Εbay - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ.
27/05/17 17:28:50
Φυσικα και θα κανω αυτό, να ψάξουν τα μηνύματά του. Ειναι εντελώς ανήθικο και για τον αγοραστή και για τον πωλητή.
Από την στιγμή που έτρεχε 6 μέρες και δεν το ειχε χτυπήσει κανείς και έληγε σε 5 ώρες.
http://www.ebay.com/itm/Griechenland-Ban...2996438674?
Από την στιγμή που έτρεχε 6 μέρες και δεν το ειχε χτυπήσει κανείς και έληγε σε 5 ώρες.
http://www.ebay.com/itm/Griechenland-Ban...2996438674?
27/05/17 17:32:48
Ναι, ειναι οπως εγραψα παραπανω η δευτερη περιπτωση, ο πωλητης ακυρωνει ολα τα στοιχηματα και κλεινει την δημοπρασια, επειδη, δηθεν, το αντικειμενο δεν το εχει πλεον στην κατοχη του.
Αυτο προσμετραται στα 'ελλατωματα" στην βαθμολογια του ως πωλητη, αλλα προφανως αυτουνου στα τετοια του..
Τι να σου πω, στειλτους μυνημα, το εαν θα κατσουν να ψαξουν τα πμ του δεν το ξερω, μπορει ομως και να το κανουν.
Αυτο προσμετραται στα 'ελλατωματα" στην βαθμολογια του ως πωλητη, αλλα προφανως αυτουνου στα τετοια του..
Τι να σου πω, στειλτους μυνημα, το εαν θα κατσουν να ψαξουν τα πμ του δεν το ξερω, μπορει ομως και να το κανουν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
27/05/17 17:41:55
Για τους πολυ ανυπόμονους, ας κοιτάξουν πρώτα την ίδια την σελιδα της δημοπραςιας που κέρδισαν κι ας δουν τι χρονικά περιθώρια ορίζει το ίδιο το eBay σχετικά με την παραλαβή του δέματος. Εάν ο πωλητής εχει τσεκάρει το standard international shipment τα περιθώρια ειναι τεραστια και πολυ συχνά φτάνουν και τις τρεις εβδομάδες . Πριν το πέρας αυτών των περιθωρίων ,οποιαδήποτε προσπάθεια αναζήτησης ειναι πολυ πρόωρη ,άσκοπη και χάσιμο χρόνου για όλους.
27/05/17 17:52:56
Σορρυ αλλα πάτε πολυ γρήγορα για μενα. Η απάντηση μου ήταν για όσους αρχίζουν να ψάχνονται 3-4 μέρες μετα την πληρωμή.
@haros: ευχαριστώ για τις πληροφορίες με τα case αλλα δεν μου είπες τιποτε για τα request.
@georok: Γιώργο αξίζει τον κόπο να ζητήσεις να ψάξουν τα πμ του για 10 ευρω; Αςε που μπορεί απλά να δήλωσε οτι χάθηκε η οτι καταστράφηκε όταν τσέκαρε τον λόγο που εκλειςε τη δημοπραςια. Προσωπικά θα τον απέκλεια δια βίου απο τους πωλητές που αγοραζω και θα έκλεινε εκεί για μενα. Το εχω κάνει άπειρες φορες ,κυρίως σε Έλληνες που ενδίδουν σε ανήθικες προτάσεις άλλων Ελλήνων αγοραστών.
@haros: ευχαριστώ για τις πληροφορίες με τα case αλλα δεν μου είπες τιποτε για τα request.
@georok: Γιώργο αξίζει τον κόπο να ζητήσεις να ψάξουν τα πμ του για 10 ευρω; Αςε που μπορεί απλά να δήλωσε οτι χάθηκε η οτι καταστράφηκε όταν τσέκαρε τον λόγο που εκλειςε τη δημοπραςια. Προσωπικά θα τον απέκλεια δια βίου απο τους πωλητές που αγοραζω και θα έκλεινε εκεί για μενα. Το εχω κάνει άπειρες φορες ,κυρίως σε Έλληνες που ενδίδουν σε ανήθικες προτάσεις άλλων Ελλήνων αγοραστών.
27/05/17 17:55:22
Φυσικά και αξίζει.
27/05/17 18:11:05
Το αντικείμενο ανήκει σ' αυτόν που το πουλάει ή το δημοπρατεί. Αν θέλει το πουλάει, αν θέλει το δημοπρατεί, αν θέλει το στέλνει, αν θέλει το κρεμάει στο δέντρο. Δεν είναι υποχρεωμένος από κανέναν και για τίποτα. Ακόμη και μετά το κλείσιμο της δημοπρασίας ή της αγοράς... Σε όλες τις περιπτώσεις... είναι δικό του και το κάνει ότι θέλει. Έτσι λειτουργούσαν και λειτουργούν οι δημοπρασίες, οι αγορές και οι πωλήσεις πάντα, παντού και πάντοτε.
27/05/17 18:38:43
Έχει δίκιο ο Κώστας. Αν δε θέλει, δεν υπάρχει περίπτωση ουτε το χαρτονομιςμα να πάρεις, ουτε τίποτα, εκτος ιςως απο το να σε μπλοκάρει για μελλοντικές αγοραπωλησίες. Αςε που Ήσουνα και ο μόνος bidder και άρα ο μόνος διαμαρτυρόμενος.
27/05/17 18:52:08
Δεν ειμαι σιγουρος οτι συμφωνω.
Δεν εχω ακουσει πχ κανενα σοβαρο οικο, μετα το περας της δημοπρασιας, να μην στελνει το αντικειμενο, επειδη ετσι γουσταρει.
Η πωληση ειναι αλλο θεμα, οντως εαν ο πωλητης δεν θελει να το δωσει σε καποιον δεν το δινει, δικαιωμα του.
Οταν ομως μπαινεις στην διαδικασια της δημοπρασιας, δεν ειναι σωστο να πεις,π.χ. ο ταδε που κερδισε δεν μου αρεσει η φατσα του, δεν επιασε αρκετα και δεν του το δινω.
Μπορει να γινεται καμια φορα στο ebay, αλλα σωστο δεν ειναι.
Απο εκει και περα, τιθενται θεματα δεοντολογιας, συμφεροντος, ρισκου κλπ κλπ στα οποια ο καθενας δινει τις δικες του απαντησεις αναλογα με την νοοτροπια του, τον χαρακτηρα του και την περιπτωση.
Το ebay εχει δωσει οπλα και στον αγοραστη και στον πωλητη, που ο καθενας τα χρησιμοποιει οπως κρινει.
Εγω θα τσαντιζομουν και θα του εριχνα μαυρο απο μελλοντικες αγορες μου, ο Γιωργος θελει να τον κανει να "πληρωσει" για αυτο που εκανε, ο καθενας μας ειναι διαφορετικος, δεν σημαινει οτι καποιος ειναι λαθος.
Δεν εχω ακουσει πχ κανενα σοβαρο οικο, μετα το περας της δημοπρασιας, να μην στελνει το αντικειμενο, επειδη ετσι γουσταρει.
Η πωληση ειναι αλλο θεμα, οντως εαν ο πωλητης δεν θελει να το δωσει σε καποιον δεν το δινει, δικαιωμα του.
Οταν ομως μπαινεις στην διαδικασια της δημοπρασιας, δεν ειναι σωστο να πεις,π.χ. ο ταδε που κερδισε δεν μου αρεσει η φατσα του, δεν επιασε αρκετα και δεν του το δινω.
Μπορει να γινεται καμια φορα στο ebay, αλλα σωστο δεν ειναι.
Απο εκει και περα, τιθενται θεματα δεοντολογιας, συμφεροντος, ρισκου κλπ κλπ στα οποια ο καθενας δινει τις δικες του απαντησεις αναλογα με την νοοτροπια του, τον χαρακτηρα του και την περιπτωση.
Το ebay εχει δωσει οπλα και στον αγοραστη και στον πωλητη, που ο καθενας τα χρησιμοποιει οπως κρινει.
Εγω θα τσαντιζομουν και θα του εριχνα μαυρο απο μελλοντικες αγορες μου, ο Γιωργος θελει να τον κανει να "πληρωσει" για αυτο που εκανε, ο καθενας μας ειναι διαφορετικος, δεν σημαινει οτι καποιος ειναι λαθος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
27/05/17 19:04:28
Για να μη με παρεξηγήσετε... Δεν είπα ότι είναι σωστό ούτε είπα ότι είναι ηθικό, είπα τι ισχύει σε πωλήσεις και δημοπρασίες. Προσωπικά διαφωνώ μ' αυτήν την τακτική και πιστεύω ότι οι περισσότεροι διαφωνούν, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Όσο για τους οίκους... Δεν είναι δικά τους αυτά που δημοπρατούν. Οπότε αλλάζει όλο το σκεπτικό. Πάραυτα, ακόμη και οι οίκοι δεν αποκλείουν την περίπτωση της ακύρωσης της διαδικασίας, αρκεί αυτό να έχει συμφωνηθεί από πριν.
Όσο για τους οίκους... Δεν είναι δικά τους αυτά που δημοπρατούν. Οπότε αλλάζει όλο το σκεπτικό. Πάραυτα, ακόμη και οι οίκοι δεν αποκλείουν την περίπτωση της ακύρωσης της διαδικασίας, αρκεί αυτό να έχει συμφωνηθεί από πριν.
27/05/17 23:19:05
To ebay εχει γίνει πιο αυστηρό. Μην ξεχνάτε ότι φέτος έφαγα 2 μήνες μπανάρισμα γιατι κατέβασα μια σταθερή πώληση μετά από μήνυμα (εκεί χαμένο βγαίνει μονο το ebay και κερδισμένος μόνο ο αγοραστής, για μένα το ίδιο είναι). Πόσο μάλλον σε δημοπρασία
που ο θιγμένος είναι και το ebay και οι bidders
που ο θιγμένος είναι και το ebay και οι bidders
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 40 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis