Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman
09/08/17 11:15:12
Χμμμ... για αυτό είπα ότι πρώτα πρέπει να ξεχωρίσουμε τις κατηγορίες και μετά να δούμε για τα ονόματα.
Τώρα εδώ έχουμε... "πλαστό νομισματοκοπείου"!!!
Δεν είναι σπάνια περίπτωση, στα χαρτονομίσματα έχουμε αρκετές "μη εξουσιοδοτημένες ανατυπώσεις".
Η "απομίμηση" μου φαίνεται χρήσιμη λέξη. Μπορούμε να της προσθέσουμε και προσδιορισμούς (πιστή απομίμηση ή όχι)...
Αγαπητέ μου Νίκο, θα μου επιτρέψεις να το ξαναγράψω.
Για τον πολύν τον κόσμο μια λίρα (ας πούμε) είτε είναι "καλή", είτε όχι.
Για τον συλλέκτη (όχι τον επενδυτή) έχει σημασία γιατί δεν είναι "καλή". Είναι γνήσια, αλλά πειραγμένη; Είναι πλαστό εποχής; Είναι διακοσμητικό αντίγραφο (για κοσμήματα, γάμους); Είναι "συλλεκτική" απομίμηση; Είναι επίσημη ανατύπωση; Κλπ...
ΥΓ Το "πολύν" το πρόσεξες;
Τώρα εδώ έχουμε... "πλαστό νομισματοκοπείου"!!!
Δεν είναι σπάνια περίπτωση, στα χαρτονομίσματα έχουμε αρκετές "μη εξουσιοδοτημένες ανατυπώσεις".
Η "απομίμηση" μου φαίνεται χρήσιμη λέξη. Μπορούμε να της προσθέσουμε και προσδιορισμούς (πιστή απομίμηση ή όχι)...
(09/08/17 07:14:14)ukobke Έγραψε: Πλαστό, κίβδηλο, παραχαραγμένο, ψεύτικο, αντίγραφο, απομίμηση κ.α λέξεις που αντιπροσωπεύουν μια χαρά το νόμισμα που δεν είναι "αληθινό". Ίσως εμείς (εμείς σε αυτό το φόρουμ) να καταφέρουμε να δώσουμε άλλη (πιο μικρή) διάσταση στη γλώσσα μας.
Αγαπητέ μου Νίκο, θα μου επιτρέψεις να το ξαναγράψω.
Για τον πολύν τον κόσμο μια λίρα (ας πούμε) είτε είναι "καλή", είτε όχι.
Για τον συλλέκτη (όχι τον επενδυτή) έχει σημασία γιατί δεν είναι "καλή". Είναι γνήσια, αλλά πειραγμένη; Είναι πλαστό εποχής; Είναι διακοσμητικό αντίγραφο (για κοσμήματα, γάμους); Είναι "συλλεκτική" απομίμηση; Είναι επίσημη ανατύπωση; Κλπ...
ΥΓ Το "πολύν" το πρόσεξες;
Μηνύματα μέσα σε αυτό το θέμα
Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από gkounto - 08/08/17 11:04:53
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από lucky_louk - 08/08/17 12:05:46
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από sac - 08/08/17 14:40:05
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από gkounto - 08/08/17 16:25:29
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από sac - 08/08/17 19:50:39
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από MintError - 08/08/17 23:38:24
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από sac - 09/08/17 00:08:42
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από ukobke - 09/08/17 07:14:14
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από gkounto - 09/08/17 07:36:59
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από sac - 09/08/17 11:15:12
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από gkounto - 14/08/17 16:11:52
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από haros - 14/08/17 17:28:16
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από sac - 14/08/17 22:06:33
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από ukobke - 15/08/17 07:00:06
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από gkounto - 15/08/17 09:33:52
RE: Παραχάραξη vs Πλαστογραφία (Counterfeit vs Forgery) : The life of Eric Newman - από GKCollect - 15/08/17 11:08:44
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας
Απαντήσεις
Θεάσεις
Τελευταία ανάρτηση
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 2 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis