Εbay - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ.
30/06/17 11:38:48
Μπορείς να διεκδικήσεις τα έξοδα της επιστροφής μόνο στην περίπτωση 'Item isn't as described' και αυτό να αποδεικνύεται με ανοιχτή case. Για όλες τις άλλες περιπτώσεις ισχύει ότι αναγράφεται στο τμήμα 'Return Policy' του κάθε πωλητή και δεν υπάρχει γενικός κανόνας.
Return shipping charges
Either you or the seller is responsible for return shipping charges, depending on the seller's return policy and the reason for the return. In most cases, sellers require that buyers pay for return shipping, but some sellers offer free return shipping—check the Return policy section of the listing. If you're returning an item because it isn't as described in the listing, the seller is responsible for return shipping charges, regardless of the seller's return policy.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Πρέπει να επιστραφεί όπως παραλήφθηκε.
Σε περίπτωση που ανοιχτεί η συσκευασία του νομίσματος (flip-case, κουτί, καρτελάκι κλπ) μπορεί ο πωλητής να υποχρεώσει την καταβολή του τιμήματος ή ακόμη και την πληρωμή του. Αν θεωρήσει ότι επηρεάστηκε η κατάσταση, τιμή κλπ του νομίσματος. Π.χ. Μπορεί να κάνει μια γρατσουνιά στο νόμισμα και να υποχρεώσει τον αγοραστή να το ξαναπληρώσει και να το αγοράσει.
You must return an item in the same condition as it was received, not used or altered in any way. You must also include, in the same condition as it was received:
- All original packaging such as boxes, bags, tags, and UPCs
- Accessories such as cords and remote controls
- Certificates, manuals, warranty, and rebate cards
- "Free gifts" or bonus items
- All items included in a bundle
Return shipping charges
Either you or the seller is responsible for return shipping charges, depending on the seller's return policy and the reason for the return. In most cases, sellers require that buyers pay for return shipping, but some sellers offer free return shipping—check the Return policy section of the listing. If you're returning an item because it isn't as described in the listing, the seller is responsible for return shipping charges, regardless of the seller's return policy.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Πρέπει να επιστραφεί όπως παραλήφθηκε.
Σε περίπτωση που ανοιχτεί η συσκευασία του νομίσματος (flip-case, κουτί, καρτελάκι κλπ) μπορεί ο πωλητής να υποχρεώσει την καταβολή του τιμήματος ή ακόμη και την πληρωμή του. Αν θεωρήσει ότι επηρεάστηκε η κατάσταση, τιμή κλπ του νομίσματος. Π.χ. Μπορεί να κάνει μια γρατσουνιά στο νόμισμα και να υποχρεώσει τον αγοραστή να το ξαναπληρώσει και να το αγοράσει.
You must return an item in the same condition as it was received, not used or altered in any way. You must also include, in the same condition as it was received:
- All original packaging such as boxes, bags, tags, and UPCs
- Accessories such as cords and remote controls
- Certificates, manuals, warranty, and rebate cards
- "Free gifts" or bonus items
- All items included in a bundle
01/07/17 11:22:12
Kαι η απάντηση από το Customer Support του eBay στο ίδιο ακριβώς ερώτημα που τους έθεσα:
"Michalis it is sellers responsibility to described the item accurately to the best of their knowledge. All defects, flaws and imperfection should be included in the listing. Sellers should use a clear, complete, descriptive title. Include the brand or artist, product name, and size in the description and imagine you are a buyer, and try to anticipate questions or concerns buyers may have.
Remember, sellers assume all responsibility in their listing and If an imperfection will not be disclosed in the listing, it will be considered an item not as described."
"Michalis it is sellers responsibility to described the item accurately to the best of their knowledge. All defects, flaws and imperfection should be included in the listing. Sellers should use a clear, complete, descriptive title. Include the brand or artist, product name, and size in the description and imagine you are a buyer, and try to anticipate questions or concerns buyers may have.
Remember, sellers assume all responsibility in their listing and If an imperfection will not be disclosed in the listing, it will be considered an item not as described."
01/07/17 17:04:34
Οπότε, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι σχόλια του τύπου "look carefully at the pictures and judge for yourself" δεν μετράνε. Είναι ευθύνη του πωλητή to judge και δεν μπορεί να την "μεταβιβάσει" στον αγοραστή.
Επιπλέον, ο πωλητής θα πρέπει να δείξει στον αγοραστή όλα τα ελαττώματα και όχι να τον αφήσει να τα δει μόνος του.
Επιπλέον, ο πωλητής θα πρέπει να δείξει στον αγοραστή όλα τα ελαττώματα και όχι να τον αφήσει να τα δει μόνος του.
01/07/17 17:24:08
Αν δηλαδή πει ο πωλητής ότι έχει 10 hairlines και τελικά έχει 11, νομίζετε ότι θα ασχοληθεί το eBay ;; Το eBay τις περισσότερες φορές δεν ασχολείται και τα κανονίζουν μεταξύ τους οι συναλλασσόμενοι. Οι πωλητές από τη μια απαγορεύεται να λένε την άποψή τους για βαθμό και από την άλλη αν δεν την πούνε μπορεί να γίνει επιστροφή για μη σωστή περιγραφή. Οπότε μην διυλίζετε τον κώνωπα... Όλα όσα λέμε ισχύουν για ακραίες περιπτώσεις.
01/07/17 17:30:44
Πρακτικα, αυτο που γινεται ειναι οτι ΟΤΙ και να γραφει ο πωλητης στην δημοπρασια του, εαν ο αγοραστης δεν θελει τελικα το αντικειμενο, θα το επιστρεψει και θα παρει πισω τα λεφτα του.
Μαλιστα σε μερικες περιπτωσεις επιστρεφουν..φορεμενα τα φορεματα, χαλασμενες και σπασμενες τις συκευες κλπ. και το ebay παει παντα με τον αγοραστη.
Αυτη η στανη αυτο το τυρι βγαζει..
Μαλιστα σε μερικες περιπτωσεις επιστρεφουν..φορεμενα τα φορεματα, χαλασμενες και σπασμενες τις συκευες κλπ. και το ebay παει παντα με τον αγοραστη.
Αυτη η στανη αυτο το τυρι βγαζει..
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
01/07/17 17:51:14
Ισχύει και αυτό είναι το 'κλειδί' στο eBay... Η αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Διότι γίνεται και το αντίστροφο... Και να κερδίσει μια δημοπρασία ένας αγοραστής ή να αγοράσει κάτι, είναι στο χέρι του πωλητή αν θα του το στείλει ή όχι. Και δεν παίζει ρόλο η αξιολόγηση αν θα είναι αρνητική διότι την διαγράφει το eBay.
Διότι γίνεται και το αντίστροφο... Και να κερδίσει μια δημοπρασία ένας αγοραστής ή να αγοράσει κάτι, είναι στο χέρι του πωλητή αν θα του το στείλει ή όχι. Και δεν παίζει ρόλο η αξιολόγηση αν θα είναι αρνητική διότι την διαγράφει το eBay.
02/07/17 18:39:10
Ρε που μπλέκω κάθε φορά...
Πούλησα ένα τούρκικο σε Ρώσο, σωστή φωτογραφία, λάθος περιγραφή.
Κατευθείαν αυτός, πας να με πιάσεις κορόιδο κτλ. Εγώ με υπομονη με 10 μηνύματα του ειπα στειλτο πίσω και πληρώνω και τα 2 μεταφορικά, μόνο μίλα πιο όμορφα όπως σου μιλάω εγώ.
Τρεις βδομάδες δεν εχει φτάσει η επιστροφή, εγώ από ενδιαφέρον τον ρώτησα που βλέπει στο ρώσικο σύστημα ότι ειναι, μου λεει
δεν ξέρω, εσύ φταις , μου έστειλες λάθος νόμισμα και θέλει τα λεφτά του. god will be your judge.
Του απαντάω ένα LOL , κάνω report buyer και ας βγάλει μονος του άκρη τώρα.
Πούλησα ένα τούρκικο σε Ρώσο, σωστή φωτογραφία, λάθος περιγραφή.
Κατευθείαν αυτός, πας να με πιάσεις κορόιδο κτλ. Εγώ με υπομονη με 10 μηνύματα του ειπα στειλτο πίσω και πληρώνω και τα 2 μεταφορικά, μόνο μίλα πιο όμορφα όπως σου μιλάω εγώ.
Τρεις βδομάδες δεν εχει φτάσει η επιστροφή, εγώ από ενδιαφέρον τον ρώτησα που βλέπει στο ρώσικο σύστημα ότι ειναι, μου λεει
δεν ξέρω, εσύ φταις , μου έστειλες λάθος νόμισμα και θέλει τα λεφτά του. god will be your judge.
Του απαντάω ένα LOL , κάνω report buyer και ας βγάλει μονος του άκρη τώρα.
03/07/17 09:50:35
Ειναι στατιστικη βεβαιοτητα οτι εαν κανεις αρκετες πραξεις, τελικα θα πεσεις και στον βαρεμενο, στον ηλιθιο η στον κακοηθη.
Και το αστειο ειναι οτι και να δωσεις τοπο στην οργη και να υποχωρησεις, τελικα μπορει να μην γλυτωσεις την αρνητικη.
Κωστα δεν σβηνει το ebay τις αρνητικες, πρεπει να ειναι πολυ ιδιαζουσα περιπτωση, η να ειναι ο πωλητης πολυ μεγαλος.(η να πειστηκε ο αγοραστης, συνηθως με καποιο ανταλλαγμα, να την αλλαξει..)
Παντως Γιωργο, εφοσον στο εστειλε πισω, θα πρεπει να αποδειξει την παραλαβη του απο εσενα μεσω τρακινγκ, αλλιως το ebay δεν προκειται να τον δικαιωσει.
Και το αστειο ειναι οτι και να δωσεις τοπο στην οργη και να υποχωρησεις, τελικα μπορει να μην γλυτωσεις την αρνητικη.
Κωστα δεν σβηνει το ebay τις αρνητικες, πρεπει να ειναι πολυ ιδιαζουσα περιπτωση, η να ειναι ο πωλητης πολυ μεγαλος.(η να πειστηκε ο αγοραστης, συνηθως με καποιο ανταλλαγμα, να την αλλαξει..)
Παντως Γιωργο, εφοσον στο εστειλε πισω, θα πρεπει να αποδειξει την παραλαβη του απο εσενα μεσω τρακινγκ, αλλιως το ebay δεν προκειται να τον δικαιωσει.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
03/07/17 10:49:44
(03/07/17 09:50:35)haros Έγραψε: Παντως Γιωργο, εφοσον στο εστειλε πισω, θα πρεπει να αποδειξει την παραλαβη του απο εσενα μεσω τρακινγκ, αλλιως το ebay δεν προκειται να τον δικαιωσει.Τον εμπιστεύομαι ότι μου το έστειλε, αν ήταν αλλος θα του εβαζα τα λεφτά πίσω κατευθείαν. Απλά με νευρίασε ο τρόπος που μου μίλαγε. Οπότε λέω αστον να βγάλει ακρη μόνος του που δεν ξερει και Αγγλικά
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 33 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis