Εbay - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ.
03/07/17 11:47:39
(03/07/17 09:50:35)haros Έγραψε: Ειναι στατιστικη βεβαιοτητα οτι εαν κανεις αρκετες πραξεις, τελικα θα πεσεις και στον βαρεμενο, στον ηλιθιο η στον κακοηθη.
Και το αστειο ειναι οτι και να δωσεις τοπο στην οργη και να υποχωρησεις, τελικα μπορει να μην γλυτωσεις την αρνητικη.
Κωστα δεν σβηνει το ebay τις αρνητικες, πρεπει να ειναι πολυ ιδιαζουσα περιπτωση, η να ειναι ο πωλητης πολυ μεγαλος.(η να πειστηκε ο αγοραστης, συνηθως με καποιο ανταλλαγμα, να την αλλαξει..)
Παντως Γιωργο, εφοσον στο εστειλε πισω, θα πρεπει να αποδειξει την παραλαβη του απο εσενα μεσω τρακινγκ, αλλιως το ebay δεν προκειται να τον δικαιωσει.
Επειδή μου έχει συμβεί και το έχω συζητήσει αρκετές φορές και τηλεφωνικά με υπαλλήλους του eBay... Σε περίπτωση ακύρωσης της αγοραπωλησίας για οποιονδήποτε λόγο εκ μέρους του πωλητή ή σε περίπτωση που έγινε επιστροφή και στη συνέχεια ακύρωση της διαδικασίας ή σε περίπτωση άρνησης αποστολής και ακύρωση από τον πωλητή για Χ-Ψ λόγο (σε κάποιον που κέρδισε μια δημοπρασία ή σε κάποιον που έκανε άμεση αγορά)... Γενικά σε όλες τις περιπτώσεις που ακυρώνεται μια διαδικασία αγοραπωλησίας από τον πωλητή ή τον αγοραστή, αν ο αγοραστής προλάβει και βάλει αρνητική, ο πωλητής μπορεί να ζητήσει να διαγραφεί η αρνητική και να μην υπολογιστεί στο ποσοστό του (δεν διαγράφεται από τη λίστα, αλλά δίδεται απάντηση από τον αγοραστή που είναι ορατή στην αρνητική που δέχθηκε).
15/07/17 16:12:23
To 2% ποσοστό για ''κακές'' συναλλαγές (defect rate) ρε παιδιά πολύ μικρό δεν είναι;
Πόσοι πια μπορούν να το πιάσουν; Σε 100 συναλλαγές, ένας αγοραστής δεν θα βρεθεί σιγουρα που να ειναι περίεργος;
Και ενα λαθος στα 100 να ειναι δικο σου, εντάξει.
Πόσοι πια μπορούν να το πιάσουν; Σε 100 συναλλαγές, ένας αγοραστής δεν θα βρεθεί σιγουρα που να ειναι περίεργος;
Και ενα λαθος στα 100 να ειναι δικο σου, εντάξει.
16/07/17 10:41:49
Kαι να φανταστεις οτι πιανονται σε αυτο και συναλλαγες που εξελιχθηκαν ομαλα μεν, αλλα επειδη το ebay δεν τρακαρει τα ΕΛΤΑ, εαν αργησει να φτασει το αντικειμενο λιγο, θεωρει οτι αργησες να το στειλεις..
Και σφιγγει και αλλο τους ορους για να εισαι top rated.
Σε γενικες γραμμες, το εβαυ σταθερα τα τελευταια χρονια σφιγγει συνεχως τους ορους για τους πωλητες, με προφανη σκοπο να ξεφορτωθει τους μικρους (οι οποιοι ηταν καποτε η βαση του και ο λογος που ξεκινησε απο τον ιδρυτη του) και να μεινουν οι μεγαλοι επαγγελματιες, οι οποιοι εχουν την δυνατοτητα να απορροφουν καποιες ζημιες, να στελνουν αυθημερον τα πραγματα, να εχουν μεγαλα stores με προσωπικη εξυπηρετηση απο το τμημα μεγαλων πελατων του ebay κλπ.
Και δεν θελει και κοσμο εκτος Αμερικης, προσπαθει να τους διοχετευσει στα τοπικα ebay της χωρας τους.(η γειτονικων).
Το περιβαλλον του γινεται καθε μερα και εχθρικοτερο για τον μικρο.
Το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει αξιοπιστη εναλλακτικη, τουλαχιστον στα συλλεκτικα νομισματα, εαν θες να δινεις μερικα κομματια, κατι delcampe και catawiki κλπ ειναι γ.τ.π.
Και σφιγγει και αλλο τους ορους για να εισαι top rated.
Σε γενικες γραμμες, το εβαυ σταθερα τα τελευταια χρονια σφιγγει συνεχως τους ορους για τους πωλητες, με προφανη σκοπο να ξεφορτωθει τους μικρους (οι οποιοι ηταν καποτε η βαση του και ο λογος που ξεκινησε απο τον ιδρυτη του) και να μεινουν οι μεγαλοι επαγγελματιες, οι οποιοι εχουν την δυνατοτητα να απορροφουν καποιες ζημιες, να στελνουν αυθημερον τα πραγματα, να εχουν μεγαλα stores με προσωπικη εξυπηρετηση απο το τμημα μεγαλων πελατων του ebay κλπ.
Και δεν θελει και κοσμο εκτος Αμερικης, προσπαθει να τους διοχετευσει στα τοπικα ebay της χωρας τους.(η γειτονικων).
Το περιβαλλον του γινεται καθε μερα και εχθρικοτερο για τον μικρο.
Το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει αξιοπιστη εναλλακτικη, τουλαχιστον στα συλλεκτικα νομισματα, εαν θες να δινεις μερικα κομματια, κατι delcampe και catawiki κλπ ειναι γ.τ.π.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
16/07/17 18:30:58
Τραγικό...
Και να τα γράφω και στο φόρουμ του ebay και να την πέφτουν όλοι που έχουν 50 χιλιάδες feedback και να λένε ειναι δίκαιο.
Και να τα γράφω και στο φόρουμ του ebay και να την πέφτουν όλοι που έχουν 50 χιλιάδες feedback και να λένε ειναι δίκαιο.
20/07/17 19:07:47
3 Απριλίου έστειλα ενα νομισμα στην Ουρουγουάη, απλό.
Μετά απο ενα μήνα μου στελνει μήνυμα ότι δεν εχει παραλαβει, του λέω περίμενε μια βδομαδα και μετά
θα σου κανω επιστροφή. Μετά απο μια βδομάδα μου ανοιγει υπόθεση και του επιστρέφετε το ποσό.
Σήμερα , 3μιση μήνες μετά , το παραλαμβάνει και μου στελνει τα λεφτά πίσω στο paypal και μου γράφει μήνυμα ότι
ειναι για την παραγγελία της 2 Απριλίου.
Απίστευτος! (Να λέμε και τα καλά)
Μετά απο ενα μήνα μου στελνει μήνυμα ότι δεν εχει παραλαβει, του λέω περίμενε μια βδομαδα και μετά
θα σου κανω επιστροφή. Μετά απο μια βδομάδα μου ανοιγει υπόθεση και του επιστρέφετε το ποσό.
Σήμερα , 3μιση μήνες μετά , το παραλαμβάνει και μου στελνει τα λεφτά πίσω στο paypal και μου γράφει μήνυμα ότι
20/07/17 21:00:42
(20/07/17 19:07:47)georok Έγραψε: 3 Απριλίου έστειλα ενα νομισμα στην Ουρουγουάη, απλό.Να και ένα ευχάριστο γεγονός, μπράβο του και μπράβο σου που το μοιράστηκες μαζί μας. Τα καλά να λέγονται.
23/07/17 11:14:07
Υπάρχει τρόπος τις δημοπρασίες που έχω, με μία εντολή να πάνε και στο αγγλικό και στο γερμανικό ebay;
Χωρίς fees, χωρίς να κατσω να ξαναφτιάξω απο την αρχή κάθε δημοπρασία.
Χωρίς fees, χωρίς να κατσω να ξαναφτιάξω απο την αρχή κάθε δημοπρασία.
23/07/17 11:48:09
παλαιοτερα υπηρχε η δυνατοτητα οταν εφτιαχνες την δημοπρασια, να επιλεξεις με μια μικρη αμοιβη να εμφανιζεται (αυτουσια) και στο αγγλικο εμπαυ, τελευταια ομως δεν την βλεπω να εμφανιζεται ως δυνατοτητα.
Εξαλλου τα εμπαυ που αναφερεις εχει το καθενα το δικο του νομισμα και την δικη του μεθοδολογια που συμπληρωνεις τις αναρτησεις.
Οποτε πρεπει να μπεις στο καθενα χωριστα και να τις σηκωσεις, και μαλιστα φωτο δεν μπορεις να τις αντιγραψεις απο αλλες δημοσιευσεις σου στο αμερικανικο, δεν τις παιρνει, πρεπει να τις αντιγραψεις απο τον υπολογιστη σου.
Εξαλλου τα εμπαυ που αναφερεις εχει το καθενα το δικο του νομισμα και την δικη του μεθοδολογια που συμπληρωνεις τις αναρτησεις.
Οποτε πρεπει να μπεις στο καθενα χωριστα και να τις σηκωσεις, και μαλιστα φωτο δεν μπορεις να τις αντιγραψεις απο αλλες δημοσιευσεις σου στο αμερικανικο, δεν τις παιρνει, πρεπει να τις αντιγραψεις απο τον υπολογιστη σου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
COLLECTIO PATRIA NOSTRA.
23/07/17 11:52:11
Απλά με εχει πάρει 5 φορές τηλέφωνο μία από το ebay και κάθε φορά μου λέει πόσο εύκολο είναι .
Προσπαθησα 2 φορές, είδα ότι είναι χρονοβόρο και το άφησα. Και σκέφτηκα μπας και υπήρχε πιο γρήγορος τρόπος , αλλά απ'ότι βλέπω δεν υπάρχει.
Προσπαθησα 2 φορές, είδα ότι είναι χρονοβόρο και το άφησα. Και σκέφτηκα μπας και υπήρχε πιο γρήγορος τρόπος , αλλά απ'ότι βλέπω δεν υπάρχει.
23/07/17 11:55:46
Να τις μεταφέρεις μόνο, χωρις να ειναι πια στο Αμερικανικό, δεν γνωρίζω αυτοματοποιημένο τροπο. Αλλιώς θα σου έλεγα να τσεκάρεις το τετραγωνακι που τα βάζει και σε αλλα Ebay με πληρωμή βεβαίως.
Μπορείς να φτιάξεις ενα template , οπου για κάθε δημοπραςια θα άλλαζες μόνο τον τίτλο, τις φωτογραφίες και τις τιμες και με τη βοήθεια του turbo lister, θα τις ξεπεταγες αρκετα γρήγορα.
Αυτο μου τοχει μάθει ο gmqrgulli. Όταν ήταν στα φορτε του, έβγαζε 600 items την εβδομάδα , ολα no réserve βέβαια αλλα δεν εχει σημασία , και τα ξεπεταγε με template , έτοιμες φωτογραφίες και το turbo lister, μια δημοπραςια ανα 30 δευτερα. Μπορούσε και πιο σφιχτά αλλα ήθελε να δίνει χρόνο στους repeat customers ώστε να προλαβαίνουν να βάζουν snipes σε περισσότερα απο ενα νομιςματα ακόμη και συνεχόμενα .
Μπορείς να φτιάξεις ενα template , οπου για κάθε δημοπραςια θα άλλαζες μόνο τον τίτλο, τις φωτογραφίες και τις τιμες και με τη βοήθεια του turbo lister, θα τις ξεπεταγες αρκετα γρήγορα.
Αυτο μου τοχει μάθει ο gmqrgulli. Όταν ήταν στα φορτε του, έβγαζε 600 items την εβδομάδα , ολα no réserve βέβαια αλλα δεν εχει σημασία , και τα ξεπεταγε με template , έτοιμες φωτογραφίες και το turbo lister, μια δημοπραςια ανα 30 δευτερα. Μπορούσε και πιο σφιχτά αλλα ήθελε να δίνει χρόνο στους repeat customers ώστε να προλαβαίνουν να βάζουν snipes σε περισσότερα απο ενα νομιςματα ακόμη και συνεχόμενα .
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 34 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis