Coin doctors
17/05/26 00:40:20
PCGS πιστοποιημένα.
Νο 1.
Καποδίστριας βαθμολογημένος σε καταστασή AU και RB.
Νο 2.
Δίφραγκα 1911.
Καραλουστράτα και σε βαθμό AU.
Νο 3.
Χάλκινα νομίσματα αναλαμβάνουν τον καθαρισμό.
Κάποια απο RB επιστρέφουν RED.
Άλλα επιστρέφουν μπλέ και παραμένουν υποτίθεται RB.
Αν καποιος σπασει το σλάμπ και ξαναστείλει το ίδιο νόμισμα στην PCGS θα του γυρίσει ALTERED COLOR.
Νο 4.
Xαλκονικελίνα νομίσματα όπως το 20 λεπτα 1893 σε κατσταση AU.
Αν σταλθεί για καθαρισμό θα το αναλάβουν και θα πάρει καθαρό βαθμό.
Αν σπασει καποιος το σλάμπ και το ξανασετείλει θα του γράψουν AU DETAILS CLEANED.
Νο 5.
Υπάρχει το ίδιο Ελληνικό νόμισμα στις φωτογραφίες σε βαθμό ΜS 64 και MS 65.
Νο 6.
Το μόνο καλό σε σχέση με την NGC όταν αναλαμβάνουν να καθαρίσουν δικό τους νόμισμα-που είναι στο κουτάκι τους ποτε δεν θα γυρίσει με χαμηλότερο βαθμό.
NGC.
Tα ίδια και χειρότερα.
Τα χάλκινα τα αναλβάνουν και απλώς τα καταστρέφουν.
Δεν έχω δεί ουτε ένα Ελληνικό που γύρισε σε καλύτερη κατάσταση.
Προσωπικά έχω στείλει δραχμή 1883 MS 62,χάλασαν το νόμισμα και μου το γύρισαν AU 58.
Και παρα πολλά άλλα που δεν μπορω να αναφέρω,
Δημήτρη στα χάλικα νομίσματα του Καποδίστρια και του Όθωνα υπάρχει ενα τρομερός Έλληνας μάστορας που καθαρίζει-διασώζει τα νομίσματα με διαδικασία που κρατάει εβδομάδες και τον γνωρίζεις προσωπικά Giannis Malefakis(Numismatic).
https://www.facebook.com/profile.php?id=100085961187116
Υπάρχουν και άλλοι μάστορες φανεροι και άλλοι που θέλουν την ιδιοτικότητα τους.
Υπάρχουν και άλλοι που απλώς βελτιώνουν νομίσματα για να πάρουν καθαρότερο βαθμό.
Ένας σοβαρός λόγος να καθαρίσεις νόμισμα εδώ και όχι να το στείλεις στην εταιρία.
Θέλω να στείλω ένα 10δραχμο του 1971 του Βασιλιά Κωσταντίνου Β.
Αν επιλέξω να γίνει ο καθαρισμός εδώ,σε μία ημέρα θα το έχω στα χέρια μου και θα κρίνω έαν θα το στείλω για πιστοποιήση.
Αν το στείλω στην NGC-PCGS θα πρέπει να περιμένω τρείς με έξι μήνες να πάρω έτοιμο και να έχω πληρώσει και τον καθαρισμό ακριβότερα και πολλές φορές και χειροτέρα καθαρισμένο.
Θα μπορούσα να σου γράφω ατελείωτα και για λάθη δικά μου λάθη αλλών λάθη μαστόρων και για τις εταιρείες.
Μην ξεχνάς οτι έιμαστε ψυχαναγκαστικοί οι συλλέκτες και θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα,πολλές φορές συμβαίνει το αντίθετο,αυτό το μαθαίνει κάποιος που έχει τριβή με το αντικείμενο.
Δεν συμαίνει οτι όλα είναι για το κέρδος και για να ξεγελαστεί κάποιος.
Υποτίθεται οτί έχουμε πλέον τους διαιτητές.
NGC DETAILS DESCRIPTION GLOSSARY
https://www.ngccoin.com/news/article/6434/
αλλά και για αυτούς υπάρχουν άλλοι διατητές
https://www.cacgrading.com/
Κάτι τελευταίο τα χρυσά που ανέφερες δεν πιάνουν ποτέ πατίνα.
Τα χαλκονικέλινα που ανέφερα ούτε αυτα.
Τα χαλκονικέλινα Α.Δημοκρατίας Κωσταντίνου και του Παύλου πάντα σε ακυκλοφόρητη κατάσταση πιάνουν μια πανέμορφη πατίνα αφού καθαριστούν και παραμείνουν σε συγκεκριμένες συνθήκες και χρόνους.
Στα ασημένια γίνεται χαμός και πάντα γίνοταν.
Άλλο λούστρο έχει το τάληρο του 1875 άλλο το τάλληρο του 1876 και άλλο του 1851.
Σε ένα παλιότερο άρθρο στην NGC δέν μπορώ να το βρώ τώρα,έγραφε ο τσεφ,τα άσπρα νομίσματα σε σχέση με αυτά που έχουν πατίνα είναι αρκετά ακριβότερα και έχω εκπλάγεί πολλές φορές δυσάρεστα με το αποτέλσμα που βλέπω αφού καθαρίστει ενα ασήμενιο νομίσμα με βαριά πατίνα.
Νο 1.
Καποδίστριας βαθμολογημένος σε καταστασή AU και RB.
Νο 2.
Δίφραγκα 1911.
Καραλουστράτα και σε βαθμό AU.
Νο 3.
Χάλκινα νομίσματα αναλαμβάνουν τον καθαρισμό.
Κάποια απο RB επιστρέφουν RED.
Άλλα επιστρέφουν μπλέ και παραμένουν υποτίθεται RB.
Αν καποιος σπασει το σλάμπ και ξαναστείλει το ίδιο νόμισμα στην PCGS θα του γυρίσει ALTERED COLOR.
Νο 4.
Xαλκονικελίνα νομίσματα όπως το 20 λεπτα 1893 σε κατσταση AU.
Αν σταλθεί για καθαρισμό θα το αναλάβουν και θα πάρει καθαρό βαθμό.
Αν σπασει καποιος το σλάμπ και το ξανασετείλει θα του γράψουν AU DETAILS CLEANED.
Νο 5.
Υπάρχει το ίδιο Ελληνικό νόμισμα στις φωτογραφίες σε βαθμό ΜS 64 και MS 65.
Νο 6.
Το μόνο καλό σε σχέση με την NGC όταν αναλαμβάνουν να καθαρίσουν δικό τους νόμισμα-που είναι στο κουτάκι τους ποτε δεν θα γυρίσει με χαμηλότερο βαθμό.
NGC.
Tα ίδια και χειρότερα.
Τα χάλκινα τα αναλβάνουν και απλώς τα καταστρέφουν.
Δεν έχω δεί ουτε ένα Ελληνικό που γύρισε σε καλύτερη κατάσταση.
Προσωπικά έχω στείλει δραχμή 1883 MS 62,χάλασαν το νόμισμα και μου το γύρισαν AU 58.
Και παρα πολλά άλλα που δεν μπορω να αναφέρω,
Δημήτρη στα χάλικα νομίσματα του Καποδίστρια και του Όθωνα υπάρχει ενα τρομερός Έλληνας μάστορας που καθαρίζει-διασώζει τα νομίσματα με διαδικασία που κρατάει εβδομάδες και τον γνωρίζεις προσωπικά Giannis Malefakis(Numismatic).
https://www.facebook.com/profile.php?id=100085961187116
Υπάρχουν και άλλοι μάστορες φανεροι και άλλοι που θέλουν την ιδιοτικότητα τους.
Υπάρχουν και άλλοι που απλώς βελτιώνουν νομίσματα για να πάρουν καθαρότερο βαθμό.
Ένας σοβαρός λόγος να καθαρίσεις νόμισμα εδώ και όχι να το στείλεις στην εταιρία.
Θέλω να στείλω ένα 10δραχμο του 1971 του Βασιλιά Κωσταντίνου Β.
Αν επιλέξω να γίνει ο καθαρισμός εδώ,σε μία ημέρα θα το έχω στα χέρια μου και θα κρίνω έαν θα το στείλω για πιστοποιήση.
Αν το στείλω στην NGC-PCGS θα πρέπει να περιμένω τρείς με έξι μήνες να πάρω έτοιμο και να έχω πληρώσει και τον καθαρισμό ακριβότερα και πολλές φορές και χειροτέρα καθαρισμένο.
Θα μπορούσα να σου γράφω ατελείωτα και για λάθη δικά μου λάθη αλλών λάθη μαστόρων και για τις εταιρείες.
Μην ξεχνάς οτι έιμαστε ψυχαναγκαστικοί οι συλλέκτες και θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα,πολλές φορές συμβαίνει το αντίθετο,αυτό το μαθαίνει κάποιος που έχει τριβή με το αντικείμενο.
Δεν συμαίνει οτι όλα είναι για το κέρδος και για να ξεγελαστεί κάποιος.
Υποτίθεται οτί έχουμε πλέον τους διαιτητές.
NGC DETAILS DESCRIPTION GLOSSARY
https://www.ngccoin.com/news/article/6434/
αλλά και για αυτούς υπάρχουν άλλοι διατητές
https://www.cacgrading.com/
Κάτι τελευταίο τα χρυσά που ανέφερες δεν πιάνουν ποτέ πατίνα.
Τα χαλκονικέλινα που ανέφερα ούτε αυτα.
Τα χαλκονικέλινα Α.Δημοκρατίας Κωσταντίνου και του Παύλου πάντα σε ακυκλοφόρητη κατάσταση πιάνουν μια πανέμορφη πατίνα αφού καθαριστούν και παραμείνουν σε συγκεκριμένες συνθήκες και χρόνους.
Στα ασημένια γίνεται χαμός και πάντα γίνοταν.
Άλλο λούστρο έχει το τάληρο του 1875 άλλο το τάλληρο του 1876 και άλλο του 1851.
Σε ένα παλιότερο άρθρο στην NGC δέν μπορώ να το βρώ τώρα,έγραφε ο τσεφ,τα άσπρα νομίσματα σε σχέση με αυτά που έχουν πατίνα είναι αρκετά ακριβότερα και έχω εκπλάγεί πολλές φορές δυσάρεστα με το αποτέλσμα που βλέπω αφού καθαρίστει ενα ασήμενιο νομίσμα με βαριά πατίνα.
Μηνύματα μέσα σε αυτό το θέμα
Coin doctors - από digo - 14/05/26 11:10:31
RE: Coin doctors - από KOSTAS17 - 14/05/26 16:57:20
RE: Coin doctors - από sroussos - 14/05/26 21:42:13
RE: Coin doctors - από digo - 16/05/26 05:04:57
RE: Coin doctors - από sroussos - 17/05/26 19:38:32
RE: Coin doctors - από KOSTAS17 - 16/05/26 08:45:10
RE: Coin doctors - από PANAGIOTIS - 16/05/26 13:33:30
RE: Coin doctors - από digo - 16/05/26 15:29:14
RE: Coin doctors - από digo - 16/05/26 15:55:25
RE: Coin doctors - από E.X.N - 17/05/26 00:40:20
RE: Coin doctors - από digo - 17/05/26 13:40:29