Παυλος 1965 20 δχρ με πεπλο και χωρις
22/08/26 17:27:02
Δειτε 2 εικοσι δρχ 1965 με πεπλο και χωρις πεπλο και πειτε μου τι παρατηρειτε.
1965 10 Dr KM-84 MS65 Certification #, PCGS
1965 10 Dr KM-84 MS64 Certification #, PCGS #
1965 10 Dr KM-84 MS65 Certification #, PCGS
1965 10 Dr KM-84 MS64 Certification #, PCGS #
23/08/26 08:45:13
Προσεξτε και πειτε μου,να τα τοποθετησω στο αλμπουμ με τα σφαλματα και μαλιστα τα μεγαλιωδη?
23/08/26 18:35:28
Εγω προσωπικα, ουτε τι ειναι το πεπλο στο 20αρικο δεν ξερω, εσυ ομως Κωστα πηρες φορα με τις ποικιλιες και ποιος σε πιανει!
Το Μιμη exmim και τον Μπαμπη, xmac να ρωτας για πιο σιγουρα.
Το Μιμη exmim και τον Μπαμπη, xmac να ρωτας για πιο σιγουρα.
23/08/26 20:00:00
Στα εικοσάδραχμα του 1965 υπάρχουν 2 ποικιλίες: με "πέπλο" και "χωρίς πέπλο" στο φόρεμα της θεότητας της οπίσθιας επιφάνειας. Νομίζω είναι 1:1 σε συχνότητα. Τώρα στα ασημένια 20άρικα του 1960 υπάρχει ένας μόνο τύπος. Άλλες διαφορές δεν ξέρω...ας μας διαφωτίσουν αυτοί που μαζεύουν εξιδεικευμένα Παύλο και Κωνσταντίνο....
23/08/26 21:30:09
Μπραβο σου Κωστα...αρχικα να σου πω πως ειναι πολυ ωραια και τα 2 κομματια....
Οι ποικιλια χωρις πεπλο στο 1965 ειναι πολυ δυσκολη στα proof κομματια και οχι τοσο στα bu.....
Βεβαια δεν θεωρω πως ειναι 1:1 η bu οπως αναφερε παραπανω ο κος Παναγιωτης αλλα κατι παραπανω βεβαια σε σχεση με το πεπλο...
Καλοριζικα στην συλλογη σου......!!!
Και το δικο μου χωρις πεπλο....
Ανευ βαθμου
![[Εικόνα: FB-IMG-1742251052581.jpg]](https://i.postimg.cc/hPLYDLnm/FB-IMG-1742251052581.jpg)
Την καλησπερα μου
Νικολας
Οι ποικιλια χωρις πεπλο στο 1965 ειναι πολυ δυσκολη στα proof κομματια και οχι τοσο στα bu.....
Βεβαια δεν θεωρω πως ειναι 1:1 η bu οπως αναφερε παραπανω ο κος Παναγιωτης αλλα κατι παραπανω βεβαια σε σχεση με το πεπλο...
Καλοριζικα στην συλλογη σου......!!!
Και το δικο μου χωρις πεπλο....
Ανευ βαθμου
![[Εικόνα: FB-IMG-1742251052581.jpg]](https://i.postimg.cc/hPLYDLnm/FB-IMG-1742251052581.jpg)
Την καλησπερα μου
Νικολας
24/08/26 09:25:32
Ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις σας και τις πληροφοριες.
Το σφαλμα και οχι η ποικιλια ειναι στο κουτι,γιατι τα Αμερικανακια καλα δεν ξερουν να διαβαζουν στο νομισμα ελληνικους χαρακτηρες αλλα οι αριθμοι ειναι ιδιοι με το δικο τους μετρικο συστημα.
Στην αρχικη αναρτηση σας εδωσα την περγραφη της εταιρειας για καθε νομισμα .
Τωρα σας δινω φωτο και απο ενα κουτι.
Οι αχρηστοι αντι για 20 γραφουν 10 δραχμαι.
Και τωρα ρωταω σε ποια κατηγορια σφαλματων να τα καταταξω?
Τα κραταω οπως ειναι ,η τους τα επιστρεφω για αντικατασταση κουτιου και σωστη περιγραφη?
Πειτε τι να κανω ,εκτιμω τις αποψεις σας.
Το σφαλμα και οχι η ποικιλια ειναι στο κουτι,γιατι τα Αμερικανακια καλα δεν ξερουν να διαβαζουν στο νομισμα ελληνικους χαρακτηρες αλλα οι αριθμοι ειναι ιδιοι με το δικο τους μετρικο συστημα.
Στην αρχικη αναρτηση σας εδωσα την περγραφη της εταιρειας για καθε νομισμα .
Τωρα σας δινω φωτο και απο ενα κουτι.
Οι αχρηστοι αντι για 20 γραφουν 10 δραχμαι.
Και τωρα ρωταω σε ποια κατηγορια σφαλματων να τα καταταξω?
Τα κραταω οπως ειναι ,η τους τα επιστρεφω για αντικατασταση κουτιου και σωστη περιγραφη?
Πειτε τι να κανω ,εκτιμω τις αποψεις σας.
24/08/26 11:18:47
<<Οι ποικιλια χωρις πεπλο στο 1965 ειναι πολυ δυσκολη στα proof κομματια και οχι τοσο στα bu.....>>
Νικολα εχω την proof κασετινα της paramount με το πολυ-πολυ αχνο πεπλο,την οποια δεν προτιθεμαι να σπασω για να τα πιστοποιησω.
Πιστευω οτι ειναι πολυ πιο ομορφα ολα μαζι,εξαλλου για μενα h πιστοποιηση γινεται περισσοτερο για την αυθεντικοτητα και την καταγραφη ενος λαθους η ποικιλιας παρα για τον βαθμο.
Νικολα εχω την proof κασετινα της paramount με το πολυ-πολυ αχνο πεπλο,την οποια δεν προτιθεμαι να σπασω για να τα πιστοποιησω.
Πιστευω οτι ειναι πολυ πιο ομορφα ολα μαζι,εξαλλου για μενα h πιστοποιηση γινεται περισσοτερο για την αυθεντικοτητα και την καταγραφη ενος λαθους η ποικιλιας παρα για τον βαθμο.
24/08/26 23:00:24
Συμφωνω. Η θηκη της Paramount δεν παιζεται.
Με τις τρεχουσες τιμες δεν θα το ξαναστελνα Κωστα, γιατι το γεγονος οτι εκαναν λαθος δεν σημαινει οτι θα το διορθωσουν δωρεαν. Θα καταληξεις να πληρωσεις οσα κοστιζει ενα ηδη πιστοποιημενο MS64 ,οχι βεβαια τοσο ωραιο οσο το δικο σου.
Αλλα τα 20αρικα, ειναι νομισματα που εφοσον καποιος τα θελει στο κουτι, καλυτερα να τα αγοραζει ηδη πιστοποιημενα, υπαρχει μεγαλη διαθεσιμοτητα οπως και στα 30αρια.
ΥΓ: καποια στιγμη της συλλεκτικης μου πορειας, επεσα σε μια ιδιωτικης κατασκευης θηκη, απο την Capitol plastics, την εταιρεια που συσκευασε την προυφ σειρα του 1965 για την Paramount. Φτιαγμενη ακριβως σαν εκεινη, ειναι ομως type set του βασιλια Παυλου, συσκευασμενη απο καποιο πολυ μερακλη Ελληνοαμερικανο συλλεκτη, ο οποιος συμπεριελαβε πενταρα του 1954, 10αρα κι 20αρα απο καποια χρονια που δεν θυμαμαι, 50 λεπτα απο το 1962 και 1964, δραχμη απο το 1962, διδραχμο επισης απο το 1962, ταλληρο του 1954, δεκαρικο του 1959, 20ρικο του 1960 καθως και τα 2 30αρια. Ολα τα νομισματα σε οπες ιδιας διαμετρου με τα νομισματα, στη μεσαια στρωση οοως και στην ορουφ αλλα και την ονομαστικη αξια καθε νομισματος χαραγμενη απο κατω. Ολα τα νομισματα ειναι κλασης 64-65-66 κι ειναι μοναδικο!
Σημειωση προς εαυτον: να το φωτογραφησω για να συμπληρωσω την αναρτηση.
Με τις τρεχουσες τιμες δεν θα το ξαναστελνα Κωστα, γιατι το γεγονος οτι εκαναν λαθος δεν σημαινει οτι θα το διορθωσουν δωρεαν. Θα καταληξεις να πληρωσεις οσα κοστιζει ενα ηδη πιστοποιημενο MS64 ,οχι βεβαια τοσο ωραιο οσο το δικο σου.
Αλλα τα 20αρικα, ειναι νομισματα που εφοσον καποιος τα θελει στο κουτι, καλυτερα να τα αγοραζει ηδη πιστοποιημενα, υπαρχει μεγαλη διαθεσιμοτητα οπως και στα 30αρια.
ΥΓ: καποια στιγμη της συλλεκτικης μου πορειας, επεσα σε μια ιδιωτικης κατασκευης θηκη, απο την Capitol plastics, την εταιρεια που συσκευασε την προυφ σειρα του 1965 για την Paramount. Φτιαγμενη ακριβως σαν εκεινη, ειναι ομως type set του βασιλια Παυλου, συσκευασμενη απο καποιο πολυ μερακλη Ελληνοαμερικανο συλλεκτη, ο οποιος συμπεριελαβε πενταρα του 1954, 10αρα κι 20αρα απο καποια χρονια που δεν θυμαμαι, 50 λεπτα απο το 1962 και 1964, δραχμη απο το 1962, διδραχμο επισης απο το 1962, ταλληρο του 1954, δεκαρικο του 1959, 20ρικο του 1960 καθως και τα 2 30αρια. Ολα τα νομισματα σε οπες ιδιας διαμετρου με τα νομισματα, στη μεσαια στρωση οοως και στην ορουφ αλλα και την ονομαστικη αξια καθε νομισματος χαραγμενη απο κατω. Ολα τα νομισματα ειναι κλασης 64-65-66 κι ειναι μοναδικο!
Σημειωση προς εαυτον: να το φωτογραφησω για να συμπληρωσω την αναρτηση.
25/08/26 08:22:55
Δημητρη οντως θα τα κρατησω οπως ειναι,δεν αξιζει να ξαναπληρωσω για το λαθος τους.
Τα νομισματα αυτα,οπως και ενα 5 δρχ του 1973 που βγηκε μσ68 ηταν παραπεταμενα σε ενα κουτι μαζι με πολλα αλλα και δεν τους εδινα και μεγαλη σημασια γιατι δεν τα θεωρουσα αξιολογα ως προς την κατασταση τους.
Τα εστειλα δοκιμαστικα,για να ελεγξω αν το ματι μου δουλευει.
Παντως και τα 2 εικοσαρικα εχουν μια πολυ ομορφη καφε-μαυρη πατινα που με ξεγελασε γιατι νομισα οτι θα επαιρναν καλυτερο βαθμο απο 65 και 64 που πηραν.
+ οτι καλυψα και 2 ποικιλιες.
Τα νομισματα αυτα,οπως και ενα 5 δρχ του 1973 που βγηκε μσ68 ηταν παραπεταμενα σε ενα κουτι μαζι με πολλα αλλα και δεν τους εδινα και μεγαλη σημασια γιατι δεν τα θεωρουσα αξιολογα ως προς την κατασταση τους.
Τα εστειλα δοκιμαστικα,για να ελεγξω αν το ματι μου δουλευει.
Παντως και τα 2 εικοσαρικα εχουν μια πολυ ομορφη καφε-μαυρη πατινα που με ξεγελασε γιατι νομισα οτι θα επαιρναν καλυτερο βαθμο απο 65 και 64 που πηραν.
+ οτι καλυψα και 2 ποικιλιες.
25/08/26 14:07:05
Καλησπερα στην παρεα.
Στα 20ρικα προυφ 1965.
Δεν υπαρχει διχως πεπλο,υπαρχουν ομως πανω απο 5 ποικιλιες,μια γραμμη, στο πεπλο 2 κτλ.
Στα ms δεν γνωριζω.
Κωστα οταν η εταιρια πιστοποιησης κανει λαθος στην αναγραφη του σλαμπ εινα υποχρωμενη και χωρις κοστος να διωρθωσει το λαθος της,υπομομη να εχεις.
Το μοναδικο 20ρικο 1965 ms 68,ηταν προυφ αλλα το εγραψαν ms...
Στα 20ρικα προυφ 1965.
Δεν υπαρχει διχως πεπλο,υπαρχουν ομως πανω απο 5 ποικιλιες,μια γραμμη, στο πεπλο 2 κτλ.
Στα ms δεν γνωριζω.
Κωστα οταν η εταιρια πιστοποιησης κανει λαθος στην αναγραφη του σλαμπ εινα υποχρωμενη και χωρις κοστος να διωρθωσει το λαθος της,υπομομη να εχεις.
Το μοναδικο 20ρικο 1965 ms 68,ηταν προυφ αλλα το εγραψαν ms...
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας
Απαντήσεις
Θεάσεις
Τελευταία ανάρτηση
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 3 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis