Xρυσές λίρες Αγγλίας
31/01/17 18:55:53
Πρέπει να τα έχουν "ψιλοπαίξει" εκεί στον Chard, στο Blackpool
07/05/17 06:31:02
(07/01/17 18:57:40)Nonos Έγραψε: 2017 Gold Bullion "Uncirculated" Sovereign with Defects Gouge on Neck - Obverse
Every year, we find too many examples, too often, of poor quality, faulty Royal Mint coins, whether Proofs, Bullion or "Brilliant Uncirculated", it seems quality control is very sloppy and lax
I am aware that no production process is perfect, but we get very few problems with coins from other mints; it is my guess that the Mint are trying to cut production costs to the last fraction of a penny, and this strikes me as a really bad way to retain or enhance its claimed reputation for high quality.
Lawrence Chard
Υπήρχαν αναφορές για την ποιότητα κατασκευής από τις 15 Δεκεμβρίου 2016.....
Από προσωπική εμπειρία, το RM διάγει περίοδο κρίσης ταυτότητας, ως προς την ποιόητα των νομισμάτων που παράγει.
Είναι ικανό για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο.
Παραδείγματα:
1) Η proof λίρα 2017 είναι ένα αριστούργημα χαρακτικής και ποιότητας κατασκευής, για όσους την έχουν πιάσει στα χέρια τους.
Το ίντερνετ βρίθει από διθυραμβικά σχόλια για την ποιότητα όλου του προϊόντος (νόμισμα αυτό καθ'αυτό, κουτί, πιστοποιητικό, εν γένει συσκευασία κ.λ.π.)
2) Η bullion λίρα 2017 με το privy mark είναι γενικά (πολύ) χαμηλής ποιότητας. Τρομάζεις να βρεις ένα κομμάτι που να μην έχει γρατζουνίτσες και θαμπώματα.
3) Το κοινό χρυσό bullion Britannia της μίας ουγγιάς, όσοι τό'χουν πάρει παραπονιούνται ότι συνηθέστατα υπάρχουν χαρακιές και χτυπηματάκια στο πρόσωπο της βασίλισσας στον εμπροσθότυπο.
4) Το επετειακό όμως χρυσό bullion Britannia της μίας ουγγιάς (έχει privy mark ''30" στον οπισθότυπο και άλλη χάραξη πεδίου στον εμπροσθότυπο, σε σχέση με το μη επετειακό), για τον εορτασμό των 30 ετών από την έναρξη κατασκευής της Britannia, κάθε κομμάτι εκ των οποίων αποστέλλεται μεμονωμένα εντός πολύ υψηλής ποιότητας προστατευτική κάψουλα, είναι ένα αριστούργημα χαρακτικής και όλοι όσοι το'χουν πάρει λένε ότι τα κομμάτια είναι αψεγάδιαστα.
Γενικώς , άντε βγάλει άκρη με το RM...!!!
26/05/17 14:50:18
Mας πρόλαβαν....
Μέσα στο καλοκαίρι έρχεται...
http://www.tokenpublishing.com/shop.asp?cid=17&pid=7970
Μέσα στο καλοκαίρι έρχεται...
http://www.tokenpublishing.com/shop.asp?cid=17&pid=7970
26/05/17 15:59:22
35 £ και 5 £ τα μεταφορικά. Θα αρκεστώ σε αυτά που υπάρχουν. Μερικές φορές με πιάνει τσιγκουνιά.
26/05/17 16:25:40
Είμαι βέβαιος πως θα φτάσει στα χέρια σου με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο
Το περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο Steve Hill έχει δώσει πάρα πολλά και η "παρουσία" του ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών από αυτή την έκδοση
Οψόμεθα
Το περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο Steve Hill έχει δώσει πάρα πολλά και η "παρουσία" του ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών από αυτή την έκδοση
Οψόμεθα
26/05/17 18:32:49
Τα δύο βιβλία μαζι
Λίρες μισολιρα και τα τεταρτάκια επισης, μέχρι τη φετινή χρονιά
Πολύ καλό ακούγεται. Όλα σε ένα
Πιστεύω θα χρειαστεί ομαδική παραγγελία. Να υπάρχει κάτι για μελέτη στις παραλίες
Λίρες μισολιρα και τα τεταρτάκια επισης, μέχρι τη φετινή χρονιά
Πολύ καλό ακούγεται. Όλα σε ένα
Πιστεύω θα χρειαστεί ομαδική παραγγελία. Να υπάρχει κάτι για μελέτη στις παραλίες
27/05/17 07:12:03
27/05/17 14:34:05
Πλαστες λίρες θυρεοί υπάρχουν ;
Για μισόλιρα αντίγραφα θυρεούς εχω δει αναφορές στο internet , για ολόκληρες όχι .
Για μισόλιρα αντίγραφα θυρεούς εχω δει αναφορές στο internet , για ολόκληρες όχι .
27/05/17 18:27:00
Δεν έχω συναντήσει είτε από κοντά είτε διαδυκτιακά πλαστή λίρα με θυρεό.
29/05/17 06:30:30
(27/05/17 18:27:00)chris_1972 Έγραψε: Δεν έχω συναντήσει είτε από κοντά είτε διαδυκτιακά πλαστή λίρα με θυρεό.Καλημέρα Χρήστο.
Εγώ έχω συναντήσει, και αφορά την δεκαετία του 50 πολύ καλός σχεδιασμός λάθος δοντάκια και κακός ήχος.
Μάλιστα μία του 1852 άν θυμάμαι καλά έκανε σαν τενεκές ξεγάνωτος .
Φωτό δεν έχω για να σας δείξω,πάντως υπάρχουν το μόνο σίγουρο.
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 3 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis