Δύο δραχμές Γεωργίου Α.
08/05/21 11:47:39
- Πάντος βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες, οχι, δεν είναι "κατάσταση νομισματοκοπείου", και αμφιβάλλω αν θα έγραφαν πάνω από au55... στην κλίμακα Sheldon.. .... Ειδικά το πρώτο!
08/05/21 14:58:04
Αγαπητέ digo, ωραία η ιστορία με τον βασιλιά Zogu της Αλβανίας! Πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να ανεβάσεις συγκεκριμένο νήμα με νομισματικές ιστορίες........εγώ πάντως θα τα διαβάζω! Οι κακόμοιροι γείτονές μας από το 40 και μετά όλο δια των βουνών πορεύονται και σώζονται!! Έτσι εξηγούνται και οι φθορές στα χρυσά 100φραγκά της Αλβανίας και όχι φυσικά από την φθορά στην αλβανική αγορά.....
08/05/21 21:15:47
Διαβάζω όλοι αυτή την συζήτηση που γίνεται και δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται. Για τα δίφραγκά του Γεωργίου Α 1868,1873, 1883 πολύ θα ήθελα να τα είχα σε πραγματικά MS 61-63 να τα λέγανε όσοι θέλουν κυκλοφορημένα και ας έχουν τα ακυκλοφόρητα όσοι τα έχουν από MS 64-70 δεν θα με χάλαγε καθόλου. Δεν είμαι από τους κυνηγούς των top βαθμών αφού έχω αποφασίσει να κάνω πλήρη συλλογή . Στα περίπου διακόσια slab που έχω μόνο δύο Slab έχω σπάσει παρότι θεωρώ οτι έχω αρκετά νομίσματα πως είναι ριγμένα.
09/05/21 10:45:27
(08/05/21 21:15:47)sroussos Έγραψε: Διαβάζω όλοι αυτή την συζήτηση που γίνεται και δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται. Για τα δίφραγκά του Γεωργίου Α 1868,1873, 1883 πολύ θα ήθελα να τα είχα σε πραγματικά MS 61-63 να τα λέγανε όσοι θέλουν κυκλοφορημένα και ας έχουν τα ακυκλοφόρητα όσοι τα έχουν από MS 64-70 δεν θα με χάλαγε καθόλου. Δεν είμαι από τους κυνηγούς των top βαθμών αφού έχω αποφασίσει να κάνω πλήρη συλλογή . Στα περίπου διακόσια slab που έχω μόνο δύο Slab έχω σπάσει παρότι θεωρώ οτι έχω αρκετά νομίσματα πως είναι ριγμένα.
τον λογο που το συζητάμε τον εδωσες ο ιδιος φίλε μου όταν ειπες '''πολυ θα ηθελα να τα είχα σε πραγματικά μσ61-63''''.... στο τι σημαίνει 'πραγματικά'.
09/05/21 13:36:49
(09/05/21 10:45:27)solferino Έγραψε:To (πραγματικά) έχει να κάνει και με το να είναι, και αυτό δεν αφορά μόνο τα MS νομίσματα αλλά και τα χαμηλότερα . Αλλά δεν πήρα το λόγο να αντιδικήσω είναι γνωστές οι απόψεις σου από χρόνια για τις πιστοποιήσεις . Οι επικές κόντες από τα παλιά κατά των πιστοποιήσεων που είναι και δικαίωμα σου όπως δικαίωμα ίδιο έχουν όσοι θέλουν τις πιστοποιήσεις. Τότε καινούργιος στα forum τις παρακολουθούσα μ ενδιαφέρον και ήμουν με τις πιστοποιήσεις για ένα απλό λόγο . Ένα καλό πιστοποιημένο νόμισμα αν θέλεις να το δώσεις κάποια μέρα πιο εύκολα θα πάρεις τα χρήματα που αξίζει παρά σε ένα μη πιστοποιημένο .(08/05/21 21:15:47)sroussos Έγραψε: Διαβάζω όλοι αυτή την συζήτηση που γίνεται και δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται. Για τα δίφραγκά του Γεωργίου Α 1868,1873, 1883 πολύ θα ήθελα να τα είχα σε πραγματικά MS 61-63 να τα λέγανε όσοι θέλουν κυκλοφορημένα και ας έχουν τα ακυκλοφόρητα όσοι τα έχουν από MS 64-70 δεν θα με χάλαγε καθόλου. Δεν είμαι από τους κυνηγούς των top βαθμών αφού έχω αποφασίσει να κάνω πλήρη συλλογή . Στα περίπου διακόσια slab που έχω μόνο δύο Slab έχω σπάσει παρότι θεωρώ οτι έχω αρκετά νομίσματα πως είναι ριγμένα.Pragmatik;a
τον λογο που το συζητάμε τον εδωσες ο ιδιος φίλε μου όταν ειπες '''πολυ θα ηθελα να τα είχα σε πραγματικά μσ61-63''''.... στο τι σημαίνει '
09/05/21 16:57:14
1. Μάλλον με μπερδεύεις.
2. Αν εσύ δε βρίσκεις ενδιαφέρον στο αν ένα μσ62 είναι ακυκλοφόρητο μπορείς να ξοδευεις τα λεφτά σου σε κουτάκια. Υπάρχουν κ άνθρωποι που αγοράζουν κ το περιεχόμενο παρέα με το περιτύλιγμα
3. Δεν αντιδικησα. Αν θεωρείς οτι απαγορεύεται να σου απαντάει κάποιος με παραθεση, απλά μη γράφεις. Τη τελευταια φορά που το τσέκαρα είχαμε δημοκρατία στη χώρα αυτή.
2. Αν εσύ δε βρίσκεις ενδιαφέρον στο αν ένα μσ62 είναι ακυκλοφόρητο μπορείς να ξοδευεις τα λεφτά σου σε κουτάκια. Υπάρχουν κ άνθρωποι που αγοράζουν κ το περιεχόμενο παρέα με το περιτύλιγμα
3. Δεν αντιδικησα. Αν θεωρείς οτι απαγορεύεται να σου απαντάει κάποιος με παραθεση, απλά μη γράφεις. Τη τελευταια φορά που το τσέκαρα είχαμε δημοκρατία στη χώρα αυτή.
09/05/21 22:21:54
(08/05/21 08:46:07)gkounto Έγραψε: Φοβερή ιστορία Δημήτρη δεν την ήξερα και υποθέτω ούτε ο Λουλακακης που ήξερε πολλές παρόμοιες.
Στέκομαι λίγο σε αυτό το τελευταίο που είπες:
«Άρα τα νομίσματα, τύποις, έμειναν ακυκλοφορητα, πέρα από οποίες φθορές προκλήθηκαν στην μεταφορά τους».
Να υποθέσω λοιπόν ότι με αυτή την αναφορά σου ακυκλοφόρητο για εσένα (αλλά και τις εταιρίες πιστοποίησης) είναι ο,τι δεν εχει μπει στην καθημερινή χρήση και συναλλαγή μεταξύ πολιτών, τραπεζών καταστημάτων κλπ. Αυτό το τύποις που είπες λέει πολλά.
Εδώ είναι και η διαφορετική διάσταση που εγώ προσωπικά δίνω στο ακυκλοφόρητο γιατί για να είμαι ειλικρινής αυτά τα νομίσματα μάλλον υπέστησαν χειρότερη φθορά από ο,τι αν είχαν μπει στην κυκλοφορία για λίγα χρόνια.
Το ότι παρέμειναν κατά την διάρκεια αυτής της απίστευτης δοκιμασίας στην συσκευασία νομισματοκοπείου (αν είναι έτσι δηλαδή και δεν είχαν εν τω μεταξύ αλλάξει συσκευασία με δεκάδες χέρια να τα χουφτώνουν πρόχειρα και να τα στριμώχνουν) τα κάνει mint state κατά τις εταιρίες ε είναι λίγο αδόκιμο.
Το περασμένο φθινόπωρο συγκεκριμένα στις 30/09 ο Κουνκερ έκανε μια απίστευτη δημοπρασία από χρυσά όλου του κόσμου προφανώς από στοκ παλιάς τράπεζας. Εκεί είχε 84(!) αλβανικά 100φραγκα. Να είναι άραγε από αυτή την ιστορία; Πολύ πιθανόν. Ανεξάρτητα από που είναι. Τα περισσότερα έκλεισαν από 1850-2200 με μόνο δυο από αυτά στα 2800. Είναι τα λοτα που σας παραθέτω παρακάτω να τα δείτε, 2569 και 2570. Το πρώτο το περιγράφει vorsüglich+ (good extremely fine) το δεύτερο απλώς vorsüglich (extremely fine). Κανένα ως ακυκλοφόρητο.
Στάθηκα λίγη ώρα παρατηρώντας τα και με το μυαλό μου προσπάθησα να ξεχάσω προς στιγμής ότι υπάρχουν βαθμοί mint state και όλα αυτά.
Δεν έχουν εφευρεθεί ακόμη. Ανεξάρτητα αν αυτά τα δυο θα γράψουν 62-63 (κάπου εκεί υποθέτω) πως θα τα περιέγραφα; Ακυκλοφόρητα; Ιδιαίτερα αν ήξερα αυτή την ιστορία; Εσείς; Θα τα περιγράφατε ακυκλοφόρητα; Θα τα περιγράφετε ως κατάσταση νομισματοκοπείου; Είναι αυτή κατάσταση νομισματοκοπείου;
Εδώ είναι:
https://www.sixbid.com/account.html/frit...icky=false
https://www.sixbid.com/account.html/frit...icky=false
Και τα δυο από την ποικιλία με τα δυο αστέρια κάτω από τον λαιμό του Zog όπως έμαθα από το σετ της φίλης μου: https://www.ngccoin.com/registry/competi...ts/164777/
Εμένα μου δείχνουν ωραία στις photo αλλά δεν αμφισβητώ το EF και gEf. Αυτά είναι τα 61,62 ουσιωδώς, μπορεί και 58, ποτε δεν ξέρεις αν δεν τοχεις στο χέρι. Όταν το VF λέγεται AU 50 , δηλαδή δυο κατηγορίες πάνω (VF,XF,AU), τι περιμένετε; Αλλά το καθένα μπορεί να έχει εκπλήξεις και ειδικά νομίσματα που είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούν σε καλύτερη κατάσταση. Πολύ θα ήθελα να έκανα world gold one ounce set σε MS. Μπορεί και να κάνω αργότερα... Η ιδέα της περιεκτικότητας μιας ουγκιας χρυσού στο καθένα με τραβάει πολύ περισσότερο από τις silver world crown collections.
Πάντως Γιώργο, όχι, δεν τα θεωρώ ακυκλοφορητα με την έννοια του ποθητού και άψογα συντηρημένου νομίσματος, με την καμία αυτό. Απλά, στο θέμα που τοποθετηθήκαμε , κάποιοι καταδικάζοντας στην πυρά οτιδήποτε γράφει κάτω από 64, αν δεν το βάλατε κι αυτό οριακό, την ανέφερα ανεκδοτικα την ιστορία συντασσόμενος με την άποψη του Lary αλλά και του Χρήστου απ’οτι έγραψε στο τελευταίο του ποστ, διαφωνώντας και με εσένα αλλά και με τον σολφερινο, ότι υπάρχει κόκκινη γραμμή και τα 61,62,63 είναι όλα κυκλοφορημενα κατ’ουσιαν. Άλλωστε από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησα στο grading, είναι οι πολλές ομοιότητες που τα καλά AU 58 παρουσιάζουν με τα MS 63, από αυτό και μόνο μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του. Αν μπορούσαμε θα παίρναμε τα πάντα σε 66 και θα αδιαφορούσαμε για τα υπόλοιπα.
Νομιζω ότι κάθε νόμισμα οφείλει να εξετάζεται ατομικά, χωρια ότι έχουμε κι άλλες προτεραιότητες, πχ εγώ μπορεί να ανεχτώ ευκολότερα το αδύναμο χτυπημα σε ένα νόμισμα εάν όλο το eye appeal , το λούστρο και η πατινα του νομίσματος μου αρέσει. Αυτό ήταν όλο. Αλλιώς σίγουρα τα νομίσματα δεν άφησαν το νομισματοκοπείο έτσι και ο κακός χειρισμός ισοδυναμεί με ζημια που απλά δεν έγινε από κυκλοφορία. Εδώ και λάθη η ατυχήματα νομισματοκοπείου τιμωρούν οι εταιρείες....
10/05/21 13:53:48
(09/05/21 16:57:14)solferino Έγραψε: 1. Μάλλον με μπερδεύεις.Για το 1 ίσως μπορεί να μην θυμάμαι καλά και να σε μπέρδεψα ( περνάνε και τα χρόνια ) . Έχει αρκετά χρόνια στο Στέκι Συλλεκτών που γίνονταν αυτές οι συζητήσεις με τον EΠΟΠ και άλλους υπέρ και εσύ κατά ,αλλά μπορεί να κάνω λάθος . Τότε με συχωρείς . Για τα δίφραγκα του 1968 1873 1883 είπα δεν έχει καμία σημασία αν έχεις από αυτά MS 62-63 που άλλοι τα λένε ακυκλοφόρητα και άλλη κυκλοφορημένα γιατί όπως και νάνε είναι σπάνια και αν περιμένεις να τα βρεις από MS 64 - MS 70 απλώς χάνεις τον καιρό σου και δεν πρόκειται ποτέ να τα βρεις και στα σίγουρα δεν "ξοδευεις τα λεφτά σου σε κουτάκια. Επίσης στα σίγουρα έχουν και "(το περιεχόμενο παρέα με το περιτύλιγμα)". Δημοκρατία έχουμε εδώ μέσα έτσι κ αλλιώς όμως τα υφάκια είναι που κάνουν την ζημιά. Ελπίζω να παρεξήγησες την παράθεσή μου και μέχρι εδώ.
2. Αν εσύ δε βρίσκεις ενδιαφέρον στο αν ένα μσ62 είναι ακυκλοφόρητο μπορείς να ξοδευεις τα λεφτά σου σε κουτάκια. Υπάρχουν κ άνθρωποι που αγοράζουν κ το περιεχόμενο παρέα με το περιτύλιγμα
3. Δεν αντιδικησα. Αν θεωρείς οτι απαγορεύεται να σου απαντάει κάποιος με παραθεση, απλά μη γράφεις. Τη τελευταια φορά που το τσέκαρα είχαμε δημοκρατία στη χώρα αυτή.
11/05/21 13:43:34
Βασίλη με συνχωρείς έκανα λάθος για το πολέμιος των Slab . Με βοήθησε και ο Νίκος να θυμηθώ σωστά δεν ήσουν εσύ.
11/05/21 14:19:28
Κανένα πρόβλημα φίλε μου.
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας
Απαντήσεις
Θεάσεις
Τελευταία ανάρτηση
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 20 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis