Εφημεριδες
07/02/19 18:35:07
Τα παλια βιβλια σαν συλλογη εχουν φανατικους φιλους, που οταν προκειται για σπανιες εκδοσεις που τους ενδιαφερουν δινουν μεγαλα ποσα.
Γινονται δημοπρασιες, υπαρχουν συλλογοι κλπ, δηλαδη ειναι δημοφιλες συλλεκτικο αντικειμενο σε καποιους κυκλους.
Βεβαια, οταν δεν ξερεις , οπως με ολα τα συλλεκτικα, μπορει να την πατησεις γιατι η πλειοψηφια των παλιων βιβλιων, (οπως και η πλειοψηφια των νομισματων) ειναι ανευ ιδιαιτερης αξιας.
Ο βιβλιοσυλλεκτης ξερει ποσα θα πληρωσει και γιατι.
Τωρα οι εφημεριδες, σαν συλλεκτικο αντικειμενο, οχι σαν περιεχομενο, να πω την αμαρτια μου δεν ξερω κανεναν να τις κυνηγαει.
Σιγουρα οταν αναφερουν σημαντικα η ειδικου ενδιαφεροντος γεγονοτα, υπαρχουν συλλεκτες που θα πληρωσουν τα συγκεκριμενα φυλλα.
Π.χ., οποιος μαζευει Ολυμπιακα μεμοραμπιλια, θα παρει καποια φυλλα εφημεριδων της ημερας εναρξης των Ολυμπιακων αγωνων, οποιος ενδιαφερεται η θαυμαζει καποιο σημαντικο προσωπο η θεσμο, θα ηθελε φυλλα εφημεριδων της εποχης που αναφερονται σε αυτο κλπ κλπ.
Και εμενα λοιπον η αποψη μου ειναι η πωληση λιγα-λιγα, στοχευοντας σε θεματικους συλλεκτες διαφορων κατηγοριων.
Αρκει βεβαια να υπαρχει χρονος και διαθεση.
Γινονται δημοπρασιες, υπαρχουν συλλογοι κλπ, δηλαδη ειναι δημοφιλες συλλεκτικο αντικειμενο σε καποιους κυκλους.
Βεβαια, οταν δεν ξερεις , οπως με ολα τα συλλεκτικα, μπορει να την πατησεις γιατι η πλειοψηφια των παλιων βιβλιων, (οπως και η πλειοψηφια των νομισματων) ειναι ανευ ιδιαιτερης αξιας.
Ο βιβλιοσυλλεκτης ξερει ποσα θα πληρωσει και γιατι.
Τωρα οι εφημεριδες, σαν συλλεκτικο αντικειμενο, οχι σαν περιεχομενο, να πω την αμαρτια μου δεν ξερω κανεναν να τις κυνηγαει.
Σιγουρα οταν αναφερουν σημαντικα η ειδικου ενδιαφεροντος γεγονοτα, υπαρχουν συλλεκτες που θα πληρωσουν τα συγκεκριμενα φυλλα.
Π.χ., οποιος μαζευει Ολυμπιακα μεμοραμπιλια, θα παρει καποια φυλλα εφημεριδων της ημερας εναρξης των Ολυμπιακων αγωνων, οποιος ενδιαφερεται η θαυμαζει καποιο σημαντικο προσωπο η θεσμο, θα ηθελε φυλλα εφημεριδων της εποχης που αναφερονται σε αυτο κλπ κλπ.
Και εμενα λοιπον η αποψη μου ειναι η πωληση λιγα-λιγα, στοχευοντας σε θεματικους συλλεκτες διαφορων κατηγοριων.
Αρκει βεβαια να υπαρχει χρονος και διαθεση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
Μηνύματα μέσα σε αυτό το θέμα
Εφημεριδες - από pipiss - 04/02/19 09:45:18
RE: Εφημεριδες - από rubirosa - 04/02/19 13:38:38
RE: Εφημεριδες - από pipiss - 04/02/19 19:05:20
RE: Εφημεριδες - από pipiss - 07/02/19 10:09:00
RE: Εφημεριδες - από georok - 07/02/19 10:43:46
RE: Εφημεριδες - από digo - 07/02/19 17:30:32
RE: Εφημεριδες - από pipiss - 07/02/19 17:44:19
RE: Εφημεριδες - από haros - 07/02/19 18:35:07
RE: Εφημεριδες - από iapwnas - 07/02/19 19:54:26
RE: Εφημεριδες - από pipiss - 08/02/19 08:35:05