10 λεπτά 1869 με γραμμώσεις στην στεφάνι
24/03/25 10:30:49
24/03/25 21:55:51
Από τη φωτογραφία δεν μου δείχνει για γνήσιο...
24/03/25 23:14:36
Σ ευχαριστώ Νίκο Το πήρα από Οίκο δημοπρασιών της Γερμανίας . Ήταν σε λόττο με δεκαεννέα νομίσματα . Φυσικά δεν ξεχώρισα αυτό αλλά άλλα και το χτύπησα . Παρατήρησα τα σποτ που έχει είναι περισσότερα από τον Γεώργιο χυτό όμως δεν είναι και τις μπίλιες στην στεφάνη που δεν μου άρεσαν όμως είναι χαμηλής κατάστασης νόμισμα και δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα . Περισσότερο ερωτηματικό είναι για μένα το λιγότερο βάρος 0,2 γρ και το όχι σφίξιμο σωστά του κολάρου στην στεφάνι για τις γραμμώσεις . Αν είναι πλαστό είναι πολύ καλό αντίγραφο Εσύ που έχεις τα ερωτηματικά ;
25/03/25 09:28:19
Καλημέρα. Χρόνια Πολλά
Προσπάθησα να βγάλω λίγο καλύτερες φωτογραφίες για καλύτερα συμπεράσματα
Προσπάθησα να βγάλω λίγο καλύτερες φωτογραφίες για καλύτερα συμπεράσματα
25/03/25 20:41:07
Για εμένα και οι γραμμώσεις και το χαμηλότερο βάρος είναι προβληματικά.
26/03/25 01:54:10
Το χαμηλότερο βάρος 9,8/10 γρ, μπορεί να είναι ανάλογο της φθοράς, αλλά οι γραμμώσεις το κάνουν ύποπτο.
26/03/25 16:52:30
0,2 γραμμάρια διαφορά είναι πολύ μεγάλη κατά τη γνώμη μου. Δεν θα έπρεπε να φαίνεται τίποτα επάνω στο νόμισμα και πάλι ίσως δεν έφθανε.
26/03/25 22:07:00
O δίσκος φαίνεται στις πρώτες φωτογραφίες που ανέβασα σε σύγκριση με ένα ίδιο δεκάλεπτο του 1869 που είναι 10 γραμμάρια πως είναι λίγο πιο λεπτός . Οι γραμμώσεις στην στεφάνι αν είναι πλαστό γιατί να την κάνουν έχουν κάνει τόσο καλά τον Γεώργιο και την πίσω που είχαν νόμισμα γνήσιο για να το κάνουν . Η δική μου άποψη είναι μην στο Σρασβούργο που το χτύπησαν σε δίσκο από νόμισμα φθαρμένο από άλλη χώρα με χαραγμένη στεφάνη που το καθάρισαν από ότι φαινόταν γι αυτό και είναι λιποβαρή. Το δεκάλεπτο τότε είχε τόση αγοραστική αξία για να κάνεις μήτρες πρέσες και να κάνεις ένα νόμισμα . Δεν γνωρίζω αν έχει βρεθεί άλλο πλαστό όπως αυτό
27/03/25 14:47:11
Μονόδρομος η πιστοποίηση,καλή τύχη Στέργιο.
Όταν επιστρέψει με το καλό ενημέρωσε μας για το αποτέλεσμα.
Όταν επιστρέψει με το καλό ενημέρωσε μας για το αποτέλεσμα.
27/03/25 20:41:36
Να σας ευχαριστήσω όλους για την γνώμη σας που εκφράσατε . Μπορεί να το στείλω στην NGC που το πιο πιθανό είναι να γυρίσει όπως πήγε . Όμως αν έρθει στο κουτί θα είναι το μοναδικό αξίζει νομίζω να το στείλω . Έχω και ένα δεκάλεπτο του 1833 χωρίς γραμμώσεις στην στεφάνι θα πάει και αυτό ( το είχα ανεβάσει θέμα στον Όθωνα πλιότερα).
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας
Απαντήσεις
Θεάσεις
Τελευταία ανάρτηση
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 8 Επισκέπτες