Συλλεκτικό Στέκι

Πλήρης έκδοση: 5 ΔΡΑΧΜΑΙ 1851
Βλέπετε μια σύντομη έκδοση του περιεχόμενου. Δείτε την πλήρη έκδοση.
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8
Διχασμένη η νομισματική κοινότητα γύρω από το που κόπηκαν τα τάλιρα του 51. Παλαιότερα ήταν αποδεκτό το νομισματοκοπείο της Βιέννης. Στα νεότερα χρόνια έγινε αποδεκτό ότι κάποια κομμάτια κόπηκαν και στην Αθήνα, από ασήμι που ιδιώτες έφερναν στο νομισματοκοπείο (συνήθως νομίσματα 8 ρεαλιών-δίστηλων από την Ισπανία). Πολλά από τα δεύτερα έχουν εμφανή τα σημάδια από την πρώτη κοπή. Η μορφή του Όθωνα, γηραιά πλέον και το πανέμορφο εθνόσημο στην οπίσθια όψη συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών στην Ελλάδα αλλά και αλλού (μια και πρόκειται για crownsize ασημένιο νόμισμα). Παρακάτω δείγμα από τη συλλογή μου.
To βιβλίο του Υπ. Οικονομικών του 1932, λέει Αθήνα. Μετά την δοκιμή του 1842, στα τάλληρα με τις κουκουβάγιες, κρίθηκε ασύμφορη η μέθοδος κοπής δια της αναχυτεύσεως, γιατί προέκυπτε πολλή φύρα, σύμφωνα με την εκθεση του κ. Τισαμενού, την ιδια χρονιά. Ετσι τα τάλληρα του 1851, κόπηκαν μάλλον, με την κοπή της περιφέρειας των διστήλλων, καθότι ευνοούσε το πάχος αυτών, και αφού τα δίστηλα δεν είχαν κολλάρο, και χτυπήθηκαν πάνω σ' αυτά

Αυτό το απίθανο τάλληρό σου Παναγιώτη, και να το χαίρεσαι, πρέπει νά ειναι απο την πρώην συλλογή Δέλλιου ?
(07/10/20 12:30:31)STEL2 Έγραψε: [ -> ]Αυτό το απίθανο τάλληρό σου Παναγιώτη, και να το χαίρεσαι, πρέπει νά ειναι απο την πρώην συλλογή Δέλλιου ?

Στη σκέψη μου είσαι Στέλιο. Smile

Τα υπόλοιπα περί κοπής δεν θα τα σχολιάσω, αρκετά μας ζαλίσατε στου μασουρακια μ’αυτο το θέμα που το πήρε και προσωπικά!
Τρομερό μουστάκι, τρομερό χτύπημα, τρομερό νόμισμα γενικότερα!!! Από όπου και αν προέρχεται (ξέρω ότι ο Στέλιος αρέσκεται να καταγράφει τις διαδρομές των νομισμάτων), να το χαίρεσαι Παναγιώτη! Πραγματικά υπέροχο!

Στα περί τόπου κοπής, μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης με τα νομισματικά πλέον και από όσα έχω διαβάσει και ακούσει, δεν έχω καταφέρει ακόμα να καταλήξω σε ασφαλές συμπέρασμα αν αυτά κόπηκαν στην Αθήνα, τη Βιέννη και στις δύο, αλλού (?) Big Grin .
Πιστεύω, θα είναι από τις κορωνίδες της συλλογής σου!!!!!
Άλλο ένα εξωπραγματικό νόμισμα....θα παρατήσουμε τις συλλογές μας !!!!!!χαχαχα....για άλλη μια φορά συγχαρητήρια κύριε Παναγιώτη!!!
E τι να λέμε τώρα φοβερο    κομμάτι να το χαίρεσαι
νόμισμα επιπέδου μσ65+ αν δε προσπαθούσε να το πατιναρει (ή δε ξέρω τι άλλο) ο κ.Δέλλιος. Κρίμα....
(08/10/20 10:12:05)solferino Έγραψε: [ -> ]νόμισμα επιπέδου μσ65+ αν δε προσπαθούσε να το πατιναρει (ή δε ξέρω τι άλλο) ο κ.Δέλλιος. Κρίμα....

Πιστεύω ότι η πατίνα φεύγει, είναι στην ίδια κατάσταση τόσα χρόνια μέσα σε απλά χαρτάκια, είναι ακόμα απιστοποίητο.....
K. Παναγιώτη το ευχομαι ολόψυχα. Το ταλιρο αυτό είναι μακράν το καλύτερο π έχω δει. Κ εχω δει 3 ακυκλοφόρητα συν αυτό. Κ αυτό είναι το καλύτερο.
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8