Επιστολη οικ. Βενιζελου προς τον υπουργο Σπυριδη
28/12/16 09:35:08
Επιστολη της Ελενας Σκυλιτση-Βενιζελου και του Ελ. Βενιζελου προς τον υπουργο της κυβερνησης του, Σπυριδη. Ειναι στη Γαλλικη, δακτυλογραφημενη σε υδατογραφημενο χαρτι. Η επιστολη εσταλη 4-5 μηνες πριν τη Μικρασιατικη Καταστροφη και μεταξυ αλλων κανει αναφορα και στη πολιτικη κατασταση στην Ελλαδα.
Εξαιρετικο ντοκουμεντο κατα τη γνωμη μου σε μια "σκοτεινη" περιοδο του Βενιζελου.
Εξαιρετικο ντοκουμεντο κατα τη γνωμη μου σε μια "σκοτεινη" περιοδο του Βενιζελου.
28/12/16 11:08:28
Είναι εύκολο καμιά πρόχειρη μετάφραση γιατί ούτε φαίνεται και τίποτα ούτε γαλλικά ξέρουμε! :P
Το blog μου στο philatelious.wordpress.com
28/12/16 14:14:10
Η επιστολή είναι γραμμένη στο Περού, όπου ήταν σε ταξίδι του μέλιτος ο Βενιζέλος με τη σύζυγό του. Είναι απαντητική επιστολή όπου ευχαριστεί τον Σπυρίδη για τις ευχές του, του αναφέρει ότι σύντομα θα αλλάξει η πολιτική κατάσταση στην Αθήνα όπως οι ίδιοι ενημερώθηκαν από μια αξιόπιστη πηγή. Επίσης αναφέρεται σε ένα βαρύ περιστατικό υγείας που είχε η Έλενα (κόντεψε να πεθάνει από πνευμονία, Η πηγή είναι το βιβλίο του Ανδρουλάκη Μ. Ταξίδι του Μέλιτος.) Επίσης αναφέρει πότε θα επιστρέψουν στην Ευρώπη και πως θα ήθελε να συναντηθούν από κοντά.
28/12/16 15:33:47
Ωραίες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες της ιστορίας
Το blog μου στο philatelious.wordpress.com
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 2 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis