Μελέτη σχετικά με την ποικιλια 233-C.b
21/09/17 17:10:00
(20/09/17 21:42:22)iapwnas Έγραψε: Θωμα καταρχην συγχαρητηρια για την ερευνα σου! Τετοια θεματα ψαγμενα με τοση λεπτομερια και συγκρισεις σε πανε απο τη συλλογη σε αλλο επιπεδο!
Λιγες παρατηρησεις μονο θα κανω,
α) Ενα νομισμα με την πιεση της πρεσας μπορει να πεπλατυνθει? Εστω και λιγο? Λιγο δυσκολο μου φαινεται, χωρις να το αποκλειω καθως δεν εχω γνωση απο μεταλουργια
β) ενα νομισμα που μετρας με παχυμετρο πιθανον απο σημειο σε σημειο να εχει αποκλεισεις ειδικα σε τοσο λεπτομερεις μετρησεις
γ) τα νομισματα που μπορεσες και βρηκες διαστασεις, μετρηθηκαν με ενα παχυμετρο? Σε ρωτω γιατι πιθανον να εχεις αποκλισεις!
δ) (χωρις να γνωριζω) κολαρο? χρησιμοποιηθηκε σε μονολεπτα, πενταρες και δεκαρες?
α, σιγουρα μπορει να πεπλατηθει και αναλογα με τη δυναμη του χτυπηματος αυτο επιβεβαιωνεται απο διαφορα σφαλματα που εχουμε δει κατα καιρους χτυπημενα χωρις κολαρο τα οποια μετατρεπονται σε εναν ακανονιστο δισκο! αλλωστε εχει πεσει στην αντιληψη μου 5λεπτο του οθωνα 1851 χτυπημενο σε μεγαλυτεριο κολαρο αλλα δεν ειχα την ευκαιρια ποτε να εχω ενα στα χερια μου να το μετρησω!
β, ολα αυτα τα προβληματα που λες υπαρχουν αλλα ακομα και με μικρες αποκλησεις τα αποτελεσματα οδηγουν σε ενα ξεκαθαρο συμπερασμα! φυσικα αν το νομισμα εχει ελατωμα δισκου δεν το μετρας σε εκινο το σημει γιατι θα ειναι 24 χιλ αν οχι μικροτερο! μετρας σε 3-4 σημεια και βγαζεις ενα μεσο ορο!
γ, ναι με ενα παχυμετρο δεν ειχα σκοπο να ξεπαραδιαστω αγοραζοντας παχυμετρα! εκτος απο 19 κομματια που ανηκουν στη συλλογη του ορφεα και τα εχει μετρησει εκεινος!
δ, η μηχανη απο μονη της φανταζομαι θα εχει μια μεγαλη τετραγωνη τρυπα και εκει μεσα τοποθετειται μια κατασκευη η οποια εχει τη διαμετρο του νομισματος που θελουμε να κοψουμε και στην οποια τοποθετειται και η κατω μητρα η καπως ετσι! σιγουρα μιλαμε για μια εγκοπη που προεξεχει πανω απο το επιπεδο της μητρα και πιθανον οσο το παχος του νομισματος και αυτο προκειπτει απο το γεγονος οτι τα δυπλοχτυπημενα νομισματα που εχουμε δει κατα καιρους δεν ειναι πολυ ταλαιπωρημενα, αν ειχαμει μια βαθεια τρυπα σαν σωληνα τοτε τα νομισματα που χτυπιονται δευτερη φορα θα καταστρεφονταν!
Μηνύματα μέσα σε αυτό το θέμα
Μελέτη σχετικά με την ποικιλια 233-C.b - από Μολοσσος - 20/09/17 19:40:23
RE: Μελέτη σχετικά με την ποικιλια 233-C.b - από iapwnas - 20/09/17 21:42:22
RE: Μελέτη σχετικά με την ποικιλια 233-C.b - από Μολοσσος - 21/09/17 17:10:00
RE: Μελέτη σχετικά με την ποικιλια 233-C.b - από iapwnas - 21/09/17 21:21:09
RE: Μελέτη σχετικά με την ποικιλια 233-C.b - από Μολοσσος - 22/09/17 14:07:36
RE: Μελέτη σχετικά με την ποικιλια 233-C.b - από GKCollect - 23/09/17 09:55:11
RE: Μελέτη σχετικά με την ποικιλια 233-C.b - από Μολοσσος - 24/09/17 12:24:15
RE: Μελέτη σχετικά με την ποικιλια 233-C.b - από GKCollect - 24/09/17 12:55:55
RE: Μελέτη σχετικά με την ποικιλια 233-C.b - από Μολοσσος - 24/09/17 21:10:03
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας