Βέλγιο: Βρήκαν σε οικοδομή χρυσό αξίας 9 εκατ. ευρώ -
23/08/26 18:44:35
Αρχές δεκαετίας του 60 στη Θεσσαλονίκη....κατά το γκρέμισμα παλιάς κατοικίας στο κέντρο της πόλης και αφού κατέβασαν πρώτα τους τοίχους, ο κουβάς του εκσκαφέα έπεσε πάνω σε πιθάρι με θησαυρό...νομίσματα και δαχτυλίδια εκτοξεύτηκαν παντού σε μια περίοδο που όλοι έλεγαν για θησαυρούς και για κρυμμένα χρήματα από τους Εβραίους της πόλης. Ο πατέρας μου, νεαρός αξιωματικός στην τότε βασιλική χωροφυλακή, έφαγε την παπάρα και φυλούσε τον χώρο για 3 μερόνυχτα.... μαζί με κάποιους άντρες του. Έτσι ξέρω από πρώτο χέρι ότι ήρθαν συγγενείς των χαμένων ιδιοκτητών (από τους λίγους που επέστρεψαν πίσω) και έφεραν λίστα με όλα τα κοσμήματα, ένα προς ένα που έπρεπε να υπάρχουν....βέβαια για τα πολλά νομίσματα στοιχεία δεν υπήρχαν. Οι εφημερίδες της πόλης βρήκαν το αντικείμενό τους για 2-3 μέρες και τα σενάρια έδιναν κι έπαιρναν. Τελικά οι αρχές απέδωσαν τα ευρήματα στους κληρονόμους συνοπτικά, από ότι ξέρω....τι νόμοι ίσχυαν τότε δεν γνωρίζω αλλά αν έπειθες την χωροφυλακή όλα άλλαζαν....τώρα τη θυμήθηκα την ιστορία, που διάβασα για τον κουβά με τις χρυσές λίρες....αυτά ακούν οι χρυσοθήρες και "τρελαίνονται"!
Μηνύματα μέσα σε αυτό το θέμα
Βέλγιο: Βρήκαν σε οικοδομή χρυσό αξίας 9 εκατ. ευρώ - - από KOSTAS17 - 17/08/26 16:03:04
RE: Βέλγιο: Βρήκαν σε οικοδομή χρυσό αξίας 9 εκατ. ευρώ - - από rubirosa - 18/08/26 19:31:16
RE: Βέλγιο: Βρήκαν σε οικοδομή χρυσό αξίας 9 εκατ. ευρώ - - από KOSTAS17 - 20/08/26 10:23:41
RE: Βέλγιο: Βρήκαν σε οικοδομή χρυσό αξίας 9 εκατ. ευρώ - - από digo - 22/08/26 13:18:02
RE: Βέλγιο: Βρήκαν σε οικοδομή χρυσό αξίας 9 εκατ. ευρώ - - από PANAGIOTIS - 23/08/26 18:44:35
RE: Βέλγιο: Βρήκαν σε οικοδομή χρυσό αξίας 9 εκατ. ευρώ - - από KOSTAS17 - 24/08/26 09:35:35
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας
Απαντήσεις
Θεάσεις
Τελευταία ανάρτηση
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 4 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis