5λ 1971
30/12/24 20:54:17
Υπάρχουν μόνο 2 αλουμινένιες πεντάρες στα νομίσματα κυκλοφορίας ως υποδιαιρέσεις της δραχμής: του 1954 και του 1971. Είναι το ίδιο νόμισμα, κομμένα σε διαφορετικά νομισματοκοπεία (του 1954 στην Βέρνη, 15,000,000 τμχ, του 1971 στην Αθήνα σε 1,002,173τμχ - Καραμήτσος 2008). Δεν υπάρχει κάποια δυσκολία στο να βρεθούν σε πολύ καλή κατάσταση και σε υψηλό βαθμό πιστοποίησης. Από την στιγμή που αποφάσισα για το έξτρα σετ με τα πιστοποιημένα αλουμινένια ήταν η μια από τις δύο πεντάρες που μου έλειπε. Πρόσφατο απόκτημα λοιπόν, πήρε και αυτή την θέση της στο grande classic album που τα τοποθετώ.
I scream, you scream, we all scream, for ice cream.
30/12/24 23:07:31
Καλορίζικο!! Πολύ όμορφη πεντάρα!!! Αψεγάδιαστη.
31/12/24 09:39:03
Καλημέρα, χρόνια πολλά σε όλους! Όμορφη η πεντάρα του 71......πρέπει να είναι εύκολο νόμισμα σε ακυκλοφόρητο γιατί δεν πολυκυκλοφόρησε. Σε αντίθεση με την πεντάρα του 54 που είχε κάποια αξία η πεντάρα του 71 πρέπει να έμεινε στα μασούρια της τράπεζας.....θυμάμαι εκείνες τις εποχές, που κυκλοφορούσαν όλα τα νομίσματα των προηγουμένων ετών του Παύλου πηγαίναμε μέχρι δραχμή, άντε και πενηντάλεπτο....τα πεντάλεπτα τα κυκλοφόρησαν από αδράνεια. Όταν έφτιαξα τη σειρά του 71 θυμάμαι ότι άνοιξα 2 μασούρια για τα αλουμινένια 5λεπτα, μετά το πρώτο ξεδιάλεγμα βαρέθηκα γρήγορα, πήρα ένα στην τύχη και τέλειωσε. Βέβαια δεν περιμένω να βγει top σαν αυτό! Άραγε τι να έγιναν όλα αυτά τα νομίσματα που πιτσιρικάδες ανακατεύαμε για να φτιάξουμε σειρές; Υπάρχουν ή χάθηκαν στο χρόνο; Γιατί βλέπω ότι σλαμπάρουν νομίσματα μεταπολίτευσης και πιάνουν καλά ποσά σε ευρώ....
31/12/24 10:58:19
Ποτέ δεν ασχολήθηκα με μασούρια οπότε δεν ξέρω τι έχουν γίνει. Σίγουρα αρκετά από αυτά θα πρέπει κάπου να είναι καταχωνιασμένα. Αλλά πόσα έχουν μείνει, για ποιες περιόδους, σε τι κατάσταση βρίσκονταν, κτλ…
Μικρός πάντως, θυμάμαι είχα πάρει ένα κομμάτι πετονιάς (κορδάκι) και ότι τρύπιο έβρισκα το πέρναγα σε αυτό, όπως κάνουν με τα κλειδιά. Είχαμε συναγωνισμό με τους παιδικούς μου φίλους ποιος θα φτιάξει το μεγαλύτερο!
Η πιστοποίηση μου αρέσει σε όλα τα νομίσματα, φαίνονται πράγματι πολύ όμορφα στο κουτάκι τους. Και μου αρέσει να τα τοποθετώ στα grande classic album που έχω. Παρόλα αυτά, πιστεύω δεν αξίζει (οικονομικά για αυτούς που τα πιστοποιούν) στα τρύπια/αλουμινένια αν δεν γράψουν από 66 και πάνω στον Παύλο, και από 67 και πάνω στον Κων/νο Β και 1973Β. Επειδή όλοι θέλουν τα υψηλόβαθμα, αυτά ανεβαίνουν σε τιμή και τα χαμηλόβαθμα πέφτουν πολύ. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε αυτόν που θέλει να πιστοποιήσει αρκετά ανοίγοντας μασούρια, γιατί πρέπει να υπολογίσει και την χασούρα αφού τα χαμηλόβαθμα είτε θα του μείνουν απούλητα είτε θα πρέπει να τα πουλήσει/ξεφορτωθεί με χασούρα, μικρή ή μεγάλη.
Προσωπικά, λαμβάνοντας υπόψιν το κόστος της πιστοποίησης, ταχυδρομικά κτλ (και φυσικά το να μην σου γράψει τον βαθμό που ελπίζεις) πιστεύω αξίζει να δώσεις μερικά ευρώ παραπάνω (2-3 καφέδες λιγότερους ) και να αγοράσεις ένα ή και δύο όμορφα πιστοποιημένα σε υψηλό βαθμό, να τα βάλεις στην άκρη ή στο album σου και να μην ξαναασχοληθείς με αυτά. Φυσικά, αν δεν σε ενδιαφέρει η πιστοποίηση, βάζεις στην άκρη ότι καλύτερο, πιστεύεις μπορείς να βρεις και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία και ευτυχία. Καλές νομισματικές επιτυχίες σε όλους εύχομαι.
Μικρός πάντως, θυμάμαι είχα πάρει ένα κομμάτι πετονιάς (κορδάκι) και ότι τρύπιο έβρισκα το πέρναγα σε αυτό, όπως κάνουν με τα κλειδιά. Είχαμε συναγωνισμό με τους παιδικούς μου φίλους ποιος θα φτιάξει το μεγαλύτερο!
Η πιστοποίηση μου αρέσει σε όλα τα νομίσματα, φαίνονται πράγματι πολύ όμορφα στο κουτάκι τους. Και μου αρέσει να τα τοποθετώ στα grande classic album που έχω. Παρόλα αυτά, πιστεύω δεν αξίζει (οικονομικά για αυτούς που τα πιστοποιούν) στα τρύπια/αλουμινένια αν δεν γράψουν από 66 και πάνω στον Παύλο, και από 67 και πάνω στον Κων/νο Β και 1973Β. Επειδή όλοι θέλουν τα υψηλόβαθμα, αυτά ανεβαίνουν σε τιμή και τα χαμηλόβαθμα πέφτουν πολύ. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε αυτόν που θέλει να πιστοποιήσει αρκετά ανοίγοντας μασούρια, γιατί πρέπει να υπολογίσει και την χασούρα αφού τα χαμηλόβαθμα είτε θα του μείνουν απούλητα είτε θα πρέπει να τα πουλήσει/ξεφορτωθεί με χασούρα, μικρή ή μεγάλη.
Προσωπικά, λαμβάνοντας υπόψιν το κόστος της πιστοποίησης, ταχυδρομικά κτλ (και φυσικά το να μην σου γράψει τον βαθμό που ελπίζεις) πιστεύω αξίζει να δώσεις μερικά ευρώ παραπάνω (2-3 καφέδες λιγότερους ) και να αγοράσεις ένα ή και δύο όμορφα πιστοποιημένα σε υψηλό βαθμό, να τα βάλεις στην άκρη ή στο album σου και να μην ξαναασχοληθείς με αυτά. Φυσικά, αν δεν σε ενδιαφέρει η πιστοποίηση, βάζεις στην άκρη ότι καλύτερο, πιστεύεις μπορείς να βρεις και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία και ευτυχία. Καλές νομισματικές επιτυχίες σε όλους εύχομαι.
31/12/24 11:08:23
(30/12/24 23:07:31)Diinekis Έγραψε: Καλορίζικο!! Πολύ όμορφη πεντάρα!!! Αψεγάδιαστη.Ευχαριστώ πολύ. Ναι είναι πολύ όμορφη. Όταν αγοράζεις από φωτό υπάρχει μια μικρή αμφιβολία πως θα δείχνει στο χέρι, αλλά έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος όταν την παρέλαβα και την περιεργάστηκα με την ησυχία μου.
31/12/24 23:10:22
Ωραιότατη η πεντάρα!
Όταν πήρα την δική μου (MS67) το 67 ήταν κορυφή και δεν το είχα ξανά κοιτάξει, αλλά ο καιρός περνάει και όλα αλλάζουν.
Αλλά έχω και την δεκάρα και αυτήν MS 67 η οποία έχει και ένα μικρό σφάλμα, μικρό σπάσιμο από ότι θυμάμαι, θα την ξεθάψω και θα την ανεβάσω.
Όταν πήρα την δική μου (MS67) το 67 ήταν κορυφή και δεν το είχα ξανά κοιτάξει, αλλά ο καιρός περνάει και όλα αλλάζουν.
Αλλά έχω και την δεκάρα και αυτήν MS 67 η οποία έχει και ένα μικρό σφάλμα, μικρό σπάσιμο από ότι θυμάμαι, θα την ξεθάψω και θα την ανεβάσω.
01/01/25 10:46:39
(31/12/24 23:10:22)D.Dimitris Έγραψε: Ωραιότατη η πεντάρα!Έχουν γράψει και 69 κάποια του Κων/νου Β αν δεν κάνω λάθος. Ναι, άνοιξε θέμα με την δεκάρα του 1971 ΜS67 και ανέβασε φωτό όταν μπορέσεις Δημήτρη να την δούμε. Έχω και εγώ μια 67αρα αλλά είναι του 1969.
01/01/25 22:06:42
Απαστράπτουσα!!!
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας
Απαντήσεις
Θεάσεις
Τελευταία ανάρτηση
Τσουβαλάκι 5 Λεπτά 1971
smartmorpheus
Τελευταία ανάρτηση από smartmorpheus
27/12/16 16:22:46
27/12/16 16:22:46