Οι πρωτες μας αγορες νομισματων για το 2018..
03/01/18 18:38:46
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια κ.Γιώργο και με τσακώσατε! Νέος= και άπειρος!!!
04/01/18 10:59:40
το χιλιαρικο τα σπαει..ειναι πολυ ομορφο..για ποπιο λογο σβηστηκαν οι αριθμοι?
04/01/18 11:39:55
04/01/18 12:01:43
Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που έσβησα τους αριθμούς. Ζητάω συγγνώμη εάν έθιξα κάποιον με αυτή μου την ενέργεια. Ίσως οι «χαρτονομισματάδες» είμαστε λίγο πιο περίεργοι από ότι πρέπει όσον αφορά την συλλογή μας!
04/01/18 14:04:39
καλε μου φιλε,τι ειναι αυτα που λες?ποιον κ γιατι να θιξεις?απλα ρωτησα απο περιεργεια κ τιποτα αλλο..καλα εκανες..παντως ειναι κ γαμω τα χιλιαρικα..ομορφο..συγνωμη για την κακια λεξη..
04/01/18 14:06:47
Να συμπληρωσω κι εγω κατι εδώ, μια που εχω μεγαλη αδυναμια στο συγκεκριμενο χαρτονόμισμα. (Ηταν το πρωτο που αγορασα όταν ξαναρχισα να συλλεγω χαρτονομίσματα, raw). Η συναλλακτικη του αξια του ηταν τεραστια όταν πρωτοβγηκε, περιπου 3,33 χρυσες λιρες, αφου η τελευταια ηταν σταθεροποιημενη στις 300 δραχμες μετα τη μεταρρυθμιση Μαρκεζινη.
Χρησιμοποιηθηκε μαλιστα μεχρι τα μεσα της δεκαετιας του 1970, παρα το ότι ειχε ηδη κυκλοφορησει το καινουριο χιλιαρικο (με τα πρωτα κομματια του νεου σε αχρησιμοποιητο αλλα ηδη υδατογραφημενο χαρτι και με ιδιες διαστασεις με το χιλιαρικο του 56,και γι αυτό εχουμε 2 υδατόσημα στο επομενο σχεδιο -Αφροδιτη και Εφηβος Αντικυθηρων-)
Επανερχόμενος στην χρυση λιρα, διαβαζα σ'ενα αφιερωμα της Καθημερινης στην μεταπολεμικη Ελλαδα, ότι μια τετραμελης οικογενεια που καταφερνε να εξασφαλισει (η ειχε καποιο αποθεμα από) χρυσες λιρες, χρειαζοταν 2 από αυτές το μηνα, για μια σχετικα υποφερτη (εως ανετη) διαβιωση κατά τη διαρκεια της Κατοχης.
Χρησιμοποιηθηκε μαλιστα μεχρι τα μεσα της δεκαετιας του 1970, παρα το ότι ειχε ηδη κυκλοφορησει το καινουριο χιλιαρικο (με τα πρωτα κομματια του νεου σε αχρησιμοποιητο αλλα ηδη υδατογραφημενο χαρτι και με ιδιες διαστασεις με το χιλιαρικο του 56,και γι αυτό εχουμε 2 υδατόσημα στο επομενο σχεδιο -Αφροδιτη και Εφηβος Αντικυθηρων-)
Επανερχόμενος στην χρυση λιρα, διαβαζα σ'ενα αφιερωμα της Καθημερινης στην μεταπολεμικη Ελλαδα, ότι μια τετραμελης οικογενεια που καταφερνε να εξασφαλισει (η ειχε καποιο αποθεμα από) χρυσες λιρες, χρειαζοταν 2 από αυτές το μηνα, για μια σχετικα υποφερτη (εως ανετη) διαβιωση κατά τη διαρκεια της Κατοχης.
04/01/18 18:24:50
Άλλες εποχές Δημήτρη ελπίζω ποτέ να μην ξαναγυρίσουν.
BTW θυμάμαι όταν αγόρασα το πρώτο μου αυτοκίνητο ο πατέρας μου σχολίασε «Χμ το αγόρασες χ λίρες» μου έκανε αλγεινη εντύπωση το λέω γιατί οι παλιοί σκεφτόντουσαν σε λίρες!
Ως άτομο, ως συλλέκτης δεν έχω αγοράσει ακόμη κάτι αλλά ως έμπορος μια λίρα του 1886S. Που θα πάει «στεργε μεν τα παρόντα ζητει δε τα βελτιω»!
BTW θυμάμαι όταν αγόρασα το πρώτο μου αυτοκίνητο ο πατέρας μου σχολίασε «Χμ το αγόρασες χ λίρες» μου έκανε αλγεινη εντύπωση το λέω γιατί οι παλιοί σκεφτόντουσαν σε λίρες!
Ως άτομο, ως συλλέκτης δεν έχω αγοράσει ακόμη κάτι αλλά ως έμπορος μια λίρα του 1886S. Που θα πάει «στεργε μεν τα παρόντα ζητει δε τα βελτιω»!
04/01/18 21:37:35
Ωραια όσα λέτε και ενδιαφέροντα.
Στο θέμα των αγορών να βάλω και εγώ την δική μου πρώτη αγορά ή καλύτερα παραλαβή.
Εύχομαι σε όλους καλή νομισματική συνέχεια.
Στο θέμα των αγορών να βάλω και εγώ την δική μου πρώτη αγορά ή καλύτερα παραλαβή.
Εύχομαι σε όλους καλή νομισματική συνέχεια.
04/01/18 22:26:41
Καλη νομισματικη σεζον σε ολους να βαλω και εγω μια δικη μου παραλαβη ,κατηγορια τοκεν Εκκλησιαστικα
05/01/18 08:56:45
Aν και το θέμα αναφέρει για "αγορές" εγώ θα βάλω το 1ο νόμισμα που παρέλαβα το 2018.
Είναι 2 1/2 soldini, η ποικιλία με τις 4 ροζέτες και χαίρομαι πολύ γιατί μου το έστειλε ως δώρο ένας αξιόλογος συλλέκτης και φωτογράφος και μέλος της συλλεκτικής κοινότητας μας εδώ, ο ukobke, τον οποίο τον ευχαριστώ πολύ για αυτήν την αξιοσημείωτη και ευγενική κίνηση. Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο!
Καλή νομισματική χρονιά σε όλους και καλές προσθήκες στις συλλογές μας λοιπόν!
Είναι 2 1/2 soldini, η ποικιλία με τις 4 ροζέτες και χαίρομαι πολύ γιατί μου το έστειλε ως δώρο ένας αξιόλογος συλλέκτης και φωτογράφος και μέλος της συλλεκτικής κοινότητας μας εδώ, ο ukobke, τον οποίο τον ευχαριστώ πολύ για αυτήν την αξιοσημείωτη και ευγενική κίνηση. Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο!
Καλή νομισματική χρονιά σε όλους και καλές προσθήκες στις συλλογές μας λοιπόν!
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 10 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis