DALMAT ET ALBAN
22/01/18 00:54:02
Λοιπον σημερα πηγα την γυναικα εκδρομη νοτια Κρητη ,στο ερημο χωριο Καλαμι -Βιαννο κτλ Στην διαδρομη μου ανοιξε συζητηση για τις καταστασεις νομισματων και τις εξηγησα για αυτο εδω το νομισμα και με ρωτησε πως προηλθε ,τις απαντησα μαλλον απο κακη χρηση ή ηταν πιωμενος,ξερεται τι μου απαντησε και με αφησε κοκκαλο;;;
Λες να ηταν τιποτα δοκιμαστικες κοπες για να δουν πως θα βγει;;; και τις απαντησα και εγω λες;;;;Εσεις τι υποπτευεσται-πιθανολογειτε;;;
Λες να ηταν τιποτα δοκιμαστικες κοπες για να δουν πως θα βγει;;; και τις απαντησα και εγω λες;;;;Εσεις τι υποπτευεσται-πιθανολογειτε;;;
22/01/18 23:53:12
δυπλοχτυπημενο ειναι! πολυ ομορφο!
23/01/18 00:39:28
(22/01/18 00:54:02)μαρκος Έγραψε: Λοιπον σημερα πηγα την γυναικα εκδρομη νοτια Κρητη ,στο ερημο χωριο Καλαμι -Βιαννο κτλ Στην διαδρομη μου ανοιξε συζητηση για τις καταστασεις νομισματων και τις εξηγησα για αυτο εδω το νομισμα και με ρωτησε πως προηλθε ,τις απαντησα μαλλον απο κακη χρηση ή ηταν πιωμενος,ξερεται τι μου απαντησε και με αφησε κοκκαλο;;;
Αρχικά κρατάς τη γυναίκα Nα τα έκανε αυτά η δικιά μου και τι στον κόσμο . Δεν είναι άσχημο το σκεπτικό αλλά τείνω και εγώ στο θεαματικά όμορφα διπλοχτυπημένο.
Πάντως τα έχει όλα διπλά αστέρια, γράμματα που λείπουν, ALM.. Είναι μυστήριο κέρμα με τόσα που έχει "μαζέψει". Καλορίζικο φίλε! Όσο το βλέπω τόσο περισσότερο μου αρέσει.
23/01/18 00:44:59
23/01/18 00:52:36
(23/01/18 00:44:59)nikos11 Έγραψε:(23/01/18 00:39:28)malef13 Έγραψε: Αρχικά κρατάς τη γυναίκα Nα τα έκανε αυτά η δικιά μου και τι στον κόσμο .Τι έγινε Γιαννάκη (malef13) παντρεύτηκες; Μπράβο βρε παλιόπαιδο και δεν μας είπες τίποτε!
Κύριε Νίκο αν έρθει εκείνη η στιγμή θα το ξέρετε Όχι δεν έχει γίνει τίποτα, αλλά καημό το χω να της μιλήσω για νομίσματα έτσι λίγο στο άκυρο αφού μου έχει κατεβάσει όλα τα δικά της και να μην με περάσει για τρελό..βαρύ το φορτίο του συλλέκτη
23/01/18 02:58:38
δεν νομιζω οτι ηταν δοκιμαστικες κοπες! το μεταλλο τοτε δεν ηταν ευκολο να βρεθει... και γυνοταν ολοενα και ακριβοτερο με αποτελεσμα να μειωνεται και το βαρος των κερματων! αυτα λογικα ειναι κερματα περισσοτερο αναγκης.. και βγηκαν σε περιοδους που η βενετια ειχε πολεμους με την οθωμανικη αυτοκρατορια... ετσι χρειαζοταν νομισμα για πληρωμες του στρατου, υλικων, εργασιων κτλ! και ηθελε καθημερινα κερματα.. για συναλλαγες.... ετσι εβγαζαν τια διαταγματα και αβερτα εκοβαν στα γρηγορα τα κερματα...
αν ηταν κατι δοκιμαστικο για την κοπη.. θα το ανακυκλωναν το κερμα σε μεταλλο και παλι σε νεο κερμα...
απλα δεν πολυνοιαζωνταν για το πως θα ειναι, αν θα ειναι τελεια κτλ! οπως βγουν! ετσι αφηναν και λαθη κτλ... αυτο πιθανον να κολλησε στο χτυπημα, γυρισε λιγο και να σου το λαθος....!!!
"αυτα αποτελουν προσωπικη μου αποψη... μπορει να ειμαι και λαθος..."
εχω δει παντως και χειροτερο! δεν θυμμαμαι τι ακριβως... γκαζετα ή σολδιο και απο που... αν ειναι δαλματικο ή απο αλλη αποικια... μορια κτλ... αλλα ηταν αστα να πανε!!! εκει να δεις!! η μπροστινη μερια να εχει τυπωμενη και την πισω... ενω το ιδιο να συμβαινει και στην πισω μερια!!! δηλαδη το κερμα ειχε 4 τυπωσεις!!! καθε πλευρα ειναι τυπωμενες και τις 2 διαφορετικες πλευρες... χαμος!!! το κερμα το εχει φιλος και συμφορουμιστας!
παρολα αυτα, καθε περιεργο στα κερματα αυτα, τα κανει πολυ ομορφα και μοναδικα! καλοριζικο το κερμα σου φιλε μου!!!
αν ηταν κατι δοκιμαστικο για την κοπη.. θα το ανακυκλωναν το κερμα σε μεταλλο και παλι σε νεο κερμα...
απλα δεν πολυνοιαζωνταν για το πως θα ειναι, αν θα ειναι τελεια κτλ! οπως βγουν! ετσι αφηναν και λαθη κτλ... αυτο πιθανον να κολλησε στο χτυπημα, γυρισε λιγο και να σου το λαθος....!!!
"αυτα αποτελουν προσωπικη μου αποψη... μπορει να ειμαι και λαθος..."
εχω δει παντως και χειροτερο! δεν θυμμαμαι τι ακριβως... γκαζετα ή σολδιο και απο που... αν ειναι δαλματικο ή απο αλλη αποικια... μορια κτλ... αλλα ηταν αστα να πανε!!! εκει να δεις!! η μπροστινη μερια να εχει τυπωμενη και την πισω... ενω το ιδιο να συμβαινει και στην πισω μερια!!! δηλαδη το κερμα ειχε 4 τυπωσεις!!! καθε πλευρα ειναι τυπωμενες και τις 2 διαφορετικες πλευρες... χαμος!!! το κερμα το εχει φιλος και συμφορουμιστας!
παρολα αυτα, καθε περιεργο στα κερματα αυτα, τα κανει πολυ ομορφα και μοναδικα! καλοριζικο το κερμα σου φιλε μου!!!
23/01/18 07:38:32
Υπάρχει η περίπτωση το κέρμα να χτυπήθηκε δύο φορές σε διαφορετική χρονική περίοδο; Δηλαδή κυκλοφόρησε κανονικά και αφού είχε φθορά δεν το λιώσανε αλλά ξαναπατήθηκε. Ίσως και για τους λόγους που έχουν αναφερθεί παραπάνω.
23/01/18 09:25:02
Νικο Δαλματια ηταν η διπλοχτυπημενη και την ειχε φιλος στην παρεα μας αν θελει ασ την ανεβασει φωτο,ηταν πολυ δυνατο νομισμα.Τωρα και εγω στην δικια σου θεωρια ειμαι εξαρχης,απλα βρισκομαι την Δαλματια σε ποιο καλες καταστασεις πολλες φορες γιατι ηταν κατι σαν το δολλαριο της εποχης για τηα ακτες της Αδριατικης και τα 3 δικα μας νησια με μερικα αλλα μερη.
Μαλεφακη μην θαρρεις οτι την επιασε ο πονος για τα νομισματα την κερα μου απλα οδηγουσα κοντα στο 6ωρο προχθες και αναλυσαμε τα παντα .
Τασο με αυτα που βλεπω στα ενετικα δεν μπορω να αποκλεισω τιποτα.
Θωμα ευχαριστω πολυ.
Ασχετο ειχα διαβασει παλια οτι τα Επτανησα σε χαρτες παλιους δεν αναφεροταν με την ονομασιααυτη αλλα χαρακτηριζοταν Αδριατικη,λοιπον βρηκα ενα διαταγμα του 1621 και στο τελος στην υπογραφη της αποφασης γραφει τα εξης ενδιαφεροντα.
Γενικος Προνοητης Ιστριας Δαλματικης Αλβανιας Κολπου και των τριων νησων(κερκυ-κεφα-ζακυ) της Ανατολης
Μαλεφακη μην θαρρεις οτι την επιασε ο πονος για τα νομισματα την κερα μου απλα οδηγουσα κοντα στο 6ωρο προχθες και αναλυσαμε τα παντα .
Τασο με αυτα που βλεπω στα ενετικα δεν μπορω να αποκλεισω τιποτα.
Θωμα ευχαριστω πολυ.
Ασχετο ειχα διαβασει παλια οτι τα Επτανησα σε χαρτες παλιους δεν αναφεροταν με την ονομασιααυτη αλλα χαρακτηριζοταν Αδριατικη,λοιπον βρηκα ενα διαταγμα του 1621 και στο τελος στην υπογραφη της αποφασης γραφει τα εξης ενδιαφεροντα.
Γενικος Προνοητης Ιστριας Δαλματικης Αλβανιας Κολπου και των τριων νησων(κερκυ-κεφα-ζακυ) της Ανατολης
23/01/18 09:31:26
ειναι πανεμορφο κ απο οτι βλεπω με τα σχολια σας πρεπει να ειναι κ σπανιο πολυ..μπραβο συγχαρητηρια..καλοριζικο με υγεια..μια απορια ομως..κυριε μαρκο μπαμπη σε λενε ??χαχαχαχ μπερδευτικα
23/01/18 09:33:56
Χαραλαμπος-Μαρκος μαλιστα εχω γραψει και εδω τα ονοματα μου φιλε Μανολη και ενικο σε παρακαλω https://syllektiko-steki.gr/thread-86-page-3.html
Νήματα που είναι πιθανώς σχετικά...
Νήμα / Συγραφέας
Απαντήσεις
Θεάσεις
Τελευταία ανάρτηση
Χρήστες που παρακολουθούν το Νήμα: 6 Επισκέπτες
© Συλλεκτικό Στέκι 2018
Designed & Developed by NeuroSynthesis