά τους με αυτά και τώρα περιμένουν τους ιθαγενείς να τα πουλήσουν....ένα πράγμα σαν τα καθρεπτάκια και τις χάνδρες που δίναν στους άγριους!!
25/04/25 10:01:48
Καλά, ρε παιδιά, φάτε μόνο τις πατάτες!
Για άλλη μια φορά μου κάνει εντύπωση αυτή η... νεοκομουνιστική νοοτροπία, ότι τα νομισματοκοπεία* θα πρέπει να στοχεύουν σε κάτι άλλο εκτός από το κέρδος. Να υπηρετήσουν κάποια "υψηλή ιδέα", να ικανοποιήσουν κάποια κοινωνική ανάγκη... δεν ξέρω τι ακριβώς...
*καθώς και οι έμποροι
Για άλλη μια φορά μου κάνει εντύπωση αυτή η... νεοκομουνιστική νοοτροπία, ότι τα νομισματοκοπεία* θα πρέπει να στοχεύουν σε κάτι άλλο εκτός από το κέρδος. Να υπηρετήσουν κάποια "υψηλή ιδέα", να ικανοποιήσουν κάποια κοινωνική ανάγκη... δεν ξέρω τι ακριβώς...
*καθώς και οι έμποροι
25/04/25 15:15:35
Να μην παρεξηγηθώ....προφανώς και όποιος επιχειρεί το κάνει για το κέρδος, δεν θέλω να αλλάξω τους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας. Καλά κάνουν οι έμποροι και πωλούν αναμνηστικά νομίσματα, αφού κάποιοι τα αγοράζουν. Αλλά ο σκοπός του οποιουδήποτε νομισματικού forum είναι να προάγει την γνώση, να ανεβάζει το επίπεδο της νομισματικής και γιατί όχι να προφυλάσσει όσους έχουν λίγες γνώσεις από ατοπήματα και χάσιμο χρημάτων. Προ λίγων ημερών συλλέκτης μου έδειξε τα "νομίσματα"της Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Είχε και την εντύπωση ότι αυτά θα πάρουν τεράστια αξία μελλοντικά! Αφού του εξήγησα δυο πράγματα, μόνος του μου παραδέχθηκε το άτοπο της αγοράς. Ωραία γυαλίζουν, όμορφο το περιτύλιγμα αλλά δεν....τέλως πάντων ο καθένας συλλέγει ότι θέλει, κάποιοι πλούσιοι συλλέγουν ferrari και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα. Όμως το royal mint θα έπρεπε να κρατά πιο σοβαρή στάση, έχεις την εντύπωση πως πουλά πια νομίσματα απο το πανέρι! Απλώς ανέβηκαν τα μέταλλα και τα πουλά στο θεό!
25/04/25 20:02:56
Άκυρο
(Άλλη φορά, γιατί πρέπει να μαγειρέψω.)
(Άλλη φορά, γιατί πρέπει να μαγειρέψω.)
25/04/25 22:20:25
Βασικά... από πού ν' αρχίσω και πού να τελειώσω....
Λες ένα σωρό "όμορφα" λόγια, για να καταλήξεις ότι "θα έπρεπε"... Και κάπου εδώ θα μπορούσε να κλείσει η συζήτηση.
Τέλος πάντων, το μόνο που θα προσθέσω ότι δεν είναι δουλειά του νομισματικού φόρουμ να δίνει επενδυτικές συμβουλές (τι είναι καλό για επένδυση, τι θα πάρει αξία μελλοντικά). Ίσως το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι όποιος μπαίνει στον συλλεκτικό χώρο με στόχο το κέρδος... (το αφήνω έτσι)
(25/04/25 15:15:35)PANAGIOTIS Έγραψε: Όμως το royal mint θα έπρεπε να κρατά πιο σοβαρή στάση, έχεις την εντύπωση πως πουλά πια νομίσματα απο το πανέρι!
Λες ένα σωρό "όμορφα" λόγια, για να καταλήξεις ότι "θα έπρεπε"... Και κάπου εδώ θα μπορούσε να κλείσει η συζήτηση.
Τέλος πάντων, το μόνο που θα προσθέσω ότι δεν είναι δουλειά του νομισματικού φόρουμ να δίνει επενδυτικές συμβουλές (τι είναι καλό για επένδυση, τι θα πάρει αξία μελλοντικά). Ίσως το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι όποιος μπαίνει στον συλλεκτικό χώρο με στόχο το κέρδος... (το αφήνω έτσι)
26/04/25 00:11:28
(25/04/25 15:15:35)PANAGIOTIS Έγραψε: ....Αλλά ο σκοπός του οποιουδήποτε νομισματικού forum είναι να προάγει την γνώση, να ανεβάζει το επίπεδο της νομισματικής και γιατί όχι να προφυλάσσει όσους έχουν λίγες γνώσεις από ατοπήματα και χάσιμο χρημάτων...Συμφωνώ Παναγιώτη. Δεν είναι θέμα επενδυτικών συμβουλών, αλλά μοίρασμα γνώσης και εμπειρίας από ανθρώπους που έχουν δει και δέκα πράγματα παραπάνω προς λιγότερο έμπειρους, οι οποίοι βεβαίως, ακούν, διαβάζουν, σκέφτονται και αποφασίζουν οι ίδιοι.
Λίγοι είναι αυτοί που την έχουν πατήσει με δήθεν αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων από ασήμι; Ή δήθεν σπάνιων μεταλλίων της μίας ή της άλλης ομάδας;
26/04/25 12:09:10
Δεν ξέρω πώς να το πω, χωρίς να γίνω κακός...
Ένα πράγμα είναι ότι έχει αλλάξει το θέμα της συζήτησης. Από το ποιος είναι ο ρόλος ενός νομισματοκοπείου στο ποιος είναι ο ρόλος ενός συλλεκτικού φόρουμ. (Μικρό το κακό, γιατί το θέμα θα καταλήξει και εκεί.)
----------------------------------------
Όλοι μας γνωρίζουμε ανθρώπους που έχουν αγοράσει (ας το πω έτσι) "άσχετα" πράγματα. Νομίσματα της Γιάννας (του 2004 ή του 2021), νομίσματα της MaiLink, χρωματιστά δίευρα, δοκίμια ευρώ της Μογγολίας κλπ, κλπ, κλπ.
Το 99% αυτών των περιπτώσεων είναι άνθρωποι που βλέπουν για πρώτη φορά ένα συλλεκτικό (ή "συλλεκτικό") αντικείμενο και δεν έχουν ιδέα από συλλεκτικά φόρουμ κλπ. Πολλοί από αυτούς δεν ενδιαφέρονται καν να γίνουν συλλέκτες*, απλώς αγόρασαν κάτι που τους άρεσε ή το βλέπουν καθαρά επενδυτικά (όπως νομίζουν)**. Το 1% είναι κάποιοι σαν κι εμάς που τους έκανε "κλικ" η τιριτόμπα και την αγόρασαν... γνωρίζοντας τι ακριβώς είναι. Ή το αγόρασαν σε κάποιο λοτ ή ξερωγώ...
* Μπορεί να τα βλέπουν ως κοσμήματα, ως διακοσμητικά αντικείμενα, ως ενθύμια κλπ.
** Έχω έναν γείτονα που έχει μια ντουλάπα πράγματα, κυρίως από τον Καναδά, που τα μάζεψε ως επένδυση. Τα αντικείμενα έχουν το ενδιαφέρον τους, αλλά είναι χάος. Του είπα να κάτσει να φτιάξει μια λίστα για αρχή, αλλά... βαριέται...
Αυτό το 99% των ανθρώπων εμφανίζεται σε έναν συλλεκτικό χώρο αφού έχει αγοράσει την τιριτόμπα. Είτε για να την πουλήσει, είτε για να την καμαρώσει (να την δείξει). Και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η προστατευτική / προληπτική λειτουργία των φόρουμ δεν υπάρχει.
Τέλος πάντων, πολλά έγραψα (πάλι). To cut the long story short, που λέμε και στην Αμαλι-άδα, θα ήθελα να προσθέσω δύο ξεκάθαρες ερωτήσεις:
1. Εμφανίζεται ένας άσχετος: "Καλημέρα σας, είδα αυτά τα νομίσματα του Royal Mint για την Αθήνα. Έχω και κάποια άλλα του Monnaie de Paris, πάλι για την Αθήνα. Πιστεύετε ότι τα αγγλικά είναι καλή αγορά;"
(Εγώ θα απαντούσα: "Ποια είναι τα κριτήριά σου;" Εσείς; )
(Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, μέχρι να διατυπώσω την πρώτη ερώτηση, ξέχασα τη δεύτερη.
Όταν τη θυμηθώ, θα επανέλθω.)
Ένα πράγμα είναι ότι έχει αλλάξει το θέμα της συζήτησης. Από το ποιος είναι ο ρόλος ενός νομισματοκοπείου στο ποιος είναι ο ρόλος ενός συλλεκτικού φόρουμ. (Μικρό το κακό, γιατί το θέμα θα καταλήξει και εκεί.)
Όλοι μας γνωρίζουμε ανθρώπους που έχουν αγοράσει (ας το πω έτσι) "άσχετα" πράγματα. Νομίσματα της Γιάννας (του 2004 ή του 2021), νομίσματα της MaiLink, χρωματιστά δίευρα, δοκίμια ευρώ της Μογγολίας κλπ, κλπ, κλπ.
Το 99% αυτών των περιπτώσεων είναι άνθρωποι που βλέπουν για πρώτη φορά ένα συλλεκτικό (ή "συλλεκτικό") αντικείμενο και δεν έχουν ιδέα από συλλεκτικά φόρουμ κλπ. Πολλοί από αυτούς δεν ενδιαφέρονται καν να γίνουν συλλέκτες*, απλώς αγόρασαν κάτι που τους άρεσε ή το βλέπουν καθαρά επενδυτικά (όπως νομίζουν)**. Το 1% είναι κάποιοι σαν κι εμάς που τους έκανε "κλικ" η τιριτόμπα και την αγόρασαν... γνωρίζοντας τι ακριβώς είναι. Ή το αγόρασαν σε κάποιο λοτ ή ξερωγώ...
* Μπορεί να τα βλέπουν ως κοσμήματα, ως διακοσμητικά αντικείμενα, ως ενθύμια κλπ.
** Έχω έναν γείτονα που έχει μια ντουλάπα πράγματα, κυρίως από τον Καναδά, που τα μάζεψε ως επένδυση. Τα αντικείμενα έχουν το ενδιαφέρον τους, αλλά είναι χάος. Του είπα να κάτσει να φτιάξει μια λίστα για αρχή, αλλά... βαριέται...
Αυτό το 99% των ανθρώπων εμφανίζεται σε έναν συλλεκτικό χώρο αφού έχει αγοράσει την τιριτόμπα. Είτε για να την πουλήσει, είτε για να την καμαρώσει (να την δείξει). Και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η προστατευτική / προληπτική λειτουργία των φόρουμ δεν υπάρχει.
Τέλος πάντων, πολλά έγραψα (πάλι). To cut the long story short, που λέμε και στην Αμαλι-άδα, θα ήθελα να προσθέσω δύο ξεκάθαρες ερωτήσεις:
1. Εμφανίζεται ένας άσχετος: "Καλημέρα σας, είδα αυτά τα νομίσματα του Royal Mint για την Αθήνα. Έχω και κάποια άλλα του Monnaie de Paris, πάλι για την Αθήνα. Πιστεύετε ότι τα αγγλικά είναι καλή αγορά;"
(Εγώ θα απαντούσα: "Ποια είναι τα κριτήριά σου;" Εσείς; )
(Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, μέχρι να διατυπώσω την πρώτη ερώτηση, ξέχασα τη δεύτερη.

Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 11 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis